Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam 16 hónapos. Nem...

Kisfiam 16 hónapos. Nem igazán akar beszélni, a bababa meg a papapa megy, de itt megáll a tudomány. Foglalkozunk vele sokat, de nem nagyon látok változást. Járt már vki hasonló cipőben?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 24. 19:55
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Normális. Az unokaöcsém pl. 3 évesen kezdett el csak beszélni :)
2018. ápr. 25. 00:04
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon ritka, hogy egy ekkora gyerek beszel. 16 hos az masfel eves sincs, az meg nagyon pici. En meg nem is lattam olyat aki masfel ev alatti es beszel, pedig eleg sok babafoglalkozasra jartunk.
2018. ápr. 25. 09:25
 13/17 anonim ***** válasza:
A fiamnak anno ilyenkor 20 szavas szokincse volt. Most a kislányom 15 honapis annyit mond h hinta. Nem érdekel. Mert halandzsázik. Babanyelven beszél. Utasitásokat megért. Majd ha el jön az ideje fog beszélni.
2018. ápr. 25. 11:34
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell aggódnod szerintem sem. Ismerek ilyen gyereket, nincs vele semmi gond, csak később kezdi, ennyi.

Ne aggódj, fog még beszélni eleget. Túl sokat is. :-)

Kisfiam a másik véglet, 1 évesen elkezdte, azóta csak akkor van csendben, ha alszik. 22 hónapos és mostanra (egyszerűbb, 3-4 szavas) mondatokban beszél. És mindent, de tényleg MINDENT kommentál. Ami tudom, hogy nagyon jó, de szégyen-nem szégyen, késő délutánra sokszor már csak annyit hallok, hogy blablablabla :-)

Szóval ne félj, fogod még te is azt kívánni, hogy bááárcsak egy kicsit csendben maradna... :-))

2018. ápr. 25. 12:48
 15/17 anonim ***** válasza:

És a szobatisztasággal hogy áll? Bocsi, nekem ez ugrott be a kérdésről először.

Egyébként egyáltalán nincs lemaradva a beszéddel. Ha pl. 36 hónaposan sem beszélne, akkor lehetne már foglalkozni a kérdéssel.

2018. ápr. 25. 14:03
 16/17 Dóri84 válasza:
Az enyém kb 3 évesen kezdett beszélni egyik napról a másikra. Addig szinte semmit, azután folyékonyan. Most 6 éves, elképesztő sokat beszél és bőven àtlag feletti a szókincse plusz hiperértelmes.
2018. jún. 3. 21:59
 17/17 anonim ***** válasza:
Miért is lettem lepontozva? Mert ezt írja a szakirodalom? Érdekes.
2018. jún. 4. 07:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!