Gyerekek mellett ti főztök otthon vagy rendelitek a kaját hétköznapra? Hogy éri meg jobban, idő/pénz?
Még négy gyerek mellett is föztem. A rendelös kaják vagy drágák (ha valamennyire normális alapanyagokból vannak), vagy ha olcsók (akkor tele vannak mindenféle nem belevaló dologgal).
Ha otthon fözöl, akkor jobb minöségben, olcsóbban tudod ugyanazt elkészíteni és az íze is jobban megfelel a család ízlésének. Én ugyanis még olyan rendelt étellel nem talákoztam, aminek tényleg jó íze lenne.
Megfelelö munkaszervezésssel napi fél óra-óra alatt igen változatos étrendet lehet készíteni, méghozzá nem is drágán. Emellett a gyerekeket is be lehet vonni a fözöcskébe, és ezt igencsak élvezik, érdekes nekik, megismerik a különféle alapanyagokat, ízeket, elkészítési módokat és felnött korban is sokkal nyitottabban lesznek mindenféle ételre, nemcsak a megszokott 5 félét hajlandóak megenni.
Hetente 1 napot biztosan rendelünk, néha kettőt is, de nem szeretem a rendelt kajákat igazán. HA rendelünk, akkor indiait, mexikóit, vagy japánt, vagy olyan pizzát, amit nme tudnék megcsinálni.
A többi napon klasszikus házi ételeket, vagy gyorsan elkészíthető olasz ételeket eszünk. Sokszor csináálok nagyobb adagot pl. két tepsi lasagnét (egy zöldséges, egy húsos), vagy töltött paprika vacsorára, másnapi ebédre.
Szerintem gazdaságosabb is és finomabb is, ha főzök, de ha nem tudom megcsinálni délelőtt, vagy délután, mert a gyerekekkel úgy tudok programot csinálni, hogy a főzés kárára, akkor szoktuk a rendelős jokert bedobni. Mondjuk nekem két nagyon pici gyerekem van még egész nap itthon velem, szóval mellettük kevesebb időt szánok a konyhára, de többnyire a gyorsabb/előre elkészíthető ételekkel oldjuk meg.
3 hónapos mellett az ebédet rendelem (férjem is rendel a munkahelyén), vacsorára korábban sem meleget ettünk.
Főzni csak hétvégén szoktunk (felváltva), amikor ketten vagyunk.
Hogy később hogy lesz, nem tudom. Valószínű, hogy a hozzátáplálással egy időben, újra főzni fogok magunknak is.
Nyilván olcsóbban kijönnénk a házi koszttal, de a minőségre nincs panaszom, remekül főznek a választott étteremben. Változatos, nem zsíros, nagy adag.
Nagyjából felesben. Így van "szabadnapom" is, meg házi koszt is. A babánk 3 hónapos, ő még csak anyatejet eszik.
Kinek mi éri meg, ez szubjektív. Én utálok bevásárolni, ezért főzök kevesebbszer.
A lányom már ovis, vele szoktam főzni, ezt fontosnak tartom mert így megismeri a zöldségeket, húsokat, alapdolgokat. Emellett a kicsi születése óta ez közös programunk, ami szintén fontos.
Főzök. Egyrészt, errefelé nem nagyon láttam még olyan kajaszállítót, amelyikre azt mondanám, hogy ez tényleg megéri. Másrészt én elég finnyás vagyok, főleg az olyan kajákra, ami hagyományosabb, mint mondjuk egy főzelék vagy paprikás, azt csak úgy szeretem, ahogy én készítem.
Ettől függetlenül nem főzök minden nap. A hétvégi ebédet mindig úgy készítem, hogy a szombatiból marad hétfőre, ezt elviszi a férjem magával, és marad még itthon is belőle, a vasárnapiból meg marad ugyanennyi keddre. Így hétfőn nem főzök egyáltalán. Kedden főzök úgy, hogy azt szerdán el lehessen vinni, illetve legyen itthonra is, és szerdán főzök csütörtökre meg péntekre (akkor két napra ugyanaz van). Csütörtökön és pénteken nem főzök.
De olyan is megesik, hogy nem ebédre főzök, hanem vacsorára, és akkor szendvicsebéd van. Igaz, ez ritkább.
5 honaposom van, este 9 ig egyedul vagyok vele minden nap, de egyszeru eteleket megfozok siman mellette.
Egy teszta, rizotto, 20-30 perc, a porkolt, leves fo magatol, vagy sokszor csak berakok hust, zoldsegeket a sutobe.
Multkor 30 perc alatt keszitettem 2 felet, rakottkelt es bolognaitc( a hus ugye ugyanaz ) utana 4 napig ettuk felvaltva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!