Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 6 év körüli gyerkőcöt mennyit...

6 év körüli gyerkőcöt mennyit nógatjátok, hogy öltözzön fel vagy menjen wc-re vagy valamit csináljon meg?

Figyelt kérdés

2018. ápr. 4. 23:16
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Kicsit megnyugodtam, azt hittem csak az én gyermekem csinálja ezt!
2018. ápr. 5. 12:10
 12/16 anonim ***** válasza:
80%
Esküszöm, feldobtátok a napomat! 6 és fél éves lanyommal is ez a helyzet... de most egesz megnyugodtam. :-)
2018. ápr. 5. 13:48
 13/16 anonim ***** válasza:
5,5 éves kisfiam. Hát.... WC-re jár magától, de a felöltözés, készülődés, pakolás.... Jajj. Ha motivált, akkor villámgyors (pl. a barátjával akar kimenni az oviból, akkor a kinti szettet 5 perc alatt felveszi), de ha csak én sietnék...
2018. ápr. 5. 14:09
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem nógatom.

Elmondom kétszer, közben csinálom a dolgomat (kávé kaki-pisi, reggelicsomagolás). Ha elkészültem, felöltözök kinti cuccba, és elindulok az autóhoz.

Érdekes, egyből fel tud öltözni 2 perc alatt - előtte 40 percig meg csak bámul ki a fejéből.

Nem veszekszek vele, nem kiabálok, nem türelmetlenkedek, csak nyomatékosan szólok.

2018. ápr. 6. 11:35
 15/16 anonim ***** válasza:

Ma reggel is kikészítettem a ruháját, mondom neki, hogy öltözzön fel. Otthagytam, kimentem a szobából. Gyorsan lezuhanyoztam, fogat mostam, rendbe szedtem magam, kb. 5 perc volt. Mire visszamentem a szobába, a lányom ott áll az ágy mellett dudorászva a babájának, addig jutott, hogy a bugyi és nadrág már rajta volt, de felülről még mindig pizsamában.

Mikor rászóltam nyivákolt, hogy de nem tud gyorsabban öltözni.

Ja persze...mikor erőteljesebben rászóltam érdekes módon pár perc múlva már cipőben, kabátban állt az ajtóban :D

2018. ápr. 6. 13:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Az én lányom olyan lassan csinálta a dolgokat, hogy az óvodában még a dadusoknak és óvónőknek is feltűnt a többiekhez képest is. Még most is sokat piszmog, pedig 11 éves. Egyébként értelmes, ha akar tud gyors is lenni, de ez sajnos nem tőlem függ. Ma már még kevésbé. Óvodában még működött, hogy elkezdtem számolni egy, kettő... ilyenkor begyorsult, pedig nem is fenyegettem meg semmivel. Volt, hogy matricával motiváltam. Az is hatott, szorgalmasan gyűjtötte a matricákat, be is válthatta őket valami apróságra. Ma már mindezen csak röhög. Kiskamasz lett. Mondjuk az a jó, hogy elkésni nem szeret, ezzel lehet motiválni.
2018. ápr. 6. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!