Mikor húzható le teljesen a fityma és hogyan tisztítjátok?
Minden fürdetésnél kicsit hátrahúztam születésétől kezdve. Úgy 4-6 hónaposan már gond nélkül lehetett mosni, simán hátra lehetett húzni a bőrt.
Most már 5 éves, soha semmi gondunk nem volt a fütyijével.
Óvatosan az idősebb orvosok szavaival ebben a témában! Régebben ha kell ha nem, felszakították a fitymát legkésőbb 2 éves korban, sajnos. Ma már kezdenek rájönni még az orvosok is, hogy hagyni kell, amit a természet rendelt. Tehát feljön az saját magától, legkésőbb mire nemi életet fog élni, bár normális esetben legkésőbb 10 éves korra magától felhúzható a makkig a fityma.
5 éves kor előtt teljesen felesleges megnézetni orvossal, onnantól esetleg, de elég csak 6-8 évesen, vagy 10 évesen orvossal konzultálni, ha addig magától nem szánt meg a veleszületett fitymaletapadás.
Teljesen változó, mikor kinél... Van fiúcsecsemő, akinek már kb 12 hósan a makkig felhúzható úgy, hogy hozzá se értek, és van, akinek csak kisiskolás korában.
Inkább a fitymaszűkület a gond, amikor pisilni se tud miatta. De ha tud pisilni a fitymaszűkület ellenére, akkor is gond a fitymaszűkület, legalábbis óvodás kortól.
Bocsi, a privire itt reagálok: 11 éves kapcsán volt kérdés, a válaszom az, hogy nem igazán tudom. Nem vagyok orvos, viszont én személy szerint alaposan meggondolom az ilyen kérdést. Ha 11 éves fiúnak ilyen problémái vannak, akkor én elvinném a helyedben dokihoz. Szerintem 5 éves kortól már jobb megmutatni dokinak.
Az előző voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!