Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit kezdetek nyáron, akik...

Mit kezdetek nyáron, akik otthon lesztek délben nem alvó ovissal, kistesóval?

Figyelt kérdés
A lányom 3,5 éves, egyszerűen nem tudom már elaltatni (az oviban alszik, tehát tudom hogy ez nekem szól) de már mindent kipróbáltam hiszen ez 1,5 éve megy, volt időm a kísérletezgetésre...miután még szüksége lenne az alvásra, igen kibírhatatlanul tud viselkedni egész délután - nincs kedve semmihez, hisztis, türelmetlen a tesójával - nyilván mert fáradt. Más is van így? Hogy élitek túl? A múlt nyaram nagyon nehéz volt emiatt. Az idei annyiban jobb, hogy már a kistesó is csak egyszer alszik - ennyivel kevesebb ideig kell legalább tv-vel elhallgattatni a nagyot (mivel másként nincs el hiszen fáradt)
2018. márc. 29. 15:25
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
57%
Igen, tudom. Nálunk is ez megy minden nap. Általában délután 3ra szokott elfogyni a türelmem. Amúgy nincs mese, menni kell. Játszótér, játszóház, uszoda, strand, baba-mama klubok. Álljatok össze ketten-hárman anyukák, és szervezzetek közös programokat. Én pl.gyakran viszem a gyerekeket a közeli szupermarketbe játszani. Kialakítottak egy kis játszósarkot, és ott elvannak a kölykök. Plázába is csak a gyereksarok miatt megyünk. Gyakran megyünk állatkertbe is. Ott is van játszótér, meg rengeteg tyúk meg kakas szabadon. És galambok. Tökjól elvannak a madarak kergetésével. Ma az erdőben sétáltunk. Megálltunk egy jó kis sáros résznél és fél órát pocskoltak a sárban. Érted? 30 percet elvoltak nem életveszélyes dologgal. Isteni volt. Nézz körbe te is, milyen lehetőségek vannak.
2018. márc. 29. 17:06
 12/25 A kérdező kommentje:
igazából ezzel a részével nem volna baj, sok barátom van és nagyon szeretek velük jönni menni, viszont ha nem alussza ki magát, ahogy kilépünk a kapunk indul a vita: balra menjünk! Ne, jobbra menjünk! Ide ne menjünk! Ezzel nem akarok játszani! Azzal akarok játszani...oda megyünk valakihez akkor meg a játékokon van a vita vagy hisztis...játszótér detto...szóval érted én beletörődnék hogy nem alszik hiszen olyan sosincs hogy miattam unatkoznánk vagy miattuk...csak épp elindulni sem lehet vele ha nincs kipihenve, mert senkire nem akarom ráakasztani az ilyenkor tényleg kimerítő természetét..
2018. márc. 29. 17:11
 13/25 anonim ***** válasza:
69%
Gyurmaztunk, diafilmeztunk, meseket neztunk, furdott, babazott, stb.
2018. márc. 29. 18:27
 14/25 A kérdező kommentje:
Ok. Es a maradek 12 oraban??? :)))
2018. márc. 29. 18:36
 15/25 anonim ***** válasza:
57%
Jáj igen, az "1 perc alatt 100 különböző dolog kell" műsor engem is kiborít. Igyekszem csírájában elfojtani ezt az akciót. Amikor érezhetően gőzük nincs, mit akarnak (de azt persze azonnal), akkor jön az anyai szigor. Higgadtan közlöm, hogy babáim, most ezt és ezt csináljuk. És nem érdekel a hiszti, majd lehiggadnak. Nem a diktátor a kedvenc szerepem, de néha sajna csak így megy.
2018. márc. 29. 19:05
 16/25 anonim ***** válasza:
Remélem az édesség- és/vagy junk food túladagolás kizárható! (Általában ennyi a fő különbség ovi és otthon közt, aztán meg a csodálkozás, ha jó kajákkal meg hűs vízzel nem pörög túl a gyerek).
2018. márc. 29. 22:07
 17/25 anonim ***** válasza:

Ha nem álmos, én nem ragaszkodom az alváshoz.

Ahhoz viszont igen, hogy a "csendespihenő" meglegyen.

Leteszem az ágyba, olvasok mesét, aztán kijövök a szobájából.

Ha nagyon nem álmos, akkor elmotyog magának az ágyban a plüsseivel, babáival, lényeg, hogy 1-2 órát az elsötétített szobában csendben pihen.

Legtöbbször persze hiába mondja, hogy nem álmos, végül bealszik, de ha nem, akkor is tudja, hogy ez most a pihenő ideje, az meg van engedve neki, hogy ne aludjon, csak pihengessen az ágyban, de olyan sosincs, hogy na jó, nem akarsz aludni, akkor gyere játsszunk, vagy menjünk ki a kertbe.

5 éves múlt, egyenlőre még legtöbbször alszik délután is.

2018. márc. 29. 22:36
 18/25 A kérdező kommentje:

16: koszi de vetemenyesbol fozok, mimdketto zoldhasu ilyen gondjaink nincsenek :)

Utolso, pihenoig eljutunk ugye velem befekszik az agyba csak epp nem alszik el...van hogy 1.5 orat pl ott fekszik egy atstrandolt delelott utan es megsem!!! Es valoban akkor ugyis tunik hogy nem faradt. Csak aztan 4kor meg mar nem lehet vele birni....es ha 4kor prpbalom meg leraknk akkor se alszik mar el, gondolom azert mert akkor meg mar az estet varja lelekben...

2018. márc. 30. 10:57
 19/25 anonim ***** válasza:

Nalunk is ment a musor 3 evesen mar nem aludt el, hiaba fekudtunk 1,5 orat, megprobaltam mar en is mindent. Volt hogy en aludtam be, o ebresztgetett...:-)

En felhagytam az altatassal, csinalja akinek 2 anyja van. Ebed utan volt kanapen meseolvasas, kozos mesenezes, lenyeg, hogy nyugis tevekenyseg, fel -1 ora utan mar ugralt, ennyi szusszano eleg volt neki ujratoltodni.

Este 8-kor mar huzta a lobort.

4 eves koratol mar alig volt zizi delutan alvas nelkul, most 5 evesen mar birja estig faradtsag mentesen hisztik nelkul.

Torodj bele, nyugodtabb leszel te is ha nincs mindennapos cirkusz az alvasbol.

2018. márc. 30. 12:14
 20/25 A kérdező kommentje:
Akkor remenykedhetek hogy a nyaron mar jobban birja majd a nemalvast? :)
2018. márc. 30. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!