Tényleg gáz egy 3 évesnél idősebb gyereket oviba adni ha otthon vagyok a kistesóval?
Úgy tudom, hogy a betöltött 3. év után következő szeptember 1-től kötelező az óvoda.
Gondolom már igényli a gyerektársaságot. Sőt kell is hogy szokja a közösséget.
ne aggódj,-a mi ovinkba mindenki beadta úgy a gyerekét hogy közben otthon volt a kisebbel. se az óvónőkben sem más szülőkben nem merült fel az kérdésként hogy: miért adta be az anyuka ha otthon van. csak nyáron "várták el" hogy ilyenkor az anyuka ne vigye.
Nekem 3 hónapos volt a kisebbik amikor töltötte a 3at a nagyobbik.és rám sem néztek csúnyán amiért el mertem vinni
Szerintem ez hülyeség.Az még oké ha bölcsibe nem viszi az ember a gyerekét, de az ovi szerintem kihagyhatatlan vagy nem tudom, hogy fogalmazzak. Szóval a kicsik 3 és 6 éves koruk között nagyon sokat tanulni az oviban,kicsit önállóbbak lesznek,egy picit felnőnek.Ráadásul fontos nekik ,hogy gyerektársaságban legyenek.Most képzeld el,hogy megy majd iskolába,a többi kicsi beszél az oviról,kinek mi volt a jele stb. Ő meg kimarad.Vagy ezek a szülők majd iskolába sem viszik,mert otthon vannak?
Azt nem tudom,hogy lehet-e,valószínűleg lehet kérvényezni,hogy otthon legyen veled.Szerintem ne hallgass ezekre az anyukákra,csináld úgy ahogy te gondoltad,ezzel csak jót teszel a gyerkőcnek,hogy nem veled van állandóan.
"Most képzeld el,hogy megy majd iskolába,a többi kicsi beszél az oviról,kinek mi volt a jele stb. Ő meg kimarad"
Nagycsoport kötelező, az alól nincsen felmentés se úgyhogy nem marad ki. Én anno csak nagycsoportba jártam, nem maradtam le semmiről. Szerintem az iskolában meg a sok újdonság volt a téma, nem az, hogy mi volt oviban...
Nem kötelező, lehet felmentést kérni alóla pont az otthon lévő nőknek. Én biztosan nem adnám be, vagyis nem minden napra 8-17ig,ha már otthon vagyok, ráérek vele foglalkozni, bár én annyi gyereket is vállaltam amennyivel elbírok, nem az óvodának szültem. Enyém is szereti a gyerektársaságot, heti két délelőtt jár magánoviba,(ilyenkor dolgozom) két napon együtt megyünk angolra és táncra, egy napot pedig otthon töltünk.
Majd 5 éves korában fog menni rendesen, addigra én is megyek vissza dolgozni teljes munkaidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!