Szülők, ebben az esetben mi a megfelelő megoldás hisztire?
Azért még nem menthetetlen, az majd öt év múlva lesz, ha nem lesz megnevelve.
És tetszik, vagy nem, a megoldás egy oltári nagy pofon lett volna.
Nem menthetetlen, de nagyon sürgősen fel kéne már ébrednie a kedves szüleidnek. Családon belül már nem valószínű, hogy sikerülni fog, komoly szakértő segítségre lesz szükségetek. Pszichológus, nev.tan., és a gyámhatóságnak fokozottan figyelni kéne benneteket.
Budapestiek vagytok? Könyörgök, írd meg, hogy legközelebb mikor és hová mentek vásárolni: isten bizony odamegyek és helyrerázom az agyát a büdös kölkének - meg a szüleidnek is.
Jobb lenne, ha ti tennétek meg a megfelelő lépéseket, mert egyszer (talán nagyin is hamar) az élettől fog akkora pofonokat kapni ez a gyerek, hogy soha nem áll fel belőle. Gondolkodjatok: még most, talán az utolsó órában családon belül megállítani, 180 fokos fordulatot venni és NEVELNI végre, vasszigorral lenne jobb vagy 2-3 éven belül az utcáról összeszedni a netán bepiált, bedrogozott, megerőszakolt (vagy önszántából elkurvult) leányzót - feltéve, hogy nem csatangol el annyira, hogy majd csak egy erdőben elásva kerül elő.
Tudom, hogy durva dolgokat írtam, de az a célom vele, hogy felrázzalak végre, legalább téged. Ha jól tudom, nagykorú vagy, de még kiskorúként is tehetsz lépéseket, jelezheted a megfelelő hatóságoknak, hogy mi a helyzet és kérhetsz (sőt, kell kérni!) segítséget a megoldáshoz. Ha végre lépnétek, talán még menthető a helyzet valamennyire.
Kérlek, fontold meg! Olyan jó lenne legközelebb arról olvasni tőled, hogy elkezdtetek haladni valamerre és javul a helyzet, még ha lassan is. Többször is adtak már tanácsot, sokan nagyon jó tanácsot is Neked, de mindeddig nem léptél semmit, csak rendszeresen írod az egyre durvább és durvább helyzeteket. Attól nem fog megoldódni semmi, ha ide kiírod. TENNI KELL ÉRTE, a változásért!
Hajrá!
Szerintem is játékfüggő, vagy, ha mindig ilyen volt, valami miatt nehezebben tudja kezelni a stresszt a szervezete(pszichiáter).
Ha az én 10 évesem először csinálna ilyet, én azt mondtam volna, hogy nem nem tudjuk, hanem nem akarom megvenni, akkor sem, ha futná rá. Otthon megbeszéljük.
Ha elkezdene üvölteni a boltban, megpróbáltam volna azt mondani, hogy megértem, hogy nagyon fontos neked az új gép, és mivel nem fogod megkapni, dühös vagy, de így akkor sem szabad viselkedni. Gyere inkább szorítsd meg ezt a labdát/dobbants/szorítsd ökölbe a kezed, ameddig mérges vagy.
Ha nem válik be, ugyan nem vagyok a megszégyenítés híve, de felhívnám a figyelmét csak neki, suttogva, hogy nézzen csak körül, mennyien bámulják és elítélik a viselkedését. Nem érzi, hogy ez nem normális reakció?
Ha ez sem válik be, otthagynám az áruház közepén, kiválasztanám a mosógépet, mintha nem az én gyerekem lenne, és egyetlen egyszer mondanám neki, hogy mi most megyünk, megvettük, amiért jöttünk. Csak csendben lévő gyerek szállhat be az autóba, mert a vezetőt nem szabad zavarni, különben meghalunk. Tudsz így jönni?
Ha nemet mond, kimennék oda, ahol nem lát, de én látom.
Szerintem mivel gamergép a hiszti tárgya, biztos függő, így megmondanám ezt neki otthon, és minden nap 1 perccel csökkenteném a játékra fordítható időt.
Én a Media Marktban akkora pofont húztam volna le neki, hogy a fal adja a másikat... Ha ott nem, az autóban. Otthon pedig szobafogság és mindent elvennék tőle. Se tv, se tablet-telefon-internet, semmi! Gondolkodhatna az "üres" szobájában.
Ezt a gyereket elfelejtették megnevelni, ha valakit gyerekkora óta a normákra nevelnek akkor ezt nem csinálta volna meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!