Játszoterre vitt sajat jatekot odaadjatok masnak?
Emiatt fő a fejem, hiszen 1.5 evessel sokat vagyok jatszoteren. Egyszeruen nincs jo megoldas. Csak lapatot es vodrot szoktunk vinni.
-Ha nem adom oda, en vagyok a bunko.
-Ha odaadom, en udvarias vagyok de a sajat gyerekemnek nem lesz.
-Ha hagyom, hogy a gyerekek egymas kozott elosszak,vagy kozosen jatszanak vele, akkor az en gyerekemnek megintcsak nem lesz, mert ugyis az a vége, hogy elveszik tőle a nagyobbak.
- Ha nem adom oda, de a gyerekem elveszi másét, akkor megint csak én vagyok a bunko. De multkor volt ott 5 ugyanolyan kék lapat, hogy magyarazzam el a kicsinek, hogy csak az egyikkel jatszhat?
Ugyhogy mi a normalis, udvarias viselkedes, ti hogy csinaljatok?
Mi nagy játszósok vagyunk, ikeás nagykék szatyorral járunk játszóra, fiam kezdetektől tudja amit leviszünk az közös.
Mindig van egy egy kedvenc amit nem ad, sose erőltettem, de cserélésre bedobja ha valamit megkíván.másnál :) ha elrohangálunk nem zavar ha játszanak a cuccainkkal, de ha visszamegyünk és kell neki visszakérjük, mégis csak a mienk.
Aha, szóval te leszarod hogy más mit szól ha elveszi a gyereked a játékait, de te gyerekedét ne vegye el senki?
Én is homokozó készlettel megyek/megyünk le, kisautóval, labdával stb, de nem azért hogy el lássam a játszóteret, nyilván oda szoktak jönni kérni akkor vihetnek, van még más bőven, nálunk eddig minden anyuka nagyon figyelt hogy vissza kerüljön hozzánk a cucc.
Azt nem szeretem mikor erőszakos gyerekek kiveszik szó nélkül a gyerekek a gyerekem kezéből, az anyuka meg a fél játszótéren üldözi hogy adja vissza.
Mi mindig megbeszéltük, hogy amit leviszünk a játszótérre, az kvázi közös, más is jétszhat vele. DE: azt nem hagyom, hogy a gyerekem játék nélkül maradjon, hiszen nem azért vittük le. Ha elveszik tőle, visszakérem, ha játszana, de más már birtokba vette elkérem, vagy kérek neki a máséból. És amikor tudom, hogy tovább már nem játszik, akkor bizony összepakolok, sőt a más gyereknek is szólok, hogy legyen szíves viosszahozni, amit elhordott.
jó megoldás, ha nem 1 vödröt és lapátot viszel, hanem egész zsáknyit. nekünk volt vagy 5 lapátunk, így biztosan jutott az enyémnek is. meg amúgy is: fogyóeszköz :D
"En sem kerdeztem meg, hogy szabad-e, mivel oszinten szolva nem erdekel a valasz. "
aha. és még te nem akarsz feszültséget :o
Én a két fiammal járok homokozóba - mindig viszünk egy nagy szatyornyi játékot - mert előre tudom hogy ők nem a miénkkel szeretnének játszani (pedig szuper traktor, ásó, pörgettyű), ezért a többieknek is jusson bőven - órákig eljátszanak a gyerekek a rengeteg játékkal aztán minden megy vissza a tulajdonosnak.
Balatonparton lakunk, amikor bejön a turistaszezon nehezen tudom megmagyarázni a gyerekeknek hogy ne vegyék el más játékát - többször kaptam már a fejemre, főleg apukáktól, hogy "az a mi lapátunk, ne játsszon a maga gyereke a miénkkel", pedig egész júliusig játszhatott bárki bármivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!