Kisfiam 16 hónapos. Nem igazán akar beszélni, a bababa meg a papapa megy, de itt megáll a tudomány. Foglalkozunk vele sokat, de nem nagyon látok változást. Járt már vki hasonló cipőben?
Teljesen normális, hogy nem beszél 16 hónaposan.
Az én kisfiam 2 évesen kezdett beszélni, viszont onnantól teljes mondatokban, választékosan.
Ne aggódj! És ne akard siettetni.
Meg nem beszel???es meg nem kuldtek fejlesztesre?miert nem?
A nagyfiam mar 3 evesen elkarattyolta az oviban,hogy mit csinaltunk hetvegen.igaz az ovono a felet sem ertette.de lenyegeben beszelt,na....
A kozepso tenyleg dumalt mar 2 evesen folyekonyan.
Most a 3. 25 hos,es mar kb 15 szot hasznal rendszeresen.
Ugyan a szelektiv hallasa mar kialakuloban van,de ez ilyen.
Viccet felreteve.
Eleg ritka ha 2 eves kor alatt beszel egy gyerek.altalaban 2 eves korul korul indul meg a beszedfejlodesuk.de az sem ritka ha csak kesobb.lasd a nagyfiam.az oviban par het alatt kitisztult a beszede.1 evig jart logopesushoz(ovin belul,nem volt nagy gond,csak az atlagos)
A kozepso hiaba beszelt erthetoen,folyekonyan 2 evesen meg elso osztalyoskent is logopedushoz jart.
Ne aggodj,nem versenyfutas ez.majd beszel ha megerett ra.
A fiam 16 hónapos és egyedül az autót mondja. Semmi mást.
“Atttoooo” így.
Amúgy csak halandzsázik. A te fiad előrébb van :)
Gyógypedagógiából most tanultam:lányoknak 2 éves korra kell megszólalni,fiúknak 2.5 éves korra! Az 30 hónapos kor! Kicsit lazulj el,és légy türelmes!
Az én lányom 25 hónapos,csak babanyelven kommunikál,ciklizál ( bababa,mamama). Mi most kezdjük a korai fejlesztést,de ezt is csak az alapbetegsége miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!