Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülők, ebben az esetben mi a...

Szülők, ebben az esetben mi a megfelelő megoldás hisztire?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, mentek egy családi bevásárlásra a Media Marktba és van egy 10 év körüli kislányotok, akit magatokkal visztek. Igazából mosógépért mentek, és tudjátok, hogy minimum 2-3 órát fog igénybe venni a vásárlás, mire kiválasztjátok. A lányotok pedig már a kocsiban odafele elkezd visítani és követelőzni, hogy ő akar egy saját gépet (de mondjuk már fél éve minden nap ezzel nyúzza az agyatokat, hogy neki kell egy új gép), de erre nektek nincs pénzetek. Amikor bementek a Media Martkba egyből megint követelőzik, hogy vegyük meg neki a legdrágább "gamer" gépet, különben kitör visítozásban és üvöltözni fog. De nem tudjátok megvenni, ezt elmondjátok neki, odamentek a mosógépekhez, még mindig nyúzza az agyatokat válogatás közben, utána fél óra múlva elkezd ütögetni/harapdálni. Majd meglátta a playstationt, és elment egy óráig játszani, azt hittük lenyugszik, de ez csak valahogy rátett egy lapáttal, és ekkor kezdődik az, hogy lefekszik a földre és üvöltözik és sír, meg elhord titeket mindennek, káromkodik és üvöltözik az üzlet közepén, mint akit megszállt a démon. És még a biztonsági őröket sem érdekli addig amíg nem tesz tönkre semmit, csak annyit mondanak, hogy legközelebb használjatok óvszert! Aztán ez ment 15 percig, majd elkezdett szaladgálni, szerencsére nem tört össze semmit, de mi már nem bírtuk tovább és inkább hazamentünk üres kézzel, és hazafele is csak üvöltözött/sírt/ütögetett a számítógép miatt az autóban. Ti mit tettetek volna ebben az esetben? Mit kellett volna nekünk tenni? Természetesen semmi nagyobb megregulázás vagy erőszakmentes normális nevelési dologra gondolok, tehát olyat, hogy pofon vagy ilyesmit nyilván nem. (Én a bátyja vagyok, próbáltam lefoglalni de nem igazán ment, nem hagyta magát :\)

2018. aug. 29. 20:11
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Most tényleg meg akarjátok várni, amíg komoly kárt tesz valakiben?

Ne haragudj, de kismillió tanácsot kaptál: jókat, kevésbé jókat, drasztikusakat is, igen. Ha egyetlen egyet sem fogadtok meg, akkor sajnálom, de megérdemlitek, bármi is lesz - feltéve, hogy egyáltalán igaz az egész sztori, mert most már kezdek nagyon erősen kételkedni benne.

2018. szept. 4. 21:20
 22/27 A kérdező kommentje:
Minden szavam igaz sajnos. Most is ilyeneket üvöltöz anyámnak, hogy "lehet hogy én a gyerekotthonban kötök ki, de te előtte a hullaházban"..... És úgy visít és üvöltözik mint akit megszállt a sátán. Én elmondtam szüleimnek ezt a kismillió tanácsot, egyik sem jó nekik, azt mondják elítélik az agresszió bármi módját, szóval akkor inkább addig nem nevelik amíg nem találnak semmi jó módszert. Szóval akkor ennyi...
2018. szept. 4. 21:28
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb:Nem kell odafigyelni,ha ilyesmiket neki áll csinálni.Sem kifejezni a nem tetszést,fájdalmat.Mert azért csinálja,hogy figyeljenek ra vagy másokat bosszantson
2018. szept. 4. 22:04
 24/27 anonim ***** válasza:

Utolsó jót írt, csak itt már nagyon eldurvult a helyzet.

Nézd, kérdező: akkor az egyetlen tanács, amit meg kéne fogadnod, hogy TE fogod magad és elcsattogsz a gyámhivatalba és előadod a sztorit. Kérj tőlük tanácsot, biztosra veszem, hogy segíteni fognak. Ha gondolod, előtte készíts videót vagy hangfelvételt és mutasd meg nekik. Ha már a szüleitek ilyen töketlenek, akkor legalább te tégy valamit. A kiscsaj szerintem már pszichiátriai eset, amiket írsz, azt már nem tudom simán csak a nevelés hiányának betudni. Valami komoly gondja lehet a toronyban. Hidd el, magától nem fog megoldódni. Évek óta ez megy nálatok, tarthatatlan állapot.

2018. szept. 4. 22:55
 25/27 anonim ***** válasza:
Amúgy meg nem ennyi. Attól, hogy ők nem nevelnek, ha még egyszer fenyegeti anyukátokat, akkor fogod magad, és TE vágod szájon. Lesz, ami lesz. Lehet, hogy meglepő lenne az eredmény. Ennél rosszabb már nem nagyon lesz (hacsak egyszer ki nem irtja a családot a kis hp).
2018. szept. 4. 22:57
 26/27 anonim válasza:
100%
Egy-két pofon helyretenné! Itt már más nem igazán segíthet. Le lehet pontozni, de néha, pl a jelen esetben is, felébresztené álomvilágából.
2018. szept. 5. 06:04
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Kamu
2018. szept. 5. 06:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!