Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az olyan gyerekkel, aki csak...

Az olyan gyerekkel, aki csak ordítani és üvölteni és visítani tud, hogy kell bánni?

Figyelt kérdés
Tehát a családban egy 10 éves gyerekről lenne szó, mostanában úgy viselkedik, mint egy 2-3 éves aki dackorszakában. Ha valami nem tetszik neki, csak szimplán feltekeri a hangerőt és több száz decibellel a füledbe sikít, mint akit nyúznak. Ez még talán elviselhető lenne, ha napi 1-2 lenne, de MINDENRE mostmár így válaszol, ha valaki hozzá mer szólni, a teljesen hétköznapi kérdésekre is így válaszol! Olyan mintha nem tudna normálisan beszélni. És az a baj, hogy olyannyira idegesítő, hogy mindenkinek 600 lesz a vérnyomása, ezért sajnos hisztivel sikerül mindig nyernie, csak maradjon már csöndben. Konkrétan ma például nem is emlékszem egy olyan másodpercre, amikor valakihez is normális hangnemben szólt volna. ÉS emiatt amúgy apa anyát cseszi le, és veszekszenek meg verekednek, mert apa azt hiszi anya miatt üvölt, pedig nem. Szóval apa is üvöltözik, ezek után pedig nap végére anya is, és 3-an üvöltöznek egymással, tányérok repülnek, dolgok törnek el nap végére sokszor, és mindenki szívinfarktussal megy aludni. És rajtam vezetik le a feszültséget, aki amúgy semmit sem csinál és egy tök nyugodt ember, de velem is veszekszenek. Szüleim minden verést és visszaüvöltést elutasítanak, és nem szabad ellene használni. Már volt, hogy sajnos visszaütöttem, amikor pofánköpött tegnapelőtti ebéd közben, mert megsértődött, mert nem azt főztünk neki amit akart. A pofánköpésen még szüleim is röhögtek, jó fogjuk rá vicces lehetett külső szemmel, hogy folyt le rólam a nyál, de reflexből visszaütöttem, és ne akarjátok meg tudni inkább, mi történt utána..... Mai napig megbántam az esetet. A visszaordítás meg nem segít, az csak jobban hergeli őt. Megbeszélni emberek módjára kizárt, sose sikerült eddig, nem is fog. Elköltözni 200 ezerből még nem tudok sajnos, munkám nincs, most érettségiztem és várok az egyetemi felvételi kihírdetésére. Ötletek, mit tegyek?

2018. júl. 9. 22:31
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
De egész nap füldugót viselni..... Eddig is ezt tettem sokszor, de alig szigetelt valamit és tudott egyszer akkorát visítani hajnali 3-kor, hogy az egész szomszédság felkelt. Gyámügybe azért nem akarom vinni, mert nem bántalmazzák őt, inkább fordítva, ő veri meg szüleimet.....
2018. júl. 9. 23:35
 12/23 A kérdező kommentje:
#10 nem neveltek engem sem, inkább bébiszitterek neveltek kiskoromban de akkor még jó volt a családi háttér, szerették egymást és nyugodt volt mindenki, mert anyagilag jól álltunk. Most pedig elvált emberek, de együtt élnek és utálják egymást + csórók vagyunk.
2018. júl. 9. 23:37
 13/23 anonim ***** válasza:
55%
Én ezt nem hiszem el. Mármint nyilván van ilyen vagy rosszabb is a világban. De ez csak az érem egyik oldala. Megnézném a másikat is, mielőtt így nyilatkozok a szülőkről, mint itt egyesek. Mert lássuk be, egy kb. tini panaszkodik itt nekünk a neveletlen és elkényeztetett 10 éves öccsére, meg a szüleire, akik nem úgy élnek, ahogy ő azt helyesnek tartja. Több, mint klisé. A drámai túlzások is egy le nem zárt tinikort erősítenek meg. Ezeket a dolgokat nem egy felnőtt írja, osszuk el kettővel, mielőtt a gyámügyet hívjátok!
2018. júl. 10. 00:14
 14/23 A kérdező kommentje:
Ne osszátok el 2-vel :D Mindent amit leírtam 100%-ig reprezentálja a családot. Gyere ide egy napra, garantálom, hogy 5 percig se bírnád ki.
2018. júl. 10. 00:20
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ebbe belemagyarázni semmit. Ez a gyerek pokoli neveletlen. Nincs következetesség, nincsenek szabályok, ő irányít... már pedig egy gyerek nem tud mit kezdeni a "hatalommal".

Mi az, hogy hisztivel elérhet bármit? Mi az, hogy neveletlenül viselkedik és nem történik semmi?

Sajnálom, de nem értem a szülők miért vállaltak gyereket, ha teljesen alkalmatlanok a feladatra.

Arra lennék még kíváncsi, hogy vajon melyik volt előbb? Hogy a gyerek rájött, hogy ordibálással bármit elér, vagy a szülőktől vette át ezt a szokást? Vagy a szülők a saját neveletlen gyerekük miatt váltak ilyen frusztráltá és kezdték el ordítva élni az életüket?

Kérdező nem lesz más választásod, mint elköltözni... ugyanis ilyen körülmények között nem fogsz tudni a vizsgáidra készülni. Állj össze néhány baráttal, vagy lakás helyett szobát is lehet bérelni.

2018. júl. 10. 04:32
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell ezt osztani kettővel, van ilyen. Exem fia is 9 évesen ilyen volt, neveletlen h@lyegyerek.

Kérdező, miért nem tudsz elköltözni havi 200 ezerből? Én kevesebből élek albérletben gyerekkel. Neked az is megoldàs lehet, hogy betársulsz valakihez, csak egy szobát bérelsz.

2018. júl. 10. 06:48
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Utosó. 200000 megspórolt pénze van. Nem minden hónapban kap ennyit, mert nem dolgozik. Ebből viszont tényleg nem lehet új életet kezdenie.
2018. júl. 10. 07:58
 18/23 anonim ***** válasza:
82%

az egesz csalad nem veszi eszre hogy hulye a gyerek?

MAGYARUL nem normalis. en beraknam a szobajaba es razarnam az ajtot. akkor engednem ki ha nem uvolt. egyebkent meg el kene vinni orovoshoz mert tuti hogy hibas a gyerek. mondjuk a szuleid se allnak magas fokon IQ szempontjabol. apad is ugy viselkedik mint aki terhelt agyilag. nem irigyellek.

2018. júl. 10. 08:03
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

17-es igazad van, benéztem, azt hittem annyi a havi bevétele.

Egyetértek a 18-al, elég hibás a gyerek, a szülők sem különbek. Ilyenkor szoktam azt mondani, hulye szülőnek hulye gyereke.

2018. júl. 10. 11:28
 20/23 anonim ***** válasza:
34%
Nem azt mondtam hogy nincs ilyen. Hanem azt, hogy a család 4 tagú, és 1 ember véleményét hallottuk. Nekem ez kevés.
2018. júl. 10. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!