6 év körüli gyerkőcöt mennyit nógatjátok, hogy öltözzön fel vagy menjen wc-re vagy valamit csináljon meg?
5,5 éves a lányom és néha már megőrülök tőle.
Pl. iszonyatosan unom, hogy minden reggel többször el kell mantráznom neki, hogy öltözzön már. Persze öltözne magától is, csak az ő tempójában még 9 órára se érnénk el az óvodába.
A pisilés szintúgy, a kakálás még inkább. Hajlamos halogatni, tartogatni.
De minden más dologra is igaz, hogy többször kell nyomatékosan rászólnom, néha csak akkor kapja össze magát mikor kieresztem a hangom és már az egész lakótelep hallja körülöttünk.
Legtöbbször nem direkt nem csinálja amire kérem, hanem csak rettentő lassan, el-elkalandozik a figyelme, elszórakozza a legegyszerűbb öltözést is.
nyugi, 7,5 évesen sem más még a helyzet ;) szokjátok!
mindent megcsinál a fiam egyedül, de ha nem segítek be, akkor képes 20 percen keresztül öltözni. Bár múltkor a cipőjét húzta ennyi ideig. Mondjuk akkor ráértem, mert csak a játszótérre indultunk. Ez reggel nem megy.
Reggel 5ből 3x bejön a "versenyöltözés". Kikészítem a ruháit, és versenyzünk, hogy ki lesz kész előbb. Na, ilyenkor nagyon összekapja magát. de kedv kérdése.
wc... van, hogy a suliban (korábban oviban) jut eszembe, hogy nem zargattam el pisilni. nagyvécéről ne is beszéljünk, mert ha otthon nem, akkor tartogatja és du hazahozza.
De jó ezeket olvasgatni!! :)))
Azt hittem, csak az én lányom működik lassított felvételben, de ezek szerint nem, hanem ez sajnos életkori sajátosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!