Csődöt mondtam anyaságból!? MÉg erre se vagyok képes.
Ne aggódj, nem a te hibád.
Elkezdődött. Próbálgatja az erejét, azt, hogy meddig mehet el.
Nemsokára megkezdődik a dackorszak is, szóval nehéz idők várnak rátok. Igen, rá is, ez neki is rossz.
Helyesen teszed, hogy amit nem szabad, azt nem engeded hiszti hatására sem.
A verekedés, csipkedés pedig valóban tilos.
Ha hisztizik, hagyd, ha tombolja ki magát, ne láss, ne hallj.
Idővel rájön, felesleges, addig kitartás.
Nehéz lesz majd a környezet beleszólása, mindig vannak, akik megjegyzést tesznek vagy rád, vagy a gyerekre, de azzal se törődj.
Elmúlik majd ez az időszak is.
Dehogy mondtál csödöt: két éves kor körül szokott kezdödni az elsö dackorszak, igy kezdi az önállóságot próbálgatni, ez a természetes. Tudom, hogy elsöre igen megdöbbentö, de semmi baj, el fog múlni.
Nagyon jól reagáltál, mármit, hogy felvetted és hazavitted, és nem kezdtél vele vitatkozni. Ugyanis most arra megy ki a játék, hogy tisztázzátok, hogy "ki a fönök", mennyire érvényes, hogy amit mondasz, az úgy kell, hogy legyen. Fontos, hogy beszelj meg vele több mindent, hogy ö hogy szeretné - már amiben lehet, pl. melyik ruhát akarja felvenni (azok közül, amiket te felajánlasz), hová menjetek játszani, stb. DE amikor fontos, hogy szót fogadjon, ott röviden mondd el, hogy MIÉRT nem lehet máshogy (Csak 1 - 2 mondatban), de utána nincs vita, igy kell lennie. Eltart egy ideig, amig elfogadja, hogy vannak olyan esetek, amikor nem rajta múlik, hogy hogyan tovább. PL. a leirt esetben elkezdett rossz irányba menni, te nem engedted, és hazavitted. Viszont ne veszekedj, hanem relativ higgadtan közöd vele, hogy MOST nincs vita.
Ne keresedj el, nézd úgy, hogy már nem kisbaba, hanem kezdi felfedezni, hoyg az anyukától független emberke, és próbálgatja a határokat. Ha nem igy lenne, akkor még 30 évesen is neked kellene mindenben dönteni helyette, és ezt te is tudod, hogy nem lenne se neki, se neked jó. Ez az idöszak annál hamarébb átmegy raja, minél következetesebb vagy: vagy megengeded, hogy ö döntsön, akkor akár tetszik neked, akár sem, az ö döntése (pl. nem összeillö ruhák), vagy te döntesz, és akkor neki kell engedni - iletve ha nem, akkor pl. nincs séta (ha nem arra megy, amerre te akarod).
Négy gyerekes anya
Szerintem nagyon is jó anyuka vagy, ez látszik az irásodból is.
ne aggódj,mindenki gyereke ilyen.Ahogy az előttem szóló is írta az erejét próbálgatja, már neki is lehet rossz napja.....stb
A gyereknevelés nem egy automata, ahol beleraksz x törödést, szeretetet és egy tökéletes valakit kapsz vissza. Még sokszor leszel így (kamaszkorban a legtöbbször), hogy nem érted, mi baj történhetett.
Ne aggódj ezek időszakok, majd el fog múlni.
Igen elkezdődött,rájött,hogy tőled független,önálló egyéniség,saját akarattal.Kíváncsi,hogy meddig mehet el....
Az enyém a múltkor a boltba dobálta az esernyőjét,üvöltött,stb,amíg a kasszánál álltunk.Még az esernyőjét is elajándékoztam egy ismerősnek.:)
Nagyon ideges voltam,de vicceseket szólogattam be neki,így a körülöttünk állók "csak" nevetgéltek,hogy milyen "jópofa" anyuka vagyok.Legalább nem a fejüket rázták,hogy hogy nevelem ezt a gyereket!:)
De nem engedtem neki ,azt SEMMI esetre sem,mert akkor csak rákezd máskor is.
Mondtam,neki,hogy ha szépen kérte volna,talán lehetett volna Barbis újságot venni.Egyébként már 3 éves az én boszorkányom,de még nem jöttünk ki a dackorszakból.
Szia!
Az én fiam 21 hónapos, és épp múltkor keseredtem el én is. De aztán több anyuka 1-2-3 gyerekesek felvilágosítottak, hogy ez egy ilyen korszak, csak nem szabad semmit ráhagyni.
Nálunk játékot gyűjt be a többi gyerektől a homokozóba. Ő mondjuk nem üt meg ilyenek, de a földhöz vágós hisztit csinálja. Nálunk ha ilyen van akkor azonnal haza, és nincs semmi kiváltság otthon, plusz ha kell akkor büntetés. (Ez nálunk annyiban nyilvánul meg, hogy beteszem a kiságyába, és megkérdezem tudja-e, hogy mit csinál és miért. Majd csak akkor veszem ki, ha abbahagyja az ordítást). A fiam még nem beszél ugyan, de mindent megért, és látszik rajta, hogy tisztában van azzal mikor csinált tényleg rosszat.
Ne keseregj, csak következetesen, ahogy eddig is csináltad. :)
Ha gyerek közönség előtt hisztizik,akkor a legrosszabb ilyenkor,a "jóakaró" beszólások.
Pl:
-Az enyém ilyet sosem csinált,mert jól nevelt volt!No ez HAZUGSÁG!!!
-Vagy miért nem veszi meg neki,Anyuka nem olyan drága?Azért mert NEM!!
-Vagy rá kell csapni,akkor megtanulja!Kösz NEM!
Olyan frusztráló érzés,hogy legszívesebben elsüllyednék szégyenemben!
De ki kell tartani,mert mindent jól csinálsz!!
:) előzőhöz:
Nagyon igazad van!
Így nagyon nehéz, főleg volt már, hogy kiszóltak az ablakon, hogy vigyem onnan a hisztiző gyereket. Igaza van, de hová? Lakótelep, mindenhol laknak.
Szóval nehéz ügy.
7-13 vagyok.
Amit 7-32 írt az nagyon jó. Nálam is ezzel vannak problémák, hogy az emberek csak a hisztit látják, és azt gondolják, nem neveli az ember. Pedig igen, de nem fogok leállni a játszótéren meg az utcán veszekedni a gyerekkel, ennek megvan a helye otthon.
Nekem a barátnőm tátotta a száját egy játszóteres hisztinék, hogy hát az ővé ilyet nem csinál!!!! Hát akkor majdnem megcsaptam, mert 2 perccel előtte szórta a fia a homokot 3 gyerek nyakába, és rúgott bele két másikba. Csak amíg én erélyesen rászólok az enyémre, és persze ez a gyereknek nem tetszik, addig ő annyit volt képes mondani: XY-ka ne csináld. Majd dumált tovább a kismamákkal háttal a gyereknek, aki folytatta.
nem az a nevelés csődje,hanem az ha nem kezeli az ember.Minden gyereknél más módszer válik be.nekem sokat segített,hogy elolvastam mi is hiszti,és hogy milyen agyi tevékenység ez,és hogy igazából a gyereke sem tudnak egy határon belül már semmit tenni ellene.igy kicsit könnyebb lett mert megértettem mit miért csinál.mivel már ismerem és láttam milyen helyzetek akasztják ki,igy tudatosan kerülöm már ezeket a helyzeteket,vagy kombinálom a megoldásokat,elterelés,figyelemelvonás,nem rá figyelné,épp mikor melyik válik be.de nagyon fárasztó az biztos,amióta hisztis korszakát éli a fiam azóta úgy fekszem ágyba esténként mintha 20 kamiont pakoltam volna meg kézzel.agyilag le szív.be linkelem ahol olvastam a hisztiről.és kitartás el fog múlni,de ne hagyd hogy a fejedre nőjön.:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!