Az normalis, hogy az anyukak a jatszoteren a gyerek sarkaban vannak egyfolytaban?
1,5-2 eves gyerekek, a jatszoteren kozos jatekok vannak. Minden biztonsagos, sik, zart terep, nagy homokozo. Mas se latok/hallok, csak hogy az anyukak szoszerint 10 centire toporzekolnak a gyerektol: El ne ess!!! Ne azt a lapatot hasznald az a kisfiue add neki vissza! Ne lapatolj mert szall a por!! Ovatosan! Add neki vissza! Kerd el tole! Tedd le, vedd fel, hozd ide....
Miert nem lehet normalisan hagyni a gyerekeket egymassal jatszani? En sose szolok bele abba hogy kivel es mit jatszik a gyerekem. Orulok ha homokozik, mert en vegre lazithatok a padon, sosem rohangalok utana. Szerintem ennyi pattogas, orditozas, izelgetes sincs jo hatassal a gyerekre...
11-es, na vegre valaki:)
Azert irtam ki, hogy lassam, kinek mi a velemenye. (Ha nem tetszik a kerdes, lehet lapozni. Van itt nehany).
Na ha nem láttam volna tavaly nyáron.. anyuka nagyban pletykált a padon, a fia meg odaszaladt a hinta elé. Jó nagyot esett. A hintában ülő kislány is nagyon sírt, úgy megijedt.
Másik... pár hetes történet, apuka a telefonját nyomkodja, a gyereke meg kirepült a körhintából. Inkább az is a gyerekre figyelt volna. Felhasadt a szája.
Persze a játszótér biztonságos hely... csak egy 1,5-2 éves kisgyereket nem igazán lehet egyedül hagyni így.
Akkor te ülj a padon és nyomkodd az ájfónodat. De ne szidd azokat az anyukákat akik foglalkoznak a gyerekükkel és nem belebaccák a homokba hogy addig is megszabaduljanak tőle.
Amúgy így lehet szocializálni legjobban a gyereket ahogy az anyukák csinálják: elmondani mit szabad, mi veszélyes, raszólni ha elveszi a másét szó nélkül vagy homokot szór másra. Ekkor tanulják a határaikat. Ha ezt nem magyarázod el, a tiés lesz pár év múlva az aki szétrugdalja a másik homokvárát, mert az anyja nem tanította meg a társas viselkedésre. Vagy te nem fogod észrevenni amikor a gyereked fogja magát és kiszalad a homokból egy cukinak tűnő kutyához vagy berohan a hinta alá....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!