Hány éves korában volt tvje a gyerekednek? Milyen tv volt? Úgy gondoltuk akkor lesz tv amikor már tud olvasni de a kedves nagymama vett neki egy nagy lcd 3d tvt.
Ne akard már teljesen elzárni a technikától. Attól, hogy sokakat butít, attól még van, és lehet jó dolgokra használni.
Tegyétek be a szobájába, és fektessétek le a szabályokat.Mikor lehet nézni, meddig, ki kapcsolhatja, stb. AZ egyértelmű tiltás nem vezet óra.
Én általános felsős voltam amikor lett tv-m, de az még ilyen vacak kistv volt, a 90-es években, szóval nem ez a hiperszuper. Néztem de nem hülyültem el tőle és a tanulás rovására sem ment, mert mindig ellenőrizték a jegyeimet és nem lehetett lazsálni, így neveltek.
Nagyanyó kicsit túltolta nálatok, próbált nagyot kanyarítani egy tv-vel de illett volna megbeszélni. Meg hát ebben a korban kicsit sok.
Nemsokára már 3 évesen kapnak iphone-t a gyerekek, és majd letöltenek róla egy cipőfűzés alkalmazást mert már azzal sem boldogulnak majd.
A nevüket és címüket sem fogják tudni elmondani, majd beírják a note-ba és becsillagozzák, hogy az fontos...
1.vagyok
Ja, mellesleg a nagyival tényleg elbeszélgetnék az ajándékozásról.
Csak egy példa: az én anyukám már vagy 2-3 éve tabletet szeretett volna venni a fiamnak. Akkor én is tiltottam, h nem lehet, mert még kicsi. Na, a most karácsonyra engedélyeztem a dolgot.Pár napig korlátlanul használhatta, majd lefektettük a szabályokat.Mikor-meddig.
Most ott tartunk, h olvasgat, töltöget le meséket. És nem utolsó sorban jó kis fegyelmezési eszköz. Egyéb gondok miatt már két hete büntiből el van véve.
Tudja miért, egyet is ért.
Most 6 éves.
6 évesen kapott, de megbeszéltük a szabályokat.
De mi sátánok vagyunk a mai "fújúristentévé" típusú trendi szülők szemében. Én nem az elvakult tiltás, hanem az okos használatra tanítás mellett vagyok. De manapság az a divat hogy a tv az ördög műve és a hiperintelligensek megvetik.
Na a hiperintelligens tv gyűlölők gyerekei amikor tv közelbe jutnak vendégsegben, olyan csodálattal telt kábulatban bambulják, mint etióp gyerek a csokoládét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!