Szerintetek ilyen helyzetben mi a megoldás? Van egy 5 hónapos kislányunk. A párom nagyon sokat dolgozik, éjszakázik, ő a kenyérkereső, mert hát nekem csak a gyes és a csp. Van. Kertes házban élünk a nagymamájával.2 szoba, meg egy fél van.
Az egyik szoba a nagyié, a másik a miénk, amiből egyből nyílik a gyerek félszobája. Nappal nem szeret a szobájába aludni a pici, inkább velem a nagyágyon. Ha beteszem a kiságyába, általában fél óra múlva felébred. Játszani is csak a mi szobánkba tudunk, mert az övébe nem igazán van hely. A lényeg, h a párom most felvett egy új hobbyt a playstationt. Reggel bekapcsolja és este 7 óráig kisebb szünetekkel meg sem áll. Ja és a batátjával közben kihangosított telefonnal diskurálnak. Én próbálok toleráns lenni, mert a sok munka mellett neki is kell a kikapcsolódás.De már néha elfogy a türelmem egész nap a bombázásokat,meg a lövöldözést hallgatni,a gyerek nem tud aludni,a gyereknevelésbe nem segít be.Nem várok el semmi különöset,csak annyit,h legalább wc-re kitudjak menni.De ma is a gyerek ott sírt mellette ő meg csak lövöldözött.Azt hittem felmegy az agyvizem.Egyébként nagyon jól élünk,szeretjük egymást,nem veszekszünk,csak ezt a problémát kellene kiküszöbölni.Mindemellett persze nekem főzni,mosni,takarítani kell....és még fogzik is a picur.
Segítségem meg nincs.
Most is leadták a Kramer kontra Kramer filmet. Vagy 20-30 éve készült, de ma is aktuális.
A pasi egyedül marad a kisfiával, mert az anya nem bírja a bezártságot a gyermekkel, az egyedülléteket, többre hivatottnak érzi magát. Besokall és elköltözik.
És akkor az apából lassan egy ügyes anya válik: reggelit készít, viszi a gyereket az iskolába, szülői értekezletekre jár, játszik, játszótérre jár, mesél, leckét kérdez ki, összehangolja a munkát és a gyereknevelést.
A film egyik tanulsága: ha csak a negyedébe besegített volna az anyai teendőknek, nem jutottak volna ide, de megtanulta azt is, hogy az anya nem "lustálkodik" odahaza.
Mondanám azt is, hogy olvasson el a férjed olyan irodalmakat,melyek bemutatják, hogy mivé váltak azok a kamaszok, akiknél a kivattázták a szobát hanghatásokkal, villódzásokkal, majd 4 évesen maguk is rákaptak a kütyükre, még büszkék is a prücsökre, hogy elvan egész nap a gép előtt. Aztán meg szidják, hogy képtelen az iskolában koncentrálni.
De aki erre a témára nem fogékony, annak ugyan írhatnak a pszichomókusok bármit.
Intelligencia is kell a gyermekneveléshez, és sok önmérséklet, lemondani tudás a gyerek érdekében.
"egész nap a bombázásokat,meg a lövöldözést hallgatni,a gyerek nem tud aludni" - na, nekem is elment volna a türelmem, ha ezt egyszer eljátszotta volna a férjem. Igen, kell neki is a kikapcsolódás, de ez már sok. Ha a kicsi alszik, az ilyen erős zajforrásokat ki kell iktatni, akármennyire is "fáj" ez a párodnak.
A kicsit meg valóban a kiságyához kell szoktatni, mert így tanulja meg, hogy ez az ő saját vacka. Ezt csak fokozatosan lehet csinálni. Elalvás előtt ringatod, közben jó mélyeket szuszogsz. Ettől megnyugszik. Fogzáshoz jó a Dentinox nevű gél, ami nagyon kellemes ízű is.
Én azt csinálnám, hogy a playstationt pasistól betenném a kis szobába. Megbeszélhetnétek, hogy neked több segítség kell a házimunkában, cserébe míg ő a szobában játszik senki sem zavarja. Míg neki kevés az ideje neked meg sok a dolgod csinálhatnátok pl úgy hogy ő hazafelé bevásárol, te megfőzöl, ő ki-be pakolja a mosógépet, tereget, a takarítást minimálisra csökkentitek, és elfelezitek.
Neked is kéne egy kis szabadidő néha, előre megbeszélt időre vigyázhatna ő a kicsire míg te olvasol, vagy forró fürdőt veszel. Esetleg bevonulhatsz te is a kisszobába zavartalanul pihenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!