Anyukák ti mit csináltok otthon egész nap a gyerek mellett?
házimunka, főzés, net mindez állandó fáradtságérzés mellett kegyetlen; nagy ritkán jönnek bnőim, vagy mi megyünk rokonokhoz
lelkileg sivár, megterhelő
Egy 2 éves kisfiúval és egy 3 hónapos kislánnyal vagyok itthon.
Reggel fél8-8kor kelünk (hiába kelnék korábban, még arra is felébrednek hogy kilépek a szobánkból, szóval kár korábban kelnem nem vagyok előrébb), egymás után-felváltva rendezem őket, öltözés, inni-enni, aztán kicsi a szobájában nézelődik, nagy a szobába játszik-mesét néz én addig mosogatok, romokat takarítok el, pakolok itt-ott, mosás be-ki, majd újra etetés, itatás, pelenkázás felváltva, legkésőbb 1kor alszanak, akkor van 1.5-2 órám hogy pihenjek egy picit, arra esélyem sincs hogy akkor csináljak bármit is mert minden neszre felébrednek. Szóval kukán netezek a szobában, halkan nézem a tv-t, esetleg amit a szobán belül halkan meglehet csinálni azt megcsinálom. Aztán felkel a nagy, eszik, pihizik még egy kicsit, mese nézés, játék, aztán felébred a kicsi, etetés-itatás, pelenka, majd újra egy kicsi nyugi, de közben főzni kellene valamit mert mindjárt itthon van a férjem, ha hazaért megint romokat takarítok, kutyákat ellátok, készülök az estére (cumisok elmosása, pizsik előkészítése, ágyak rendezése), egymás után mennek fürdeni és már este 7-8 óra van...
Mivel most ilyen latyakos-sáros nálunk az idő így keveset vagyunk kint, 2 gyerekkel nem is merek kimenni az utcára mert a nagy nehezen kezelhető kint.
Hát nálunk így telik egy nap, konkrétan semmivel de mégis mindennel, estére kimerülök rendesen mert konkrétan folyamatosan mozgásban vagyok.
8, 7 es 4/5(ikrek) lanyok mar suliba jarnak, a 2 eves es a 9 honapos kisfiu melelett jocskan van dolgom.
Takaritok, fozok, mosok, jatszok veluk, kreativkodunk, megsetaltatjuk a kutyat, elmegyunk a jatszoterre, vasarolunk, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!