Aggódnom kellene a 2,5 éves kisfiam miatt vagy ez teljesen természetes és majd behozza?
Kisfiam nagyon értelmes gyerek, fejlett a szókincse, pl. rengeteg állatot ismer, tudja, mennyi az 1, 2, 3.
Szeptemberben oviba megy. Ami picit kezd aggasztani: nem hajlandó mondókák tanulni, tornázni velem (pedig nagyon mozgékony, eleven), nem nagyon szokott rajzolni/színezni, építőkockával játszani. Az óvodában hogy fog boldogulni, vajon alkalmazkodni fog a többi gyereket látva?
Ugye tudod, hogy egy 2,5 éves gyereked van, és nem 5???
Hova sietteted???
Fiam 3 évesen kezdett csak beszélni. Nem mondókázni, csak beszélni!!! Úgy 4,5 évesen kezdett rajzolni (középsőben).
Ne kényszeríts rá dolgokat, had csinálja, amihez kedve van! Kiscsoportban nincsenek nagyon elvárások. Max a szobatisztaság, meg az öltözködés (de ebben is segítenek, ha kell). Szerencsére a kicsik azzal játszanak, amivel akarnak. És elég sok játék van egy oviban.
Szuper, azt hittem, "ki fog lógni".
Múltkor elővettem az "Anya, taníts engem" c. könyvet, és akkor lepődtem meg, hogy mi egy csomó mindent nem csinálunk, amit állítólag kellene. A fiamat egyszerűen nem érdekli sok minden, amit ajánlatos csinálni. :-)
Ugyan, az enyém 7 éves, elsős, és az óvoda teljes ideje alatt utált rajzolni, színezni.
Most ugyan írni szeret, tetszik neki, de ha színezés a házi, akkor világrengető hisztire kell otthon készülnöm.
Van egy raklap legója, de nem játszik vele, max ha én felépítem, ő meg csak szerepjátékozik.
A mondókákat pedig nem tanuli/tanítani kell, hanem játszani velük. Lehet, nem is tudod, hogy mennyi mondóka, dalocska van már az ő agyában... csak egészen egyszerűen ő nem mondja.
Nem minden gyerek egyforma, nyugi :)
Nem teszem tönkre a gyerekem :-) nem erőltetek semmit. Mostanában néha látom hogy unatkozik, akkor szoktam ezekkel a foglalkozásokkal bepróbálkozni, dehát ha nem akar, nem erőltetem. Csak kíváncsi voltam, mert azt sem szeretném ha kilógna a társaságból majd az oviban. De ezek szerint nem fog.
Köszi a válaszokat!
Az óvodában nem boldogulni, hanem játszani kell és játsszva tanulni.
Manapság nagyon sok szülő tesz felesleges terheket a gyerekre a hasonló szorongások miatt.
Óvónő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!