Miért csinálhatja ezt a kisfiam? 3 éves lesz, nem nagyon akar beszélni. Ha kimond egy szót és megdícsérjük, vagy rákérdezünk, hogy ezt és ezt mondtad, akkor letagadja, vagy dühösen vagy pedig viccesen elkezd halandzsázni.
Mintha szégyellné, vagy ciki lenne, hogy ki tudja mondani.
Most már inkább nem reagálunk, de ez is olyan fura, hogy ne dícsérjük meg.
miket mond?
én elvinném pszichológushoz! 3 évesen már azért kéne karattyolnia, lehet logopédushoz is elküld a pszichológus, beszédindítóra. ha meg tényleg szégyenlős és azért nem beszél akkor a pszichológus biztos tud segíteni.
de vidd most már szakemberhez, én korábban vittem és jó volt, mert mire ment oviba-3 évesen, addigra egész szépen csacsogott már
Természetesen kell kezelni, ha mond valamit. Nem kell megdícsérni, de nem is kell figyelmen kívül hagyni. Reagálni kell rá, természetesen, az adott helyzetnek megfelelően.
Pl.:
Gyerek: autó
Szülő: jaj de szépe mondtad autó!!!
Ez nem jó
Gyerek:autó
Szülő:
Ez sem jó
Gyerek: autó
Szülő: nézd, itt is van egy autó
Ez a jó. Reagálsz a kommunikációjára, de nem arra, hogy beszélt. Nem tudom mennyire érthető... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!