Mit csináljak? 9 éves fiammal szemben egyre erősebb az érzés, hogy nem is tudomszeretem, de nem az igazi. Bővebben lent.
Imádtam, mindig is eleven gyerek volt, de huncut módon. Most , hogy 3-dikos iszonyú a viselkedése. De már lassna 2 éve. Nem tudok vele mit kezdeni. Visszabeszél, bármit kérek nem a válasz. Lopkodja a telefonjainkat, hogy nyomkodhassa. Mostmár hazudozik. Ha egyedül van egész jó, de a tesóját folyton bántja. Megvan mindene. Próbáltam, nagy erővel, nagy szeretettel, de semmit nem ér. Hülyének néz. Semmi más nem érdekli, csak a telefon és számítógép. Hoztunk kiskutyát, hátha. Hát egy napig ajnározta, azóta semmi. Beírattuk sportra. Csinálja becsülettel, de amint hazaér mint egy szellemi fogyatékos. Ha vendégek jönnek már szégyenkezek. A mamák itt laknak nem messze. Intenzív a kapcsolat. Sajnos hiába mondom nekik, mindent megkap amiért elfingja magát. Náluk még hajnalban is gépezhet. 16-os karikás filmeket nézhet. Szerintük én vagyok túl szigorú.
De én már nem bírom. Nem tudok vele semmi közöset csinálni, mindennek az a vége h vergődik. Már ma mondtam dühömben, hogy bánom h megszültem :( Nem tudom hol rontottam el. Azt meg pláne nem, hogy helyrehozható e. Vagy megy kollégiumba. Tesója teljesen átlag gyerek.
Jó sz@@ anya vagyok.
Ugyanekkora fiam van és van egy 6 éves öccse.
Nagyjából tudom, miről beszélsz, de azért nálunk nem ennyire gáz a helyzet.
A feleselés, tesóbunyó, Xboxozás, tabletezés, telefonnyomkodás nálunk is megy, utóbbi néha titokban, de azért még lehet vele bírni.
Szabályok kellenek és következetesség, az tuti. Nagyon nehéz, de meg kell egyezni a korlátokban és ahhoz következetesen tartani magatokat. Azért érdemes megegyezni, hogy neki is legyen egy kis beleszólása és ne érezze úgy, hogy minden csak a feje fölött van eldöntve. Pl. te azt mondod, hogy napi fél óra telefon, ő egy órát kér és kiegyeztek 45 percben :)
Nálunk pl. úgy van, hogy a heti 3 edzésnapon egyáltalán nincs Xbox és tablet, a telefonomon pedig csak akkor játszhat, amikor az öccse van edzésen, mert ilyenkor 1 órát kell várnunk. De amikor kint van az edzés, akkor addig inkább focizunk, kutyázunk stb, csak ilyenkor gáz, amikor teremben vannak, mert egy nagyon kicsi előtér van csak.
A leckének, tanulnivalónak mindig meg kell lennie és persze össze kell készítenie a táskáját másnapra, csak utána lehet szó esetleg valamiről.
Nálunk év elején volt egy nagyon nehéz időszak, amikor lustaság és nemtörődömség miatt több egyest is hazahozott a fiam, pl. nem tanulta meg a verset, nem írta fel a házit, magatartásból, szorgalomból kettest kapott stb, már a tanár is felhívott, hogy mi van vele, mert ez nagyon nem jellemző rá.
Akkor megbeszéltük, hogy amíg nem javít, addig nincs sem tv, sem Xbox, sem tablet, sem telefon és ha tovább ront, akkor a fociról is lemondhat és az edzések helyett tanulnia kell majd. Persze eleinte nagyon nehéz volt betartanunk, de megérte, mert még a tanára is elcsodálkozott, hogy mintha kicserélték volna a gyereket, annyira jót tett neki! :)
Elkezdtek javulni a jegyei és mondtam, hogy ha decemberre feljavít mindent négyesre, akkor megkapja a hőn áhított kapusfelszerelést. Na ez bejött, mindent meg is tett érte.
Viszont nálunk a nagyszülők is partnerek mindenben, ők is tudják, hogy ugyan kényeztethetik a gyerekeket, de csak bizonyos határok között.
Ezt kellene velük megbeszélned, de ha nem vevők rá, akkor viszont ne vidd át hozzájuk addig.
Szerintem meg kicsit túlzottan ki van nyalva a feneke.
Ha nem viselkedik normálisan akkor se telefon,se számítógép.Zárható szekrénybe bepakolva és slussz.Mamákhoz meg nem megy,ha nem tartják be a szabályokat.Vagy ami még jó ötlet felajánlani hogy mehet mamáékhoz 1-2 hétre.Lehet ők is visszább vennének kicsit.
Nem vagy szar anya,de ilyet ne mondj neki többet és állj a sarkadra.
Apjuk? Most el kellene egy kis apai szigor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!