Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Helyénvaló ez az érzés? Van...

Helyénvaló ez az érzés? Van valaki, aki érzett ilyet?

Figyelt kérdés

Néha, főleg mostanában féltékeny és dühös vagyok a gyerekemre.

Nem ütöm meg, nem büntetem, igyekszem megérteni, megnevezni az érzéseit, megölelem, helyrehozzuk a hibákat, blabla, szóval amit a könyvek írnak, és le is szokott higgadni gyorsan. Tuttin beválik ez a módszer, de mostanában már utálom csinálni, semmi empátia nincs bennem felé.

Pl most üvöltött, hogy beszélő nyuszit akar(nem szokta megkapni legtöbbször, amiért hisztizik, ha pl víz miazz hisztizik azt nyilván kap) hát csak arra tudtam gondolni, hogy milyen rohadt jó dolga van, hogy már ilyen dolgokat talál ki, mert szinte mindene megvan, nekem meg alig voltak saját dolgaim.

Meg, hogy odamegyek, megmondom, hogy megértem, dühös, de ilyen nem létezik blabla, engem meg rég leüvöltöttek és elvertek volna, jól megalázva mások előtt.

Tök csendes, megbízható gyerek voltam, tipikus "jógyerek" mindenki szerint, és velem mégsem voltak rendesek, erre itt az én gyerekem, aki olyanokat csinál, amit én sosem, és vele rendes az anyja.

Az én gyermekem egy tündérbogár amúgy, millió jótulajdonsága van, de néha.. úgy érzem nem értékeli milyen jó dolga van és mázlija, hogy az anyja nem kever le neki egy nagy pofont, amiért nemlétező dologért hisztizik, vagy pl nem bírja a sorbanállást és én szórakoztatni próbálom, engem meg megrángattak.

Úgy érzem hálásnak kellene lennie, amiért erőn felül igyekszem teljesíteni.

Amúgy klassz a kapcsolatunk, mármint tényleg, elmondja a titkait, mindent meg tudunk beszélni, vannak közös vicceink, szívesen van velem, legtöbbször hallgat rám meg minden(4 éves), de úgy érzem nem értékel..

Tudom, az a normális, ha az ember jót akar a gyerekének és ezért tesz, de mégis így érzem..

Nem akarom amúgy, hogy szorongjon, ne merjen másokhoz szólni meg féljen, mint én a szüleimtől, de jó lenne, ha tudná, hogy ő kivételes helyzetben van és ezért értékelne azzal, hogy megpróbálja magát visszafogni, érezni, hogy másnak ezért a kezére/szájára csaptak volna..

Nem tudom mennyire helyénvaló gondolatok ezek, de jó volt kiírni magamból.

Úgy érzem a gyerekem nem értékel eléggé.

Egyáltalán kellene neki?

2018. szept. 5. 22:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

4 évesen azt veszi természetesnek amit eddig adtál neki,figyelembe, szeretetbe.Neki nincsenek korábbi tapasztalatai, ahogy azt sem tudja hogy vannak nélkülöző gyerekek vagy olyanok akik pofonokon nevelodnek.Igy nem tud mással értékelni mint a bizalmával, szeretetével, mosolyával.Szerintem ez nagy értékelés a legcsodálatosabb dolog amit az életben ő most adni tud.

Ha felnő valószínűleg tudni fogja hogy mazlista vagy ha már képes felfogni, hogy más nem olyan szerencsés mint ő.

2018. szept. 5. 22:16
 2/17 anonim ***** válasza:
82%

Hiányoztak a baromsagaid.

Hálás legyen? Egy 4 éves?! Vizsgaltasd ki az agyad.

2018. szept. 5. 22:20
 3/17 anonim ***** válasza:
72%
2-es :Asszem ott a pont
2018. szept. 5. 22:25
 4/17 anonim ***** válasza:
93%
Most erre mit lehet válaszolni? Keverj le neki néha egy pofont ha azt akarod, hogy neki is sz.ar legyen a gyerekkora, mint neked volt. Ő azt szokta meg, hogy nem vered. Egy 4 éves hogyan értse meg, milyen jó, hogy van otthon kaja ha soha nem éhezett?
2018. szept. 5. 22:26
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Te most tulajdonkeppen azert neveled igy a gyereked, mert jot akarsz neki es szereted, vagy azert, hogy halalkodjon neked, terdre boruljon elotted, "oh te magassagos szent anya", az utcan veregessek a vallad, hogy ez igen, jol csinalod? A helyedben surgosen felkeresnek egy pszichologust, amig teged testileg nem betegit meg a sajat irigyseget (a sajat gyereked irant!), frusztraciod, rosszindulatod, a gyerekedet meg lelkileg. Erosen probalod elfojtani, es kompenzalni mintanyasaggal, de ettol meg nem vagy rendben es szakemberre van szukseged.
2018. szept. 5. 23:50
 6/17 anonim ***** válasza:
18%
Nagyon jól érzed.Se a te,se a más mostani gyerek nem értékel semmit,ezért van így elzüllve a környezetünk,itt a vége az egésznek,nincs mit nevelni rajta,the end.
2018. szept. 6. 02:06
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló a helyzetünk.

Engem elégedettséggel tölt el, hogy ennyi mindent meg tudok adni a gyerekeimnek, amit én nem kaptam meg. Nem kell, hogy a gyerekem hálálkodjon, anélkül is tudom, hogy ez így jó nekik. A reakciójuk, a köztünk lévő kapcsolat elég visszaigazolás.

Irigy nem vagyok rájuk, miért is lennék? Attól nekem már nem lesz jobb, ha rossz nekik. Inkább azt érzem, hogy kicsit magamat is kárpótolom, mert azért tény, hogy mi szülők is élvezzük a közös programokat, játékokat.

2018. szept. 6. 07:09
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Neki ez a természetes amit tőled lát. Ő nem tudja hogy téged vertek a szüleid vagy hogy a pozitív minta nélkül nehezebben oldod meg a szülői szerepet. Csak 4 éves, nem látja át a dolgokat, ilyenkor még énközpontúak, nem hálásak, maximum szeretnek.

Engem is elég rossz szülők neveltek úgyhogy megértem hogy nehéz neked, de a pszichológus tényleg nem rossz ötlet.

2018. szept. 6. 07:32
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ezek alapján te simán pszichológiai eset vagy. Egyáltalán nem normális amiket gondolsz/érzel.
2018. szept. 6. 08:58
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Ohh, istenem... Köszönöm!

Mikor úgy érzem én vagyok világ legszrabb anyja, akkor jön egy nálam sokkal idiótább, sokkalnidiótább lelkivilággal és bebizonyítja, hogy normális vagyok...

Köszi kérdező! Ma pl.te.voltál az!

2018. szept. 6. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!