Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek mennyi időtök van...

Nektek mennyi időtök van gyerekek mellett? Vannak állataitok? Hogy jut idő mindenre?

Figyelt kérdés
2018. jún. 3. 21:29
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nincs allat, nem is lesz. A haz es udvar hatalmas es mindent egyedul csinalok. Inkabb az van h hetvegen az apja vigyaz a gyerekre en meg fel napot takaritok, kerteszkedek. Hetkozben hajlamos rendetlenseg lenni. Nekunk ha gyerekprogramra, bevasarolni vagy akar nagyobb setara megyunk akkor kb 1 orat kell buszozni, mert ahol mi lakunk egy lepusztult bolt es egy kihalt jatszoter van csak. Szoval ha barmit csinalunk akkor az utazassal rengeteg ido elmegy. De azert minden nap van idom a gyerek mellett bevasarolni, fozni, az alap dolgokat pl mosogatas, porszivozas megcsinalni. Edzeni is van idom, mert vagy korabban felkelek reggel vagy este 10 utan edzek amikor mar alszik es ilyenkor kb 45 percet edzek.
2018. jún. 4. 08:38
 12/14 anonim ***** válasza:
3 és másfél éves gyerekek+ 1 macska. Napirendünk van. Délelőtt általában jól elszórakoztatják egymást, ilyenkor tudok tenni- venni, netezni, néha hímezni is. Délben ebéd, aztán alvás. Kb.2 órát alszanak, nekem annyi bőven elég a háztartásból. :D Délután szórakoztatni kell őket. Most, hogy jó idő van, kimegyek velük a strandra, játszótérre. Amíg rossz idő volt, a közeli áruházak gyereksarkaiban húztuk meg magunkat, vagy elvittem őket a közeli uszodába. Este meg dolgozom. Pincér vagyok. Ilyenkor a férjem veszi át a gyerekeket. "Régen" meg befogták a gyerekeket is dolgozni. Ne felejtsd el, hogy a lányok 16-17 évesen férjhez mentek, addigra kész kellett hogy legyen a kelengye (hímzett textíliák), meg kellett tanulniuk ellátni a háztartást. A fiúknak meg a földek körüli teendőket kellett megtanulni. Az meg máshogy nem ment, csak úgy, ha már gyerekként beálltak dolgozni.
2018. jún. 4. 10:17
 13/14 anonim ***** válasza:

23 hónapos a kisfiam. Mostanság nagyon anyás. Alig tudok felöltözni is reggelente, kapaszkodik belém. Főzni úgy szoktam, hogy közben játszok vele vagy, ha olyasmit készítek addig adok neki valami újdonságot stb. amivel lefoglalja magát (ilyen a csiptető, tea, 3in1 kávé pakolászása). Mellettem van mikor takarítok, szeret "segíteni" törölgetni, poszívózni, ruhát adogatja én meg kiterítem. A déli 2 órás alvás időben kávézok, netezek, vasalok vagy olyasmit csinálok amit mellette nem lehet. Nem nagy a lakásunk úgyhogy el tudom végezni amit akarok.

De az igaz amit már korábban írtak. Mi vidéken élünk. Anyukámék pl. otthon felügyelet nélkül voltak, sőt 6 évesen ő már káposztát töltött, a fiú testvérei rendezték otthon a házi állatokat, míg nagymamám a földeket művelte, nagypapám meg a juhukat legeltette.

De még velem is az volt, hogy ők simán letörték a dohányt meg a kukoricát, vagy uborkát és epret, paradicsomot szedtek (nagy területeken) míg én a pléden játszottam a pufival meg zizivel. Én ezt elképzelni sem tudom, hogy az én gyerekem így elmaradt volna. Régen más idők voltak. Engem négy honaposan hurkával etettek, ez számunkra már elképzelhetetlen. A szakdolgozatom a témához kapcsolódik. Kis felnőttként tekintettek sokáig a gyerekre, a gyerek fogalomként nem is létezett. Nem volt akkora figyelem, szeretet és megbecsülés az irányukba, mint most.

2018. jún. 4. 14:08
 14/14 De La Cruse ***** válasza:
100%
A gyereket mindig be kell vonni a ház körüli életbe, és ha megtanulja a dolgokat akkor megbízható és nem élősködő, hasznos és értékes emberré válik.
2018. jún. 4. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!