Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljon a család ebben...

Mit csináljon a család ebben a sakkmatt helyzetben?

Figyelt kérdés
Húgom már megint tönkretette a tabletét. Ez volt már a 6. alkalom. Eddig 4-szer sikerült megjavítani és egyszer teljesen kicserélni az egészet egy újra. De most már elege van szüleimnek. A töltőket is folyton hazavágja, 10-et tett abból is tönkre. Ezt mind 4 év alatt. 4 évesen kapta meg az első ilyenjét, most 8 éves és nagyon durván függő. Ugye most 2 lehetőségünk van, hogy megint több tízezret dobunk ki az ablakon egy időre amíg megint tönkre nem teszi, vagy pedig teljesen elvesszük tőle a tabletezést, de akkor pedig nagyon erősen jönni fognak az elvonási tünetek, ha 1 napig nem tabletezhet, ne akarjátok meg tudni mit össze nem tud hordani, üt-ver, tör-zúz, visít-üvölt és nem áll le, nem lehet a gyereken már segíteni, függő lett sajnos. Szóval kéne valami 3. alternatív megoldás, amíg nem lesz elég pénzünk megjavítani. (A való világban vele játszás nem lehetséges, egy hogy a családnak nincs rá idő, 2, hogy a gyerek utasítja el, ő csak a virtuális világot szereti, semmi mást, és a szakember segítsége sem lehetséges, próbáltuk, de haszontalan volt)

2018. febr. 3. 11:56
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
MEgvárják, amíg a gyerek túlesik az elvonáson!
2018. febr. 3. 12:01
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
A 3. alkalom után hülye lettem volna visszaadni neki. Majd kihisztizi magát és kész, a neveléshez gratula.
2018. febr. 3. 12:05
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
És akkor ennyi? Elkönyvelted, hogy nem lehet rajta segíteni? Normálisak vagytok ti? 8 éves gyereket jól tönkreteszitek, majd utána hagyjátok, mert így könnyebb. Vonjatok be másik szakembert, aki talán könnyebben megtalálja vele a hangot a tabletet pedig vegyétek el tőle. Tomboljon csak, majd elfárad és ha rájön, hogy nem fogja megkapni előbb-utóbb muszáj lesz más elfoglaltság után néznie. Az pedig szintén nem normális, hogy úgy vállalt a család gyermeket, hogy nincs ideje vele foglalkozni. Ideje lenne kicsit átértékelni a dolgaitokat.
2018. febr. 3. 12:10
 4/24 anonim ***** válasza:
100%
Itt bizony nincs mas megoldas, mint a teljes eltiltas es pszichologus igenybe vetele. A teljes tiltas nalatok is jatszik, otthon senki nem vehet elo semmilyen kutyuket, telefont, tabletet, szamitogepet. Sulyos bajok lesznek ebbol, ha nem tesztek valamit. Mondjuk hogy 4 evesen minek kapott tabletet, azt en se ertem...
2018. febr. 3. 12:13
 5/24 A kérdező kommentje:
Nyilván itt több szakemberről van szó, én már csak azért könyveltem el, mert szüleim könyvelték el már először is, amikor még segítséghez sem fordultak, nagy nehezen nekem sikerült őket rávenni, hogy keressünk segítséget neki. Viszont mivel nem jött be 3-4 alkalom után sem, ezért szüleim nem engedik, hogy neveljem vagy hozzá nyúljak a gyerekhez, majd ők megoldják és az a megoldás, hogy csináljon a gyerek amit akar és ugrálnak utána. Viszont most pénz híján nem tudnak neki ugrálni jelenleg.
2018. febr. 3. 12:14
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan mondom tényleg engedélyhez kéne kötni a szaporodást...

Nem érnek rá foglalkozni vele? Egyem a kis szívüket. Akkor miért nem vettek egy kutyát dugás helyett? Eszem megáll komolyan.

2018. febr. 3. 12:15
 7/24 A kérdező kommentje:
Nem tudjuk betiltani az egész család kütyühasználatát. Apám napi 20 órában laptopozik, én is nagyon sokat használom és anyám is csak a TV-t nézi, egész nap be van kapcsolva, az az egyetlen szórakozása.
2018. febr. 3. 12:18
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező kommentje:

Nem tudjuk betiltani az egész család kütyühasználatát. Apám napi 20 órában laptopozik, én is nagyon sokat használom és anyám is csak a TV-t nézi, egész nap be van kapcsolva, az az egyetlen szórakozása.

És csodálkoztok,családtagok is csak kütyüznek,menekülnek a valoságbol,csak h egymáshoz szólni ne kelljen,hugod csak másolja a mintát. Én nem csodálkozom..

2018. febr. 3. 12:20
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha vesznek egy kutyát, az jobb? Mennnymááár! Szerencsétlen lehet hogy még enni se kapna. Mert nem érnek rá! Hát tényleg nagy az isten állatkertje. Valaki emelhetne már a kerítésen. Eszem megáll ilyen embereken.
2018. febr. 3. 12:22
 10/24 A kérdező kommentje:
Igazatok van, hogy nagyon rossz példa az egész család. Egyszerűen nincs más elfoglaltság itthon mint a kütyük és az internet/TV. Mivel szüleim elváltak de együtt élnek, mert nincs pénz elköltözni, de közben utálják egymást és ha meglátják egymást egyből megy a veszekedés, ezért nincs mást csinálni mint elbújni a saját szobádban itthon a veszekedés elől. Van egy macskánk, azzal is szörnyen bánik a család, szóval a kutya sem sokkal jobb, tény. És 4 évesen pont ezért kapott tablete, amúgy a családé lett volna közösen, de kisajátította és meg is kapta, azóta nem létezik neki más.
2018. febr. 3. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!