Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Családanyák! Gyes után hogy...

Családanyák! Gyes után hogy oldjátok meg?

Figyelt kérdés
Gyesen vagyok 3éve,de azért,mert bölcsibe nem vették be és a rokonok 400 km-re tőllünk. Júliustól szeptemberig még ovodába se mehet.Hogy oldjátok meg a munka keresést,munkába járást,ha nem tudod hol elhelyezni a gyereket?Gyermekfelügyelőt meg az itthoni normál bérből kifizetni???A párom dolgozik,de annyi mindent kell fizetni.Ötletetek van valami???(azok ne írjanak akik: szerint miért vállaltál gyereket)Munkaügyön azt mondták akkor menjek vissza ha el tudom helyezni a gyereket.És addig??
2010. jún. 11. 13:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Addig halj éhen .Sajnos senkit nem érdekel hogy oldod meg. Nálunk 5 hétre áll le a bölcsi és az ovi. Fogalmam sincs hogy oldom meg. Minden este ezen agyalok, hogy kit kérhetnék meg hogy vigyázzon a gyerekekre. Még 1-2 napot meg tudnék oldani (szomszéd, barátnő ... stb) na de 5 hetet?

Szőrnyű világot élünk.:-(

2010. jún. 11. 13:29
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos teljesen általános a probléma. Ha nincs nagymama, nagypapa, akkor kérj meg barátnőt, olyan megbízható ismerőst, aki elvállalja szívességből vagy esetleg jóval kevesebbért, mint egy baby sitter. Ha ez sem működik, akkor sajnos kénytelen vagy kifizetni valahogy a gyermek megőrzést.
2010. jún. 11. 13:33
 3/15 anonim ***** válasza:
84%
jó megoldst nem tok, de már éni s ezen agyalok, pedig még xcsak 18 hós agyerekem, de hogy hogy lesz majd? nem to, az én rokonaim is 400 kmre vannak.
2010. jún. 11. 13:56
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ötletem sajnos nekem sincs. Én ugyanebben a helyzetben vagyok két gyerekkel. Mire dolgozhattam volna anyósom sajnos meghalt és másra nem számíthatunk. Barátnőim dolgoznak, így még azokra sem tudom bízni őket. Egyenlőre itthon vagyok, de jó lenne legalább délelőtt dolgozni valahol ősztől. Otthonról végezhető munka lenne a legjobb, de olyan nincs :( Viszont a nyári szünetet egy darabig nem tudjuk megoldani csak úgy, hogy itthon maradok.
2010. jún. 11. 14:33
 5/15 A kérdező kommentje:
Hát tudom,hogy sok édesanyának ez a gondja,lehet nekünk anyáknak kellene összefogni és egy országos hálózatot kiépíteni,komolyan az anyák annyira el vannak lehetetlenítve.Továbbra is szeretném tudni ki,hogy oldja meg.Már annyiszor bennem volt,hogy ha milliárdos lennék jó volna itt Magyarországon teljes körű szolgáltatással egybekötött létesítményt,országos hálózatot kiépíteni.Sajnos mindíg ott van a ha.Talán eljön a mi időnk és rájönnek,ha boldog az anya,boldog a gyerek,a család és egészséges,boldog nemzedék lennénk.Keressünk támogatokat,sponzorokat??Komolyan egyre sürgetőbb lenne!!Nem csak nekem,országos szinten.
2010. jún. 12. 08:49
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy most sokan meg fogtok szólni, de mi úgy oldottuk, meg, hogy én már jó pár éve itthon vagyok a gyerekekkel, de cserébe épp, hogy megélünk. Viszont a férjem, azt mondta, hogy így nyugodtabb, mert ha valamelyik beteg, akkor velem vannak és nem kell mások után kajtatni, ide és oda rakni a gyereket. A kicsi bár még csak 20 hónapos, de a nagy már 7 és a születésétől itthon vagyok. Közben 3 évig, 4 órában dolgoztam 20 ezer forintért, amiért szinte kár is volt kimozdulni itthonról, csak arra volt jó, hogy nem hülyültem meg az egyhangúságtól. Mielőtt megköveznétek, mi vállaltuk, cserébe, hogy a férjem fizetéséből szűkösen éldegélünk.
2010. jún. 12. 16:39
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 14:33-as vagyok

Nekem a lányom 8, fiam 6 éves. Egyenlőre mi is úgy beszéltük meg a férjemmel, hogy amíg egyedül nem tudjuk őket itthon hagyni, addig maradok. Viszont így sajnos nagyon szűkösen élünk. Persze a gyerekek szempontjából jó, mert így délben elhozom a lányomat suliból és a fiamat is ősztől.

Viszont a társaság nekem már nagyon hiányzik, ezért is lenne jó legalább suli időben délelőtt dolgozni.

2010. jún. 12. 17:18
 8/15 A kérdező kommentje:
16.39 Miért is bántana azért téged valaki,mert otthon vagy a gyerekekkel.Pl.Más országokba is otthon vannak az anyák a gyerekekkel,mondjuk anyagilag 100X jobban megéri nekik,mint nekünk Magyarországon.Végül is ha te is otthon vagy otthon is indíthatnál valamit,főleg ha hiányzik a társasaág.Köszönöm a válaszod,ez is egy megoldás.
2010. jún. 13. 05:45
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudom leszólni az otthon lévő anyukát, főleg, mert én magam is itthon vagyok. Igaz, egyelőre gyeden - most 22 hós a lányom és pár hét múlva születik a kistesója - de mi is azt beszéltük a párommal, hogy nem mindegy, ki van a gyerekeinkkel, így inkább megoldjuk majd egy fizuból, ha muszáj, de én maradok itthon. Igaz, tervezünk még babát - engem meg ezért szólnak meg sokan, hogy hát a mai világban hogy akarhatunk 3-4 gyereket?

A kérdezőnek mondanám, hogy már mi is gondolkodtunk baráti körben azon, mi legyen a gyerekekkel, ahol anyukának vissza kell mennie dolgozni. A leghasználhatóbb megoldásnak az tűnik, hogy olyan anyuka, aki vállaja, hogy saját gyermekei mellett ellát még néhányat, az vigyáz napközben a picikre. Ehhez persze az is kell, hogy elférjenek a lakásban és nem baj, ha van udvar. A többi anyuka pedig valamennyi pénzzel honorálja. Úgy működne, mint a családi napközik, de ez úgymond fű alatt, kevesebb gyerekkel és olcsóbban. Ebédet lehet házhoz is hozatni, hogy arra a gyerekekre vigyázónak ne legyen gondja... Ezen gondolkodtunk mostanság. Nálunk is probléma a bölcsi, ovi, olyannyira, hogy most áprilisban már be kellett volna adni a felvételi kérelmet a gyerekeknek, akik csak 2012 szeptemberében kezdenének járni!

Tragédia, hogy az előző kormány alatt sorra zártak be a bölcsödék, ovodák, ily módon is ellehetetlenítve a szülőket. Remélem, fog ez változni.

2010. jún. 14. 12:21
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi úgy oldottuk meg, hogy "vigyázó kör"-t szerveztünk. A kislányom és 3 ovistársa/barátnője anyukájával összefogtunk. A leállás alatt mindenkinek csak egy hét szabit kell kivennie és az alatt a többiek gyerekére is vigyáz. Nekem 2 gyerekem van, így megy a fiam is. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a 4 anyukának összesen 9 gyereke van, dehát mindannyian családi házban lakunk, szóval ha szűkösen is, de elférünk. A közeli kis kifőzdéből házhoz hozzák az ebédet, tízórait és uzsonnát mi magunk készítünk. ( Lekváros, vajas és májkrémes kenyeret. Nem túl változatos, de olcsó és nincs belőle vita, hogy ki hány ezer forintos szalámit vett meg. Inni teát és vizet kapnak a gyerekek, illetve házi szörpöt. Rágcsika, süti nincs. Ez nem buli, a gyerekek is tudják, hogy ez most nem vendégség.) Az alváshoz mindenki viszi a saját szivacsát. ( 70*140-es méretűt vettünk, a 8 cm vastagot huzat nélkül 3.500Ft-ért szabták le a kárpitos kellék boltban. Ágyneműt, pizsit mindenki visz, mint az oviban.) Nem könnyű 9 gyerekkel, de megoldható.

A négy héten kívüli pár napot mindenki megoldja családon belül. (pl.apuka marad otthon 2 napot.)

Érdemes más előre szoktatni, ismerkedni a gyerekeknek, akár egy-egy szombati játszódélutánnal...

Nem kertes házban lakóknak ez valószínűleg nem megoldás, arra ötletem sincs. Esetleg egygyerekes szülőkkel kell barátkozni... :-) (Ugye akkor csak 4gyerek van ott egyszerre.)

2010. jún. 14. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!