Nektek mennyi időtök van gyerekek mellett? Vannak állataitok? Hogy jut idő mindenre?
23 hónapos a kisfiam. Mostanság nagyon anyás. Alig tudok felöltözni is reggelente, kapaszkodik belém. Főzni úgy szoktam, hogy közben játszok vele vagy, ha olyasmit készítek addig adok neki valami újdonságot stb. amivel lefoglalja magát (ilyen a csiptető, tea, 3in1 kávé pakolászása). Mellettem van mikor takarítok, szeret "segíteni" törölgetni, poszívózni, ruhát adogatja én meg kiterítem. A déli 2 órás alvás időben kávézok, netezek, vasalok vagy olyasmit csinálok amit mellette nem lehet. Nem nagy a lakásunk úgyhogy el tudom végezni amit akarok.
De az igaz amit már korábban írtak. Mi vidéken élünk. Anyukámék pl. otthon felügyelet nélkül voltak, sőt 6 évesen ő már káposztát töltött, a fiú testvérei rendezték otthon a házi állatokat, míg nagymamám a földeket művelte, nagypapám meg a juhukat legeltette.
De még velem is az volt, hogy ők simán letörték a dohányt meg a kukoricát, vagy uborkát és epret, paradicsomot szedtek (nagy területeken) míg én a pléden játszottam a pufival meg zizivel. Én ezt elképzelni sem tudom, hogy az én gyerekem így elmaradt volna. Régen más idők voltak. Engem négy honaposan hurkával etettek, ez számunkra már elképzelhetetlen. A szakdolgozatom a témához kapcsolódik. Kis felnőttként tekintettek sokáig a gyerekre, a gyerek fogalomként nem is létezett. Nem volt akkora figyelem, szeretet és megbecsülés az irányukba, mint most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!