Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lassan 2 és fél éves a fiam...

Lassan 2 és fél éves a fiam de nem akar beszélni, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Kiafiam 2 éves és 3 hónapos múlt és nem akarbeszélni. Néha mondja hogy apa, te, baba de kb ennyi. Külföldön élünk ésnapi szinten 3-4 különböző nyelvet hall. Én magyarúk beszélek hozzá vagy angolul, apukája franciáúl vagy arabúl. Szóval több nyelvet is használunknapi szinten. Igazából mindent megért amit mondunk neki csak beszélni nem szeretne. Mit tehetnék hogy elkezdjen beszélni? Szeptemberben kezdi az ovit.
2018. márc. 17. 12:30
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Kezdve azzal, hogy te kizárólag magyarul beszélj vele. Egyébként nincs ebben semmi , négy éves korig teljesen természetes hogy nem beszélnek a ketnzelvü gyerekek. Gondolom utána olvastál ennek. Bár úgy tűnik nem. Mi is külföldön élünk az enyém lassan három éves lesz és most kezd szavakat mondani.
2018. márc. 17. 12:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Persze, utána olvastam. Tudom, hogy késöbb kezdhetnek beszélni (főleg így hogy 4 különböző nyelvet hall napi szinten). Csak már rengetegen idegesítenek ezzel, hogy hogy hogy nem beszél még... Hiába mondtam, hogy nem csak 1 nyelvet hall napi szinten hanem 4et de nem értik. És így már engem is elkezdett zavarni. Én legtöbbször magyarul beszélek hozzá de ha az apuka haza ér a munkából akkor automatikusan valtok angolra hogy ő is értse mitmondok a gyereknek. Meséket is magyarnyelvűt szoktam kapcsolni neki.
2018. márc. 17. 12:45
 3/5 anonim ***** válasza:
86%
4 nyelv túl sok neki, vegyetek vissza legalább 1-et, de jobb lenne 2-t, kétnyelvűnek is nehéz lenni, nemhogy négynyelvűnek.
2018. márc. 17. 14:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Többnyelvű környezetben nagyon fontos, hogy egy-egy adott nyelvet személyhez vagy intézményhez tudjon kötni.

Egy szülő csak egy adott nyelven beszéljen hozzá, mert az tud rettenetesen bekavarni, ha mondjuk az anya (vagy az apa) 2-3 nyelvet cserélget. A másik szülővel nyugodtan lehet akárhány nyelven beszélni, de a gyerekhez intézett direkt kommunikáció mindig egyetlen nyelven történjen.

Ideális esetben egy nyelvet az anyjától hall, egyet az apjától, egyet meg mondjuk az óvodában.

2018. márc. 18. 13:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, próbáljátok meg, hogy te magyarul, apuka arabul, a család nyelve angol pl. mikor együtt vagytok hármasban, gondolom francia országban éltek, szóval a franciát majd megtanulja a közösségben.
2018. márc. 19. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!