Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most akkor "etessem" vagy "ne...

Most akkor "etessem" vagy "ne etessem"?

Figyelt kérdés

Egy játszótéri közösségbe járunk kétéves kisfiammal. Szokás volt idáig, és már tavaly is, h. mi anyukák, különböző nasikat hozunk a gyerekeknek. Nem édességet, csokit vagy cukrot. Inkább pufit, ropit, chips-et, ilyeneket. Kitettük őket a padra, és minden gyerek vehetett bármelyikből, ha akart.

Új anyuka megjelent a játszótéren idén, (teljesen nyílvános játszótér), és szólt, h. nem tetszik neki ez, mert ha gyereke vesz belőle, nem fog enni vacsorát...

Sorry... Az enyém meg igen, és a másiké meg a harmadiké is.

Ennek ellenére felteszem a kérdést, most akkor én vagyok a bunkó, h. teszek ki rágcsálnivalót?

Egyébként, ha nem teszem ki, egy idő után keresi.

Nem ezzel lakik jól, de rágcsál belőle.

2010. jún. 11. 22:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem meg nem neked van igazad.Ez egy nyilvános játszótér és ti kisajátítjátok magatoknak.Az az anyuka már ne vigye oda a gyerekét játszani aki nem akarja hülyeségekkel tömni a gyerekét vacsora előtt?Mert ti ezt kitaláltátok?És szerintetek mit mondjon a gyerekének?Te nem ehetsz míg a többek bezzeg ehetnek?Hát szerintem ti pont azok az anyukák vagytok,akik otthon unatkoznak ezért lementek a játszótérre,kirakjátok a gyerekeknek az ennivalót(hogy már azzal se keljen foglalkozni,hogy odaadjátok nekik)és nekiálltok pletykálni.Közben a gyerekek meg rohangálnak össze-vissza,de nem veletek játszanak.Ne haragudj,le is pontozhatsz nem érdekel.Én is utálom,hogy ezen a játszótéren is ahova mi járunk,ezt csinálják az anyukák.Amikor bemegyünk,köszönünk de még vissza sem köszönnek annyira beszélgetnek.A gyerekeik meg hát had ne mondjam.Minden pillanatban oda kell figyelnem,hogy az enyémet ne lökjék fel,meg ne szedjék ki alóla a motorját.A homokozóról már ne is beszéljünk.De én szóljak rájuk?Inkább nem megyünk oda,mert én nem szeretek senkivel veszekedni.Lehet,hogy ti nem ilyenek vagytok,csak az írásod alapján következtetek.De felháborítónak találom,hogy egy anyuka azért ne vigye oda a gyerekét mozogni(egyébként egyre több a túlsúlyos kisgyerek)mert ti egy étkezdét csináltok ott.
2010. jún. 12. 09:37
 12/22 anonim ***** válasza:
84%

Én az utolsó hozzászólóval tudok egyetérteni...

Valahogy lehet, hogy tekintettel kellene lenni másokra. Egy kicsi gyereknek tapasztalatom szerint nagyon nehéz elmagyarázni, hogy neki miért nem lehet azt, amit a másoknak. Nem szórakozik, játszik utána, hanem hisztizik, kínlódik, és végül nekik kell elmenniük. Lehet, hogy "csak" annyi az egész, hogy nem fog vacsorázni, de más esetben lehet szó valóban ételérzékenységről, ami tényleg komoly gondot jelent.

Másik dolog a nasizás játék közben. Mert amit adtok, az attól, hogy nem édesség, még jócskán egészségtelen (zsír, só, tartósító stb.).

Harmadik: engem eléggé zavarna, hogy a gyerekem az egyik kezével a homokot lapátolja, a másikkal meg eszik.

2010. jún. 12. 10:17
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Ezaz! 10 ember változzon 1 miatt, tartsuk sterilen a gyerekeket, és csak egészséges kajákat adjunk Nekik. Tényleg azt gondoljátok, hogy ilyen az élet? Nem ettől lesztek jó anyák, hogy mindig mindenkinek meg akartok felelni, és burokban nevelitek a gyerekeiteket. Én is ettem homokot picinek, és semmi bajom sincs. Az oviban meg még csak oda sem tudnak rendesen figyelni az ilyenekre. Rakd el pihe-puha steril labdába a picidet, mert ha elnyal, 1000 meg 1000 kórokozó jut a bőre alá, és még az is lehet, hogy begyullad a seb, abba meg már bele se gondoljunk, hogy vérezni fog!! Jesszus! Bár akkor már ne is menjünk játszótérre ugyebár...
2010. jún. 12. 11:05
 14/22 anonim ***** válasza:
85%

Én sem a kérdezőnek adok igazat.Bár én személy szerint csak akkor szóltam volna ha a gyerekem folyton kunyizta volna a kaját tőlük,márpedig ez a kicsiknél sztem elkerülhetettlen.

Én igen, odafigyelek hogy mit és mennyit eszik a lányom(már csak azért is mert kis pufi)és ha nasizni akar persze ő is kap pufit vagy kölest, de legfőképp gyümlcsöt hiszen neki tökmindegy mi az csak rágcsálni lehessen.

És az hogy ott a játszón a kis klikkesedett anyukák már eleve lenézik az újjonnan érkezőt az meg gusztustalan.

Nem a kedves kérdezőé az a játszótér, nyilván mindenki alkalmazkodjon mindenkihez, lehet tömni úgy is azt a szerencsétlen homokozó gyereket hogy nem teritjük meg a padot:)

2010. jún. 12. 12:37
 15/22 anonim ***** válasza:
87%

én senkinek nem adok igazat....

egy kérdést tennék fel:

pl. egy másfél éves síró kisfiúnak, hogy magyarázod el, hogy ő nem ehet belőle mert teszem azt tejérzékeny, de mindenki más igen. illetve azt, hogy oda többé nem mehet, mert el akarod kerülni a sírást.

lehet chipset, ropit adni a gyereknek, az enyém is kap, de nem kiapakolni a padra, mert tekintettel kell lenni másokra is.

ez az én véleményem.

üdv

2010. jún. 12. 13:19
 16/22 anonim ***** válasza:
74%
Kedves kérdező! Én sem értek Veled egyet, szerintem annak az egy anyukának is pont ugyanolyan jogai vannak mint a többi 10-nek.Ennél a kérdésnél szerintem egyáltalán nem számít, hogy hány van ellene és hány mellette. Ezenkívül miért is kell a gyerekeknek állandóan nassizni? Teljesen mindegy, hogy egészséges vagy egészségtelen nasit adsz neki, teljesen rászoknak a gyerekek az egész napos, egyfolytában evésre és nézd meg az eredményét. Menj el, egy iskola előtt és nézd meg hány túlsúlyos gyerek van. Elkeserítő a helyzet, én direkt szoktam figyelni, pedig nem vagyok egészségmániás. Tudom, hogy jót akartok a saját gyerekeiteknek, de ez a lehető legrosszabb szokás amit kialakítotok bennük és amiről aztán nagyon nehéz leszokni.
2010. jún. 12. 21:18
 17/22 A kérdező kommentje:

Ennyit azért hozzátennék:

Nem klikkesedünk.

Játszani megyünk a játszótérre, nem beszélgetni. Én az az anyuka vagyok, aki beleül a homokba a gyerek mellé, figyel rá, lecsúszik vele a csúszdán, stb.

Nem csinálunk kirakodóvásárt a padra, egyszerűen ha előveszek a gyereknek egy zacskó pufit, nem a kezembe szorongatom. És más sem.

Nem mondtam új anyukának, h. ne jöjjenek a játszótérre, már csak azért sem, mert egyébként egy tök normális anyuka. Csak nem ad a gyerekének ilyeneket.

Egyébként pedig úgy indulunk el otthonról a gyerekemmel, h. uzsonnázik. Így ha valamit bekap a játszótéren, attól még fog vacsorázni is.

De akkor felteszek egy másik kérdést:

Én mondjam azt a kétéves gyerekemnek, ha kér ropit a játszótéren, h. nem, nem adok, mert xy kislány-kisfiú nem ehet belőle, és nem szeretném, ha megkívánná, mert anyukája mérges lesz?!

Vagy dugdossam a táskába, és csak a sajátomnak adjak!

2010. jún. 12. 21:45
 18/22 anonim ***** válasza:
35%
Egy időben nálunk is volt ilyen az egyik játszótéren, aki hozott valamit a többi gyerkőcnek is megengedte hogy egyen belőle. A kérdés feltevő írásából is az tűnik ki hogy csak úgy mint nálunk náluk sem az van hogy mindenki visz egy halom nasit és rágcsálás folyik a játszótéren, attól hogy egy zacsi pufit elrágcsálnak tizen, nem fognak pukkadásig lakni.
2010. jún. 12. 21:52
 19/22 anonim ***** válasza:
67%

Igen rakd a táskádba és ha a gyereked kér adjál neki,vagy ha a másik gyerek is kér akkor annak is adjál(persze csak ha az ő anyukája megengedi).

Bár pont a kérdésedben irtad hogy kirakjátok a cuccokat a padra, a többi anyukával együtt..

És elhiszem hogy nem mondjátok a másik anyukának hogy ne menjen oda, de esetleg egy arckifejezés többet jelenthet egy kimondott szónál.Az a szerencsétlen meg egyből azt hiheti hogy ki van onnan utálva mert nem hozott plussz nasit és nem teritett mellétek a padra..

2010. jún. 12. 21:57
 20/22 anonim ***** válasza:
67%

ja és ez érthető.De ha én nem szeretném hogy a gyerekem egyen két étkezés között mondjuk ropit?

De lemegyünk a játszóra és ott szegényke azt látja hogy a többi gyerek két lapátolás között eszik nyilván ő is akarna.Na ezt hogy magyarázod el neki?!..Nyilván ha épp olyan hangulatban van akkor a megoldás hogy hazamegyünk.

Lehet ezt diszkréten is csinálni hogy mndenkinek jó legyen.

2010. jún. 12. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!