Simson motoromat szeretném lefesteni. Szerintetek ez megfelelő megoldás?
Van egy S50-esem, amin kopott a festés és kicsit rozsdál. Arra gondoltam, hogy lefestem narancssárgára és feketére. Szeretnék alapozót, lakkot és edzőt is használni némelyik dolgon. Az alábbiak szerint:
- Váz: erre semmi alapozót nem gondoltam, mivel ez látszik a legkevésbé a motorból. Szóval lecsiszolom és lefestem feketére 1x.
- Sárvédők: lecsiszolom, alapozót rá, és 2 réteg fekete festék.
- Ráf, teleszkópszár és kerékagy: ugyanaz mint az sárvédő
-Tank és oldaldoboz: alapozó, 3 rétegben narancs színű festék, edző, lakk.
Annyi lenne a kérdésem, hogy edzőt és lakkot melyik részre, melyik szettre lenne érdemesebb fújni? Milyen festéket, lakkot, alapozót és edzőt ajánlotok? Elég lesz a 2-3 réteg festék? Kompresszor és szórópisztoly van, és tavaszra gondoltam a festést.
a szin összeállitás zsinte a legjobb(én szememmel)(a RAL skálából válassz)
kompreszoros minöségi 2k festéssel annyi réteg elég lessz esetleg egy olcsobb eccsetel felhordhato festéket kenhetsz a vázra
lakk a vázon kivül mindenre mehet (nem árt neki talán)
edzöt még a sárhányokra fujhatsz ha nem sporolsz
#1: Hopsz, ezt nem tudtam. Tehát akkor a lakk is olyan szerepet tölt be mint az edző?
Tehát 2k minőségű festéket és töltőalapozót vegyek. Ezekből mennyit? A lakkból van valami jó márka? Mennyibe fog fájni?( én olyan 10-20 ezer HUF között gondoltam)
Na,ennél jobban bonyolítani már szándékosan sem lehetne azthiszem...
Lakkhoz,festékhez 10-10%edzőt kell bekeverni,pontosan ügyelve az arányokra.
Köszi a válaszokat! Időközben találtam egy oldalt, ahol lehet kapni 2k festéket edzővel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!