Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hajmosás 2 évesnél. Másnál is...

Hajmosás 2 évesnél. Másnál is katasztrófa? Van valakinek ötlete?

Figyelt kérdés

Az utolsó két alkalommal olyan cirkusz volt hajmosás alatt, hogy ketten kellettünk hozzá apával. Előtte nem volt gond, most meg toporzékolt, még meg is marta az arcát. (Kádban fürdik, tusolóval vizezem a haját, és azzal öblítem.)

Azóta egyébként már fürödni sem akar, hosszas rábeszélés, és újabb játékok kellenek, de így is elintézi 1 perc alatt, pedig eddig szeretett a kádban.

Lassan jön a hétvége, újabb hajmosás, már előre félek.

(Sampon nem csíp, valószínűleg a tusolótól fél,és attól hogy belemegy a szemébe, orrába a víz.)

2010. jún. 17. 08:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Adj a kezébe egy törülközőt,hogy szorítsa az arca elé.És tényleg ne menjen a szemébe.
2010. jún. 17. 08:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is a törölközős megoldás segített,aztán mikor kicsit nagyobbak lettek-hosszú hajú lányok-,akkor a kád elé ültek kisszéken,és hátrahajtották a fejüket,mint a fodrásznál.
2010. jún. 17. 09:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Én búvárszemüveggel oldottam meg 2,5 évesen. Rajtam is volt és rjata is és együtt merültünk. Én tiszta víz lettem, neki pedig a 3. után már meg lehetett mosni a haját :)
2010. jún. 17. 12:08
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én 2éves kislányom is nagyon sírt hajmosáskor.Kipróbáltam,hogy nem túsolóval öblítem le a haját,hanem egy edénybe engedtem vizet és azzal.Azóta nem sír és nagyon okosan a szeme elé teszi a kis kezét,hogy ne menjen bele a viz..Próbáljátok ki Ti is:-)

2010. jún. 17. 21:36
 5/7 anonim ***** válasza:
ráfektetem a karomra, a másikkal bevizezem a haját. felül, sampont rá, aztán megint visszafekszik a karomra, a másikkal öblítek. nincs sírás:)
2010. jún. 17. 21:52
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha hajmosás van én vele mosom meg a hajam. Együtt fürdünk, én az ő haját mosom, ő meg az enyémet. Nálunk is katasztrofa a hajmosoás, de ezzel enyhítem egy kicsit.
2010. jún. 18. 01:35
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok ötletet. Első körben próbálkozunk a törülközős megoldással úgy hogy a tusolót még le is szerelem (rájöttem, attól fél). Inkább egy kancsóval öblítem le. Aztán, ha nem jön be, akkor próbálkozunk mással.
2010. jún. 18. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!