Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megéri a fejfájást a gyereket...

Megéri a fejfájást a gyereket folyton unszolni ha nem akar valamit csinálni?

Figyelt kérdés
7 éves lányom igazából semmi se érdekli. Pedig megpróbáltunk nsgyon sok mindent! Sportok, kézművesség, zene, természet stb.. úgy érzem csak én erőltetem amíg ő semmit nem akar. Kitalálta hogy gitározni akar! Örültem hogy végre valami! Vettem neki gitárt, valamint zenetanárhoz jár péntekenként ami 15 euroba kerül tehát nem kevés! De itthon nem gyakorol! Hozzá se nyúl. Pénteken délután kell vele veszekedni hogy gyakorold már a múlt hetit egy kicsit mert a tanár látni fogja nem csináltad! Bosszsant hogy minek költöm a pénzt így? Érdemes unszolni? Lesz ebből eredmény? Vagy hagyjam a fenébe? Minek erőltessem?
2018. jún. 5. 16:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
67%
Én hagynám. Vagy azt csinálod, hogy minden nap cses.zteted hogy csinálja, anyósom így csinálta és tud gitározni a férjem, de én nem vagyok ilyen típus szóval inkább hagynám.
2018. jún. 5. 16:33
 2/12 anonim ***** válasza:
64%
Hát, ne unszold! Hagy, hogy gyerek legyen. Ő, mikor gitározni akart, még nem érte fel ésszel, hogy az nem csak móka-kacagás, hanem munkával jár. És mivel nem kötelező, hanem hobbi, szükségtelen erőltetni. Elég bizarr erőltetni egy hobbitevékenységet. Mozogjon, találkozzon a barátaival, legyenek családi programok, aztán majd kialakul, mi érdekli. Vekerdy is emellett áll ki.
2018. jún. 5. 16:35
 3/12 Metionin ***** válasza:
78%
Erőltetni felesleges. Ha a gitárt ő választotta, akkor hagyd békén, mert azt is meg fogja utálni ha folyamatosan számonkéred. Kérdezgesd meg tőle hogy mit tanultak ma, van-e kedve megmutatni, mit szeret legjobban játszani, aztán ha megmutatja meg, ha meg nem akkor nem. A tanárral nem szoktál beszélni hogy halad-e?
2018. jún. 5. 16:37
 4/12 anonim ***** válasza:
62%

Dehogy! Sőt, csak megutáltatod vele.

De legközelebb az első nyaffintásra sem kell ugrani neki.

2018. jún. 5. 16:38
 5/12 A kérdező kommentje:
Tanár azt mondja halad és ügyes.. dehát 15 eurót/lecke kap így mit mondjon? Most mondtam a lányomnak hogy gyakoroljon de ő frusztrált lett. Erre felküldtem őt a szobájába hogy rendben nem kell csinálni többé és felhívom a tanárt hogy nem megyünk többet. Fél órát sírt a szovájábsn hogy a gitár a legjobb dolog ami vele történt és hogy kapjon még egy legetőséget a tanárhoz menni... Nem értem ezt a lányt!
2018. jún. 5. 16:46
 6/12 anonim ***** válasza:
76%
Akkor meg hagyd, hogy az órán tanuljon, otthon meg nem kell! Gyerek, nem felnőtt!!!
2018. jún. 5. 16:53
 7/12 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem meg akkor is meg kell tanulnia, hogy a zene áldozatokkal jár (persze, a maga szintjén).

Mondd meg neki, hogy kap egy esélyt, de akkor bizony gyakorolnia kell. Nem sokat, de gyakran. (Inkább naponta csak 10-15 percet, semmint egy héten egyszerre egy órát.)

2018. jún. 5. 17:06
 8/12 anonim ***** válasza:
66%

OMFG!!!7 éves¡!!!

Nektek mi bajotok van?Hagyd màr békén!

2018. jún. 5. 17:09
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a hobbinak az a lényege hogy kikapcsolódás legyen és élvezet.

Ha basztatod mint a tanulással akkor semmi értelme.

Én hagynám hogy ő válasszon olyat amit nem érez munkának.

2018. jún. 5. 18:59
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
A semmi se erdeklibe ugye beletartozik a laptop, telefon stb is? Mert altalaban ugy szokott lenni ebben a korban, hogy mar az egesz napot a telefon nyomkodasaval toltik..
2018. jún. 5. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!