Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnám úgy nevelni a...

Hogyan tudnám úgy nevelni a lányom, hogy barátnői 'viszony' alakuljon ki közöttünk?

Figyelt kérdés
Mindig irigyeltem a barátnőmet,amiért jó a kapcsolatuk.Én sose tudtam megbeszélni anyukámmal semmit,pedig olyan jó lett volna.
2010. jún. 15. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A lányom és én közöttem is barátnői viszony alakult ki. Nem volt ám mindig ilyen felhőtlen a kapcsolatunk, főleg 15 éves korától 21 éves koráig nagyon nehéz volt vele bánni. De kicsi korától az önállóságra neveltem, és az éveihez igazodtam,mit mikor és hol mondjak el neki. Ahogy nőtt, csak akkor szóltam bele a dolgaiba,ha már nagyon nem tetszett valami. Ha problémája volt egy-egy tantárggyal nem szidalmaztam soha, inkább korrepetítort kerítettünk és az mindig segített. Nekem az a meglátásom, ha nagyon szigorú egy szülő, és nagyon sokat vár el a gyermekétől akkor szabadul el igazán a pokol. A középút a legjobb megoldás.
2010. jún. 15. 20:19
 2/6 anonim válasza:
80%
A szülők legtöbbje ott rontja el, hogy a gyerekének a "barátja" akar lenni. TE nem a barátja vagy, hanem a szülője vagy és ez nagy különbség. Ha a barátja leszel, megeshet, hogy nem fog komolyan venni, bármit is kérsz majd tőle, vagy tanácsolsz neki. Kis korban ez még nem feltűnő de 12-13 évesen már, főleg egy lány, amikor kezd majd kamaszodni egyre sűrűbben fogja felülbírálni azt, amit te mondasz neki. Más szóval hiteltelen leszel, mint SZÜLŐ. Mert ugye a "barátnőnk" véleményét ugyan meghallgatjuk, de aztán ennyi.. Lehet jó a kapcsolatotok akkor is, ha a SZÜLŐJE vagy és nem a barinője. Sőt. Akkor lesz a legjobb! Légy mindig következetes! (nekem 2 lányom van és nem könnyű, ahogy nőnek úgy tanulom meg én is, hogyan lehet jó szülőnek lenni.) :-)
2010. jún. 15. 20:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

kérdésedben benne van maga a válasz :) hallgasd meg mindig a lányodat, érezze,hogy számíthat rád, légy olyan anyukája, amilyet te is szerettél volna magadnak.

egyébként egyetértek a második válaszolóval. te anya vagy. barátnője szerintem csak akkor leszel neki, ha már felnő és egyedül hozza a döntéseit. addig egy jó fej anyuka lehetsz, akire mindig számíthat, de bizony van, hogy nemet mond olyan dolgokra, amibe egy barátnő belemenne :)

2010. jún. 15. 21:18
 4/6 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.nekem is két lányom van,még kicsik.nem úgy értettem a barátnői viszonyt hogy majd együtt járunk bulizni...

Csak olyan jó lenne,ha tudnánk majd BESZÉLGETNI.ha nem(csak) a barátnőivel beszélne meg dolgokat.Ha bizalommal fordulna hozzám.azt hiszem ez a legjobb kifejezés.

2010. jún. 15. 21:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha kiskoruktól időnként kihasználsz adandó alkalmakat,és megkérdezed,hogy bánt-e valami,vagy hogy vagy,minden rendben van-e akkor ez a szokás tini korban is megmarad,és bizalommal fordulnak hozzád.Mi 4-en vagyunk lányok,mindent megbeszéltünk anyuval,de nem volt a barátnőnk,sőt bulizni sem járt velünk.Ugyan minek jött volna?!

Nem volt részed megértésben gyerekkorodban,ezért nem tudod,hogy nem a barátnőség az elérendő cél egy anya-lánya kapcsolatban,hanem a bizalmas anya-lánya viszony.

Többször lesz a lányaidnak egy megértő anyára szükségük,mint a barátnőjükre!!

2010. jún. 16. 07:19
 6/6 A kérdező kommentje:
igen,erre gondoltam.köszönöm szépen!remélem sikerül.majd megirom 10-15 év múlva!:D
2010. jún. 16. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!