Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most akkor lehet hogy simán...

Most akkor lehet hogy simán tudna már beszélni, csak nem akar? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés

Kisfiam 19 hónapos. Nem beszél.

Anya, és hamm-hamm, ennyi amit mond, napi szinten, gyakran.

Viszont, időnként előfordul olyan, hogy valamit nagyon beszélgetünk, és "elkap" egy szót és olyan tisztán érthetően mondja, mint egy felnőtt. Ez kb heti 1x fordul elő, és hiába mondogatjuk neki azt a szót újra, nem mondja többet. :( Hiába próbálkozunk egyszerűbb szavakkal, azokat sem.

Legutóbb pl a nagymamája mondta neki hogy az egyik játék eltűnt, és fiam rögtön rávágta hogy "eltűnt", de azóta se mondja többet.

Tapasztalt ilyet valaki?

2013. aug. 9. 10:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Ilyen a normál beszédfejlődés. Hallás és szituáció alapján tanulnak a gyerekek beszélni.

Nem tud még, csak amennyit mond magától. Türelem!

3 gyerekes anyuka

2013. aug. 9. 11:00
 2/6 anonim ***** válasza:
21 hónapos lányom ugyanezt csinálja.tudom hogy tudna beszélni de nem akar.A múltkor a cicák be akartak jönni a házba,mondta nekik "ne gyertek be".Máskor eltelik 2 nap hogy csak annyit mond anya-apa.
2013. aug. 9. 11:07
 3/6 A kérdező kommentje:
Persze, persze! Ráér, én semmit nem erőltetek, csak furcsa, mert a lányomnál nem így volt. Ő is ismételte amit hallott és tetszett neki, de ő utána is mondogatta, meg ha próbáltunk egy-egy szót tanítani neki azt is próbálgatta, de a fiam semmit nem mond ezt az egy-egy alkalmat leszámítva.
2013. aug. 9. 11:15
 4/6 anonim ***** válasza:

A gyerekek nagyon nem egyformák. A sajátok sem. Emiatt a fejlődésük is különböző, ne várd hogy minden azonosan zajlik majd.

Ráadásul egyik lány másik fiú.

Nekem lányaim vannak, de még az ő beszédfejlődésük is nagyon különbözik.

És ne felejtsd el, hogy a nagyobb testvér is hatással van rá, az első gyerekednek "ilyenje" nem volt.

első

2013. aug. 9. 11:28
 5/6 anonim ***** válasza:
Az én 3 éves öcsém kb. 15 szót mond és ennyi, nem beszél, de tudna. Ő egyszerűen nem akar beszélni. Ha nagyon jól érzi magát, akkor viszont elfelejti ezt az "azért se beszélek" dolgot, és véletlenül kimond akár összetett mondatokat is, de szavakat, tőmondatokat biztosan. Ha ilyenkor ránézünk, csodálkozunk, megdicsérjük, akkor elhallgat, olyan, mint aki szégyelli magát, és nem szólal meg. Tegnap itt volt egy kislány, játszottak, este mikor mentek el, senki sem volt velük, a szülők a cuccokat pakolták össze, én kint voltam az udvarban ahogy az öcsém meg a kislány is, de ők nem vettek észre. Azt mondta az öcsém, hogy "ne menj el, játsszunk még". ha ott lett volna valaki még, és ők tudták volna, biztos hogy nem mondta volna ezt. Egyszerűen nem szeret felnőttek vagy "nagyok" előtt beszélni.
2013. aug. 9. 15:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves vagy utolsó, de ebben a kérdésben nagyon nem mindegy, hogy 3 éves vagy másfél évesről van szó.

A Te öcséd más okból nem beszél, ő tényleg már "tud ha akar"! :)

2013. aug. 9. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!