Simson motoromat szeretném lefesteni. Szerintetek ez megfelelő megoldás?
Van egy S50-esem, amin kopott a festés és kicsit rozsdál. Arra gondoltam, hogy lefestem narancssárgára és feketére. Szeretnék alapozót, lakkot és edzőt is használni némelyik dolgon. Az alábbiak szerint:
- Váz: erre semmi alapozót nem gondoltam, mivel ez látszik a legkevésbé a motorból. Szóval lecsiszolom és lefestem feketére 1x.
- Sárvédők: lecsiszolom, alapozót rá, és 2 réteg fekete festék.
- Ráf, teleszkópszár és kerékagy: ugyanaz mint az sárvédő
-Tank és oldaldoboz: alapozó, 3 rétegben narancs színű festék, edző, lakk.
Annyi lenne a kérdésem, hogy edzőt és lakkot melyik részre, melyik szettre lenne érdemesebb fújni? Milyen festéket, lakkot, alapozót és edzőt ajánlotok? Elég lesz a 2-3 réteg festék? Kompresszor és szórópisztoly van, és tavaszra gondoltam a festést.
Találtam még egy fajta festéket. MOTIP márkájú és 400 ml, de spray festék. Ez nem gond? Vagy mindegy, hogy spray-vel vagy kompresszorral van fújva? És gondolom ez alá is kell alapozó. Edző is kell majd hozzá?
Az ipari az ipari és nem autó zománc,ami neked kell.Egészen más felületet kapsz.Az ipari jó lehet gépekre,terasz vázára, motorkerékpárra,autóra,de kizárólag a nem szembe tűnő helyekre.Motortér ,doblemez stb.
Vannak spray autó lakkok és kérésre,autózománc forgalmazó helyeken van ahol töltenek is neked spray-t kiválasztott festékből és színből,ha van ilyen gépük.
Nekem kérésre és + felárért meg is oldják,ha kell valakinek javító szín.
A spray-be nincs edző és nem is tudsz belekeverni,mert mire felhasználnád,már régen megköt a dobozban.
Minimum 20c hőmérséklet kell a festék fújásához,hogy tudjon szépen terülni.Ez vonatkozik a fújandó felületre is,és por mentes helyiség.Minden porszemet meglehet majd látni a fényezésen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!