Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szülők, ebben az esetben mi a...

Szülők, ebben az esetben mi a megfelelő megoldás hisztire?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, mentek egy családi bevásárlásra a Media Marktba és van egy 10 év körüli kislányotok, akit magatokkal visztek. Igazából mosógépért mentek, és tudjátok, hogy minimum 2-3 órát fog igénybe venni a vásárlás, mire kiválasztjátok. A lányotok pedig már a kocsiban odafele elkezd visítani és követelőzni, hogy ő akar egy saját gépet (de mondjuk már fél éve minden nap ezzel nyúzza az agyatokat, hogy neki kell egy új gép), de erre nektek nincs pénzetek. Amikor bementek a Media Martkba egyből megint követelőzik, hogy vegyük meg neki a legdrágább "gamer" gépet, különben kitör visítozásban és üvöltözni fog. De nem tudjátok megvenni, ezt elmondjátok neki, odamentek a mosógépekhez, még mindig nyúzza az agyatokat válogatás közben, utána fél óra múlva elkezd ütögetni/harapdálni. Majd meglátta a playstationt, és elment egy óráig játszani, azt hittük lenyugszik, de ez csak valahogy rátett egy lapáttal, és ekkor kezdődik az, hogy lefekszik a földre és üvöltözik és sír, meg elhord titeket mindennek, káromkodik és üvöltözik az üzlet közepén, mint akit megszállt a démon. És még a biztonsági őröket sem érdekli addig amíg nem tesz tönkre semmit, csak annyit mondanak, hogy legközelebb használjatok óvszert! Aztán ez ment 15 percig, majd elkezdett szaladgálni, szerencsére nem tört össze semmit, de mi már nem bírtuk tovább és inkább hazamentünk üres kézzel, és hazafele is csak üvöltözött/sírt/ütögetett a számítógép miatt az autóban. Ti mit tettetek volna ebben az esetben? Mit kellett volna nekünk tenni? Természetesen semmi nagyobb megregulázás vagy erőszakmentes normális nevelési dologra gondolok, tehát olyat, hogy pofon vagy ilyesmit nyilván nem. (Én a bátyja vagyok, próbáltam lefoglalni de nem igazán ment, nem hagyta magát :\)

2018. aug. 29. 20:11
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%
Ha ezt a szüleid nem orvosolják nagyon sürgősen, akár segítséggel is, akkor a gyerekkel tolnak ki a legjobban, nem ismer korlátokat, ami kamaszként nagyon súlyos gondokhoz fog vezetni. Ébresztő!!! Nekem egy 9 éves lányom van, de ezektől most padlót fogtam, amiket írtál. Ha másképp nem megy, akkor a családsegítő szolgálat segítségét kell kérni és én is kivizsgáltatnám, hogy nincs-e valami szellemi baja. :(
2018. aug. 29. 21:42
 12/27 anonim ***** válasza:
83%

Azért még nem menthetetlen, az majd öt év múlva lesz, ha nem lesz megnevelve.

És tetszik, vagy nem, a megoldás egy oltári nagy pofon lett volna.

2018. aug. 29. 22:13
 13/27 anonim ***** válasza:
89%
nem pofon vagy ilyesmi....pedig az kellene neki, nem vagyok híve ennek(!!) na de 10 évesen nem lehet így viselkedni,én tuti elvertem volna mint a lovat, az után hogy az ételt szétdobálja pláne, és holnap enni sem adnék neki, vizet csak, majd másnak hpzzá egy szelet üres kenyér...
2018. aug. 29. 22:38
 14/27 anonim ***** válasza:
68%

Nem menthetetlen, de nagyon sürgősen fel kéne már ébrednie a kedves szüleidnek. Családon belül már nem valószínű, hogy sikerülni fog, komoly szakértő segítségre lesz szükségetek. Pszichológus, nev.tan., és a gyámhatóságnak fokozottan figyelni kéne benneteket.

Budapestiek vagytok? Könyörgök, írd meg, hogy legközelebb mikor és hová mentek vásárolni: isten bizony odamegyek és helyrerázom az agyát a büdös kölkének - meg a szüleidnek is.

Jobb lenne, ha ti tennétek meg a megfelelő lépéseket, mert egyszer (talán nagyin is hamar) az élettől fog akkora pofonokat kapni ez a gyerek, hogy soha nem áll fel belőle. Gondolkodjatok: még most, talán az utolsó órában családon belül megállítani, 180 fokos fordulatot venni és NEVELNI végre, vasszigorral lenne jobb vagy 2-3 éven belül az utcáról összeszedni a netán bepiált, bedrogozott, megerőszakolt (vagy önszántából elkurvult) leányzót - feltéve, hogy nem csatangol el annyira, hogy majd csak egy erdőben elásva kerül elő.

Tudom, hogy durva dolgokat írtam, de az a célom vele, hogy felrázzalak végre, legalább téged. Ha jól tudom, nagykorú vagy, de még kiskorúként is tehetsz lépéseket, jelezheted a megfelelő hatóságoknak, hogy mi a helyzet és kérhetsz (sőt, kell kérni!) segítséget a megoldáshoz. Ha végre lépnétek, talán még menthető a helyzet valamennyire.

Kérlek, fontold meg! Olyan jó lenne legközelebb arról olvasni tőled, hogy elkezdtetek haladni valamerre és javul a helyzet, még ha lassan is. Többször is adtak már tanácsot, sokan nagyon jó tanácsot is Neked, de mindeddig nem léptél semmit, csak rendszeresen írod az egyre durvább és durvább helyzeteket. Attól nem fog megoldódni semmi, ha ide kiírod. TENNI KELL ÉRTE, a változásért!

Hajrá!

2018. aug. 29. 22:54
 15/27 anonim ***** válasza:
79%
Komoly függő. Ez messze meghaladja a családtagok hatáskörét. Segítséget kell kérni.
2018. aug. 30. 05:07
 16/27 anonim ***** válasza:
Ez nagyon durva. Nekem az 5 éves ikreim nem csinálnak ilyet, főleg nem boltban, pedig néha rájuk jön itthon a hiszti, szóval nem angyalok, de tudják, hogy hogyan kell viselkedni nyilvános helyen. Csak összehasonlítás miatt írtam, hogy a húgod 10 éves, és hihetetlen, hogy nem üti meg egy átlag 5 éves szintjét. De te nagyon rendes vagy, hogy aggódsz érte.
2018. aug. 30. 06:54
 17/27 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem is játékfüggő, vagy, ha mindig ilyen volt, valami miatt nehezebben tudja kezelni a stresszt a szervezete(pszichiáter).

Ha az én 10 évesem először csinálna ilyet, én azt mondtam volna, hogy nem nem tudjuk, hanem nem akarom megvenni, akkor sem, ha futná rá. Otthon megbeszéljük.

Ha elkezdene üvölteni a boltban, megpróbáltam volna azt mondani, hogy megértem, hogy nagyon fontos neked az új gép, és mivel nem fogod megkapni, dühös vagy, de így akkor sem szabad viselkedni. Gyere inkább szorítsd meg ezt a labdát/dobbants/szorítsd ökölbe a kezed, ameddig mérges vagy.

Ha nem válik be, ugyan nem vagyok a megszégyenítés híve, de felhívnám a figyelmét csak neki, suttogva, hogy nézzen csak körül, mennyien bámulják és elítélik a viselkedését. Nem érzi, hogy ez nem normális reakció?

Ha ez sem válik be, otthagynám az áruház közepén, kiválasztanám a mosógépet, mintha nem az én gyerekem lenne, és egyetlen egyszer mondanám neki, hogy mi most megyünk, megvettük, amiért jöttünk. Csak csendben lévő gyerek szállhat be az autóba, mert a vezetőt nem szabad zavarni, különben meghalunk. Tudsz így jönni?

Ha nemet mond, kimennék oda, ahol nem lát, de én látom.

Szerintem mivel gamergép a hiszti tárgya, biztos függő, így megmondanám ezt neki otthon, és minden nap 1 perccel csökkenteném a játékra fordítható időt.

2018. aug. 30. 07:56
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Én a Media Marktban akkora pofont húztam volna le neki, hogy a fal adja a másikat... Ha ott nem, az autóban. Otthon pedig szobafogság és mindent elvennék tőle. Se tv, se tablet-telefon-internet, semmi! Gondolkodhatna az "üres" szobájában.

Ezt a gyereket elfelejtették megnevelni, ha valakit gyerekkora óta a normákra nevelnek akkor ezt nem csinálta volna meg.

2018. aug. 30. 08:30
 19/27 anonim ***** válasza:
Duzzog meg a királylány?
2018. aug. 30. 10:42
 20/27 A kérdező kommentje:
Azért emeltem ki, mert megint üvöltözik a gép miatt de most meg annyira mellbevágta anyát, hogy egy fél órája sír a fájdalomtól anya :/
2018. szept. 4. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!