Hány éves korában volt tvje a gyerekednek? Milyen tv volt? Úgy gondoltuk akkor lesz tv amikor már tud olvasni de a kedves nagymama vett neki egy nagy lcd 3d tvt.
Nem is kell manapság DVD vagy Blu-ray lejátszó, a modern TV-k rendelkeznek már USB kimenettel, és már elég sokféle formátumot támogatnak, csak egy pendrive kell. Am sokan tévhitben vannak, és a TV-t egyből a szolgáltatással asszociálják. A TV önmagában nem rontja el a gyereket. Wow, ugye? Aki a laptopján nézi a műsorait, az aztán nagyot ugrott... Még ártalmasabb a szemnek, még több szenny van egy kattintásnyira... Nekünk a barátommal sincs bekötve a szolgáltatás, de a fránya mumusnak ítélt TV ott van. Mit lehet vele kezdeni még? Rákötni a konzolt, laptopot, akár telefont, média boxot... Ha nagyon de nagyon szabályozni akarjátok, akkor rakjatok hozzá egy nagyon alap PC-t amin fut a Win10, szinkronizáljátok a ti gépetekkel, és akkor percre pontosan akkor kapcsolódik ki meg be amikor akarjátok, vagy ha az egyik mesének vége, akkor zárolódik, vagy ha van valami olyan tartalom, amit nem kéne látnia (if u know what i mean), akkor azt átugorja....szinte bármit kezelni tudtok vele, úgyis hamarost a gépezés jönne, amitől nem kéne tiltani, főleg ma, hanem megtanítani biztonságosan használni. Emlékszik valaki még a TV játékra anno? A sárga kazettásra? Az is szinte minden gyereknek volt az én koromban, mégsem lett zombi, vagy függő tőle senki. Sőt, hamár van TV-je a gyereknek, akkor már egy konzolt is belehetne iktatni, akár jó szórakozás lehet a családnak is, ha a társas már uncsi.
Saját TV-m (hagyományos) 12-13 éves koromban lett, (ahogy saját szobám is), sokat ment, de mint háttér. Megvolt szabva, hogy meddig nézhetem, egészen középsuli harmadikig (ez már röhejes volt)
Viszont 6 éves szülinapomra kaptam egy fullos PC-t (sztem saját magukat is "ajándékozták" a szüleim), internet nem volt egyből, 2 játékot kaptam hozzá, a nappaliban volt. Amikor lett net, akkor meg Miniclip meg startlapjátékok meg írott játékok. 2-3 évre rá kaptam meg a kövi gépet, mert kilettem túrva. Jó is, hogy volt gépem és nem tízen x évesen, elsajátítottam magamtól egyesmást.
Ja és még élek, én sem tartom magamat zseninek, de nem rohadt ki az agyam. Bár már kezd, mert az emberi hülyeség végtelen, ahogy megszabadulsz az egyiktől, rádkacsint a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!