Mi ebben a helyzetben a megfelelő megoldás?
Tegnap sétálni voltunk a fiammal (2,5éves), amikor kijöttünk a parkból, a fiam előrerohant, egyenesen a forgalmas úttest felé. Nem futott ki, de fogalmam sincs, megállt volna-e, ha nem kiabálok rá. Persze, lekapom a tíz körméről, és közlöm, hogy vége a sétának, megyünk haza.
Na, most mit tehetek ebben a helyzetben?
- Babakocsi, amibe bekötöm, nincs nálam
- Lábbal hajtós autó a kezemben, de ha arra ráültetem, semmi büntetés szaga nem lesz a dolognak.
- Félkézzel nem tudom tartani a kapálózó gyereket.
- Esetleg kézen fogva végigrángathatom az utcán, de itt is felmerül, hogy nálam táska és az autó.
Ti mit tettetek volna? Lehetőleg kíméljetek meg a "meg kellett volna nevelni" kommentektől.
Egyébként is hazafelé tartottunk volna, szóval ilyen téren nem vontam meg tőle a szórakozást, csak így kicsit feszesebben.
Az volt a gondom, hogy ha megfogom a kezét, egész végig rángatja magát, ha meg nem, akkor nem érzi, hogy rosszat csinált.
Persze rögtön leguggoltam hozzá, és elmondtam neki, hogy milyen veszélyes. Ilyenkor az lenne a jó megoldás, hogy be a babakocsiba, és nincs tovább saját lábon közlekedés, de nem volt nálam.
Nálunk kismotorral nem állt meg ebben a korban egyszer, úgy kellett elkapnom. Rohantam utána kiabálva, rajtam a sok cuccal. Azonnal letéptem ijedtemben a motorról és elkoboztam pár napra tőle. Értelemszerűen már akkor sem ülhetett rá vissza.
Nálatok annyiban más a helyt, hogy nem járművel nem állt meg. De én nem engedtem volna beleülni ezután, inkább megszakadok, de fogom a kezét hazáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!