Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért bolondul be ilyenkor...

Miért bolondul be ilyenkor teljesen a gyerekem?

Figyelt kérdés

Kiscsoportos ovis. Ha az óvodai legjobb barátjával összetalálkozunk óvodán kívül (pl.játszón) akkor valami nagyon durván kezelhetetlenné válik. Rá sem lehet ismerni. Kifordul magából, szófogadatlan lesz, bármit mondok meg sem hallja (ha mégis akkor hisztizni kezd), tombol, veszélyes dolgokat csinál. Csak akkor ilyen ha ezzel a kisfiúval találkozunk, sok más ovistárssal is össze szoktunk futni a játszón, mindenki mással normálisan eljátszanak. A kisfiú amúgy nem "rossz gyerek", aranyos, nyugis, normális, de ilyenkor azért a fiam valamilyen szinten őt is beleviszi ebbe az "őrületbe". Magkérdeztem az ovónéniket is, az oviban nem ilyenek, szépen játszanak együtt, aranyosak, maximum huncutkodnak néha, mint minden gyerek. Már szó szerint félek a találkozásoktól, mert a kisfiú anyukája már nem tudom mit gondolhat rólunk, de szerintem ha így haladunk nem fog örülni hogy a fia az enyémek barátkozik, de sajnálnám, mert tényleg őt tartja a legjobb barátjának a fiam.

A múltkor már büntetésből nem mentünk három napig játszótérre egy ilyen eset után (tényleg vállalhatatlanul viselkedett), akkor mindent megígért, átbeszéltük mi volt a probléma (kb.minden más gyerekbe belekötöttek együtt, úgy mászott fel a csúszdára hogy végül leesett a tetejéről, felborítottak egy padot, és még sorolhatnám). De legközelebb megint hasonló volt a helyzet. Miért csinálhatja? Miért van rá ilyen hatással a kisfiú? Mit csináljak? Tapasztalt valaki hasonlót?

2018. ápr. 29. 23:30
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Ha bármi csúnyát mondanak a kislánynak, ténylegesen csúfolják, vagy láttam volna hogy ennyire kiborítja a dolog a kislányt, pl. sírva fakadt volna, azonnal elhozom onnan. Ez az egy szituáció pont olyan volt amit akkor én sem gondoltam olyan súlyosnak.
2018. ápr. 30. 07:21
 22/43 A kérdező kommentje:
Mivel eddig három ilyen alkalom volt ... :)... Ezt is leírtam ... Ebből kettő végződött elhozással.
2018. ápr. 30. 07:23
 23/43 anonim ***** válasza:
39%

Tiszta agresszív vagy most is. Próbálunk tippet adni, segíteni te meg mindenkit letromfolsz, aki rászánja az idejét meg energiáját, hogy neked tippet adjon.

Ha annyira tökéletes ez így akkor minek kérdezel? Értem, hogy a kérdés konkrétan az volt, hogy miért ilyen, de a válasz az akkor is az, hogy azért, mert megteheti.

Ha fáj, ha nem.

Konkrétat nem fogunk tudni mondani, hogy mivel váltja ki belőle a masik kisfiú ezt a viselkedést, mert egyrészt nem látjuk, másrészt nem vagyunk szakemberek, harmadrészt az sem kizárt, hogy erre nincs is válasz. Vagy kerüljétek el azt a gyereket vagy kérdezz szakembert, ha ennyire piszkál ez a dolog. Akárhogy is, ez a viselkedés a fiadban benne van, és ennek valami oka van, ami legkevésbé sem a haverjában keresendő szerintem. De mindegy, mit mondunk, úgyis csak megsértődsz

2018. ápr. 30. 07:30
 24/43 anonim ***** válasza:
48%

Pont hogy olvassuk, mit írsz, de te csak mentegeted magad.

Amit felsoroltál, annak a tizedének se szabadott volna megtörténni, mert addigra rég el kellett volna hoznod a gyereket.

Ha nem enged másokat lecsúszni, ő se csúszhat, ha ezek után még egy rosszat tesz, már megyünk is.

De nem, jön mentségként, a "máshol nem így viselkedik", "ott az egyéves tesó", "dehát elszaladt".

Azért bolondul meg, mert hagyod.

Mert ott a mindenre rávehető barát és a nem reagáló anyukák.

2018. ápr. 30. 07:32
 25/43 A kérdező kommentje:

😳😳😳 milyen megnyilvánulásomat tartod agresszívnak? Elnézést ha olyasmit írtam. 😳

Nem a másik kisfiú az oka, sőt az én fiam viszi ilyenkor őt is bele a dolgokba, hanem a vele való találkozás a kiváltója. És szeretném ha vele is normálisan játszanának, mivel ő nem méri fel a következményeket, amire én esetleg gondolok, hogy a másik kisfiú anyukája így nem akarja majd hogy vele barátkozzon a fia, azért erőltetem ezt a kérdést hogy mi válthatja ki, mert jó lenne ha még tudnám szüntetni hogy ez kiváltódjon benne.

2018. ápr. 30. 07:37
 26/43 A kérdező kommentje:
Nem azért írtam le ezeket hogy mentegessem magam, hanem hogy érthető legyen mi történik. A csúszdáröl leszedés után pl.mondtam hogy megyünk ha még egyszer meglátom hogy nem hagy lecsúszni mást. Azt utána nem csinálták, de akkor szórta le az öccsét, ekkor indultunk.
2018. ápr. 30. 07:41
 27/43 A kérdező kommentje:
Tehát (talán ez nem érthető a leírásban és ez viszi félre a válaszokat) nincs hagyva hogy egy dolgot a végtelenségig csináljanak, pl.abbahagyja hogy nem engEd lecsúszni mÁsokat, mert megfenyegettem de magát ezt az őrült viselkedést nem hagyja abba, nem nyugszik le, esetleg rövid időre.
2018. ápr. 30. 07:58
 28/43 A kérdező kommentje:
Mondjuk utána elkezdenek vadul rohangàlni. Emiatt mondjuk nem viszem haza, de látom rajta, hogy még mindig tart nála ezáltal felpörgés. Aztán rövid idő múlva megint súlyosabb dolgot csinál, amiért már hazaviszem. De a legközelebbi alkalommal ugyan ez van, hiába mondom, hogy megint hazaviszem, maximum az adott cselekvést hagyja abba, de nem nyugszik meg és játszik normálisan, idő kérdése az újabb rosszaság.
2018. ápr. 30. 08:03
 29/43 A kérdező kommentje:
És ezt a felspanolt állapotot örülnék ha még tudnám szüntetni, valahogy lenyűgözni, mert így időzített bomba csak.
2018. ápr. 30. 08:05
 30/43 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk otthon csinálja ezt a nagyobb.

Az óvónő azt mondta, hogy az ovi (szabályok, követelmények) + kistesó megvisel lelkileg egy 3-4 évest.

Amikor otthon "rossz" akkor engedi ki a gőzt. Mivel én vagyok a biztos pont akiről tudja így is szereti.

Szóval örüljek neki. 😵

Nem lehet, hogy neki meg a kis barátja lett azba személy, aki mindig mellette állt?

Nem azt írom, hogy te elhanyagolod stb. Mielőtt kiforgatná bárki is.

Egész napos az oviban? Jártok csak ti ketten programokra?

2018. ápr. 30. 08:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!