Ti mit tennetek ebben a helyzetben? 17/L
Az osztályfőnöködnek teljesen jó az ötlete, ideje lenne felkeresni egy pszichológust. Sokat tudna segíteni, a lehetőségeidről is tud tájékoztatni. Illetve szakvéleményt is kiállíthat arról, hogy a szüleid érzelmileg (vagy máshogy is? nem igazán derül ki) bántalmaznak téged.
Amúgy meg ha drasztikusabb lépésekre is kész vagy, akkor irány a gyermekvédelem, és gyámhivatalnál kérvényezheted, hogy nagykorúsítsanak, hogy rendelkezhess saját magad dolgairól, ne kelljen semmihez szülői engedély, és dolgozhass, elköltözhess bujkálás nélkül.
Már te vagy a sokadik halálán lévő kamasz, aki kimenne az űrbe is csak ne legyen otthon.
Imádkozz hogy jól fizető munkád legyen, máskülönben örökre egy nincstelen albérlő leszel egy lyukban, amiből más profitál egész jól, de mivel sok hülye ember van, ezért pörög ez az ágazat, és az okos kiadja a lakását ha teheti...
Nézegettél már ingatlanos oldalakat? Láttad az árakat? Mindkét oldal nehéz, összekaparni 8-15 milliót egy saját lakásra jól fizető meló mellett is macerás annyit elrakni hogy eredményes legyen a spórolás és ne 40 éves korodig kuporgass. Választhatod az albérletet is de amellett soha nem fogod összeszedni a saját ingatlanod árát, mert örülsz majd ha egy váratlan kiadást, épp megtudsz oldani.
Nem értelek benneteket, ha betöltöd a 18-at akkor mi lesz másképp? Semmi, ugyanúgy otthon fogsz maradni, elvégzed az iskoláid, és dolgozni kezdesz. Ezeket miért nem veszitek számításba? Miről tudtok marakodni otthon, mosogatni, takarítani kell?
A 18. életév csak jogokat foglal magában, attól nem leszel független.
Kivitelezhető hogy elszöksz, de ezzel meg lesznek oldva a "gondjaid"? Fogalmazzunk úgy hogy inkább elmenekülsz előlük, és vállalod azt is hogy földönfutó nincstelen leszel, nem szégyen ez sem, hisz vannak ilyen barmok is.
25F
Szóval egy kapcsolattól kell függenie mindennek, és ha én nem vagyok hajlandó fele-fele összegen venni valamit, mert a kapcsolat is változhat, külön megyünk arra is van valami magyarázat?
Egy szónak is száz a vége, nem a másikra kell hagyatkozni, hogy majd Ő dolgozik míg én tanulok, hát a francokat. Én nem volnék olyan buta hogy dolgozó fiatal felnőttként, én vigyek a vállamon mindent.
koszonom a valaszokat, utananezek a nagykorusitasnak es beleegyezek a pszichologusba is.
utolso: a szovegben megemlitettem, kozos penzbol vettuk volna de vegulis o nem tudott beleadni, az en diakmunkas penzem pedig kozel sem eleg.
Igaz én fiú vagyok de én is átestem hasonló időszakon mint te, hidd el a szüleid jót akarnak neked én is mostanában jőttem rá, szerintem végezd el ezt a szakot ha már egyszer el kezdted és aztán válasz egy olyan szakmát amilyet szeretnél legalább is én így csinálnám én is akartam váltani mert a szüleim mondták hogy ebbe a suliba menjek és ezt végezzem el nehezen de el végeztem hagy örüljenek meg ugye ha már 3 évet ki bírtam akkor azt az 1 évet is ki fogom és ki is bírtam elvégeztem a sulit lett egy érettségim és egy szakmám is, most megint suliba járok és egy olyan szakmát választottam amit szeretek szóval ez nekem 3 év plusz 1 év amivel később feljebb léphetek ebben a 4 évben le teszem a jogsit, megtanulom az angolt és a németet középszinten amiből szeretnék majd nyelv vizsgát is tenni, közben dolgozni is szeretnék a fizetés felét félre teszem a másik feléből meg élek ki szeretnék menni a rokonokhoz Kanadában, Hollandiába,Angliában, Írországba is de ehhez el kell határozni magam és gyűjtenem, talán még Erdély és Magas Tátrában szeretnék el jutni ebben a négy évemben de magyarországot is jó lenne felfedeznem, sielni is meg fogok tanulni le szeretném tenni a szakmát is,kocsit venni és találni egy olyan lányt akivel boldogok leszünk kb ennyit tervezek 4 évre szóval bele kell húznom :-) mert kicsit le vagyok maradva.
Szóval akkor neked legelőször is írni kéne egy bakancs listát mit is szeretnél csinálni? hova szeretnél el jutni? Mik a céljaid? Stb..Fejezd be a sulit és utána válasz egy olyan sulit ahova te szeretnél menni, le kell ülni a szülőkkel és meg kell beszélni a dolgokat én is így csinálnám igaz először nehéz volt,és el mondani nekik hogy nem vagy már kicsi ne úgy kezeljenek téged, ne nyissanak be a szobámba ha nem kopogjanak be és ha mondod nekik hogy szabad akkor jöhetnek, a fűrdőbe ne jöjjenek be amíg fürdesz mert nem akarod és kész, szerintem ne költözz el ha nem tanulj amíg még lehet mer rá fogsz jönni később hogy a szüleidnek volt igaza, jót akarják neked, lehet hogy aggódnak érted azért csinálják ezeket a dolgokat, albérletbe nem érdemes el költözni még fiatalok vagytok a barátod bármikor ott hagyhat akkor mi lenne veled? voltak olyan osztálytársaim akik ott hagyták a sulit általános iskolával nem sokra mész, mi is lett belőlük 16,17 évesen gyereket szültek az egyiket ott is hagyta a barátja 1 év után aki jóval idősebb volt, most 18 évesen a lány gyárba dolgozik mellett nevel egy gyereket a szülei nem támogatják, egy harmadik osztálytársaim aki 17 éves ki ment a 34 éves barátjával Németországban 1 éve vannak kint a barátja tartja el de meddig? 17 év van közöttük,nem szabad fel adni legyenek terveid és az elején nehéz is de tudom hogy képes vagy rá és meg tudod csinálni az elején csak kis célokat tűz ki magad elé pl ki viszem a kukát, megsétáltatom a kutyát meg tanítom neki a feksziket stb..
ki takarítom a szobám, főzök valami finomat vagy sütök meg tanulom ezt a nyelvet stb.. és így tovább egyre nagyobb célokat tűz ki magad elé,új év új remény, hajrá :-)
Remélem segítettem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!