Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan etessem, ha nem hagyja...

Hogyan etessem, ha nem hagyja magát?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kisfiam nemreg mult egy eves, es az etetes kezd remalomma valni.

Berakom az etetoszekbe, ami az asztalhoz van tolva, es etetem, mikozben mi is eszunk. tiz masodperc alatt ki tudja magat huzni az ovbol, felall, es hopp, mar az asztal tetejen maszik. Nem megy a teve, semmi nincs, ami elterelne a figyelmet.

Ha probalom finoman visszanyomni, akkor kacag ram, ha felemelem a hangom, akkor is nevet, most azt csinaltam ebednel, hogy oke, ha nem kell, akkor ma nincs ebed, es leraktam a sarokba, de semmit nem fog fel belole.

Evesnel kap o is kanalat, engedem, hogy a levesbol a tesztat a kezevel egye ki, de abba a hibaba se akarok esni, hogy egesz nap en kergessem a gyereket kajaval, hogy egyen mar!

Kismama vagyok ismet, es sajnos eleg hamar elszakad nalam a cerna mostanaban, nem igazan tudom, mit tegyek.

Varom az otleteket,szep napot mindenkinek!

2011. okt. 2. 13:15
 1/4 anonim ***** válasza:

Tedd elé a kaját és ne etesd, hagyd enni. Ha elég volt, engedd ki a székből. Az ügyeskedés, finom erőszak csak ront a helyzeten. Ha éhes lesz, enni fog, önszántábólmég egy gyerek se halt éhen.

Nálunk 1,5 évig tartott ez az időszak. Mindenfélét próbáltam, végül mégis meg kellett várni, amíg elmúlik.

Amúgy lehet, hogy fáj a torka, azért nem akar enni.

2011. okt. 2. 13:24
 2/4 anonim ***** válasza:
nálunk is probáltuk a nagy családi közös kajálásokat, ez lett belöle mint nálatok. most 14 honapos mult a fiam, és etetöszékben ül, nem kell becsatolnom se, nappaliban eszik, tv megy, én etetem, . ha együtt eszik a család akkor elvicceli azegészet. ha meg nem kér a kajábol 10 vagy akár 2 falat után, megprobálok mást adni, ha az sem kell, teszek elé kis kockára vágott gyümölcsöt. dinnyét, vagy szölöt almát, eszi egyedül, kifött tésztát elé teszem üresen, imádja egyedül felcsipkedni, kanálbol utálja, nem is engedi, nokedlit is igy eszik:) meg mindent amit 1x1 cm kockákra lehet vágni, kenyér pl,szalámi, sztem tegyél elé pár falat ezt azt amit már el tud rágni, és hagy enni egyedül, jo, nyilván a paradicsomlevest én sem hagyom neki a szönyeg felett egyedül megenni:)
2011. okt. 2. 13:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 11 hónapos. Ő is pont ezt csinálja, de Ő egyedül akar enni. Persze nem a levest. Amit lehet feldarabolok, hogy tudja enni kézzel, amit meg nem azt én adom neki közbe. Ha nem megy, akkor leteszem, mehet játszani, majd megkínálom egy fél óra múlva megint. Az is sokat segített, ha az ölembe ültettem és együtt ettünk.
2011. okt. 2. 14:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Ne veletek egyen, hanem hamarabb. Szerezz egy kissámlit, azt állítsd egy hokedli mellé, és arra tedd az ételét. Így nem tud provokálni a kimászási kísérleteivel. A gyerek a sámlira üljön, te meg szembe vele. Mindkettőtöknél legyen kanál, ő próbálkozik, te meg közben eteted. Ha feláll, kiborítja az ételt, köpködni kezd, kívánd az egészségére, vedd el a maradékot, és vége az evésnek. (Most olvasom, hogy ezt így csináltad. De ne csak egyszer, hanem mindig! És tényleg ne hurcold utána az ételt. Gondolom egészséges kisgyerekről van szó, nem fog éhen halni, de még lefogyni sem.) A következő étkezési időig ne adj neki nassolni valót.

Ne hidd, hogy "semmit nem fog fel belőle". Persze ne várd, hogy bűnbánóan visszakocog, és illedelmesen leül a székbe, de pár ismétlés után azért megtanulja, hogy ha enni akar, annak mi a módja. Meg azt is, hogy ha nem akar, akkor elmehet, de ez szerintem rendjén van így.

Ezután ha szeretne, még odaülhet a közös étkezéshez, kaphat a kezébe valami darabos ételt, de csak addig, amíg nem próbál átjutni az asztal tetejére.

2011. okt. 2. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!