Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 éves kisfiúnál normális, ha...

3 éves kisfiúnál normális, ha még le van tapadva a fityma, és csak kb 1 cm-nyi látszódik a makkból, ha hátrahúzzuk?

Figyelt kérdés
2017. okt. 25. 16:28
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
nem. szobatisztaságra teljesen meg kell oldódnia, teljesen hátra kell tudni húzni.
2017. okt. 25. 17:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez elég gyakori, az egyik fiamnak is később lazult csak fel (beavatkozás nem volt).
2017. okt. 25. 18:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, normális. A most 4,5 éves kisfiamnak kb. fél éve lehet szinte teljesen hátrahúzni...de még mindig csak szinte, ugyanis egy pár millis vonalban még mindig nem enged. Két éves korától szobatiszta, szval butaság, hogy a szobatisztaságra meg kell oldódnia. Van, aki csak 3,5 évesen lesz szobatiszta, van, aki már két évesen. Egy kétéves esetében nem elvárható, hogy teljesen hátra lehesswn húzni. Egy háromévesnél sem magától értetődő.
2017. okt. 25. 19:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnek ne higgy. 5 éves korig nehogy orvossal megműtesd... Önmagában semmi bajra nem utal a fitymaletapadás, 5 éves korig,. Van, aki szerint 10 éves korig se baj, ahhoz nem tudok hozzászólni. 5 éves korig természetes.

Van, akinél magától leválik 1 évesen, és hátra lehet húzni, van, akinek 2, 3 , vagy akár 5 évesen. Egyéni eltérés van. Hagyni kell, rábízni a természetre.

Csak akkor kell beavatkozni, ha baj van,

pl ha nem tud pisilni, vagy pl fitymaszűkület esetén.

2017. okt. 25. 20:34
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Kamaszkorig kell teljesen hátrajönnie.

Egyéntől függ.

Védőnói és orvosi nyomásra 3.5 évesen hátrarántottak a fiam fiitymáját( szó szerint értsd)

Visszatapadt. Mindenhol kaptam az ívet, hogy azért tapadt vissza , mert rosszul csináltam utána valamit, mindent, volt is lelkiismeretfurdalásom.

Legalább 6 orvosnál voltunk azóta( most 7 évesa fiam), mindegyik mást javasolt.volt, aki leszidott, mert hagytam visszatapadni, volt aki azért, mert hagytam felrántani......

Utoljára egy bpest dokinál voltunk. Alapos vizsgálat és magyarázat utána azt javasolta, hogy hagyjuk. Tornáztatni rendszeresen, megtanítani neki. Mellesleg hiába hüzná hátra a figymát, mivel a fitymafék rövidebb az átlagnál, ezért sanszos, hogy minden erőfeszítésünk ellenére visszatapadna. Ez eddig senkinek nem tunt fel.

Ja, és a beavatkozás miatti hegesédes egy kis fitymaszúkülethez is vezetett.

Konklúzió: ha kamaszkorig nem oldódik meg a dolog, akkor kis beavatkozással megoldja, de addig felesleges, hátha megoldódik beavatkozás nélkül.

Ha ezta dokit 4 évvel ezelőtt találom meg, akkor megkíméltem volna a fiamat és magamat nagyon sok borzalmas élménytől.

2017. okt. 26. 06:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szintén 7 éves gyerekkel mondom, hogy nem gáz a helyzet, tök normális. Én 2,5 évesen vittem orvoshoz, mert azt mondták, már tudni kellene hátragúzni. Szerencsére nem rántották, gombosszondával oldották a letapadást. Visszatapadt.

tavaly, 6éves státuszon azt mondta a gyerekorvos, hogy a jelen helyzet teljesen rendben van. A makk kb 2/3-ig lehet a bőrt hátrahúzni, de láthatóan össze van nőve, tehát nem szűkület van, hanem letapadás.

Nem fáj, nem piros, nem akadálya a pisilésnek... szóval várunk.

2017. okt. 26. 08:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Serdülőkorig ráér annak a fitymának feljönnie, másra addig úgy se használja, mint pisilésre. Csak akkor szabad orvossal hozzányúlatni, ha a letapadása a pisilést korlátozza vagy akadályozza, vagy ha alatta begyullad a makk, de akkor is, nem úgy, ahogy a régi elavult felfogású doktorok nekiesnek, lefogatják a gyereket, aztán egy pálcikával megerőszakolják,egy életre szóló lelki sokkot, sérülést, traumát, okozva neki, hanem nyugtatással, érzéstelenítéssel, vagy altatás alatt. Egyik ismerősöm két éves kisfiát csúnyán megkínozták így az orvosok, neki be volt a fityma alatt gyulladva meg gennyesedve, elvették tőle a gyereket, lefektették egy asztalra, négyen lefogták, az anyja meg már csak a kétségbeesett sikítását hallotta a gyermekének vagy tíz percig. Kész csoda, hogy a gyermeket utána sikerült úgy megnyugtatni, bátorítani, hogy most ismét önfeledten, bátran hozzányúl a fütyijéhez, akkor ez nagyon nem volt egyértelmű, és az anyja betegjogi képviselővel feljelentette az erőszakos orvost a hatóságnál.

És ez, ha nem figyelsz oda, amikor a fiadat orvoshoz viszed, és nem veszed komolyan a figyelmeztetést, a te gyerekeddel is simán megtörténhet...

2017. okt. 29. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!