Tényleg gáz egy 3 évesnél idősebb gyereket oviba adni ha otthon vagyok a kistesóval?
Kedves 7.válaszoló!A 4-es vagyok(azt hiszem).
Bocsánat akkor,meg tisztelet a kivételnek.Nem tudtam,hiszen még nincs iskolás korú gyerekem. Lehet neked elég volt egy évig oviba járni,lehet másnak is,lehet az én gyerekeimnek is elég lenne,de szerintem az óvoda nagyon jó kis közösség a gyerekeknek.
Még valami eszembejutott itt ahogy olvasgattam a többi választ.Igen,nem muszáj ám egész nap bent hagyni a kicsit az oviban.Az első évben az én kicsijeim is csak 9-14:00ig voltak bent,utána mentem értük és otthon aludtak.A legnagyobbam 5,5 éves már, a középső 4 éves és vele idén kezdjük meg csak az oviban alvást.Van még egy 1,5 évesem,vele vagyok otthon.
nem tudom a ti gyerekeitek hova járnak, de itt az óvoda egyáltalán nem jó közösség, 29 gyerek, több a kisebbségi, az óvónők nem tudnak érdemben foglalkozni ennyi gyerekkel, állandóan veszekednek, megy a kiabálás, visítozás. Unokahúgom megtanult pár verset, kb 150 káromkodást és csúnya szót, meg azt hogy ha akar valamit akkor üssön először. A szüleivel i rettenetesen viselkedik, sokszor úgy káromkodik hogy én is belepirulok.
Lehet vannak ovik amik nem ilyenek de én pozitív változást nem nagyon látok egyik gyereken se aki oda bekerül. Bár igaz már 3 évesen is nagyon önálló kislány volt, majdnem mindent egyedül csinált így ő csak visszafejlődött.
Hogy kötelező vagy nem, nem tudom, de nem is ez volt a fő kérdés.
Az gáz, hogy beledumálnak, mit hogyan csinálsz. Azt írod, óvodaérett, akkor hadd menjen, ha neked is, neki is így a jó. Semmi gáz nincs ebben.
Az ovi 3 óves kortól kötelező!, ez alól csak a jegyző adhat felmentést, OKKAL.
Az, hogy te otthon vagy a kisbabáddal, NEM ok, attól a nagynak be kell mennie - mellesleg jót is tezs neki, ha szocializálódik, és nem anyával van otthon, meg a tesóval, és pl. csendben kell ülnie álló nap.
Bár 3 éves kortól kötelezővé tették az óvodába járást, indokolt esetben lehet halasztást kérni -ellenben a kérdező esetét-, szakmailag mégse indokolt a gyerekek többségénél 3 évesen az óvodába járás.
Négy éves kortól viszont kifejezetten javasolt.
Az első kettőt idézem, nem teljesen stimmel, amit írnak:
"Szándékosan visszafogni gáz egy gyereket. Ennél már csak az lenne undorítóbb, ha 8 évesen adnád suliba a 6-7 évesen iskolaérett gyereket. Ilyen más országban nincs."
Nincs iskolakötelezettség, csak tankötelezettség, tehát bárkiből lehet magántanuló, ha az állapota megengedi, és a körülményei (pl szoc.háttér - ha nem problémás, ha nem élnek vissza a szülők, hogy nem járna iskolába a gyermekük).
Viszont valóban nem indokolt visszafogni az óvodába járástól az arra érett 3 éves, vagy idősebb gyermeket.
"Sőt kell is hogy szokja a közösséget."
Kelleni nem kell, árt a legtöbb 3 évesnek az óvodába járás. 4 évesen viszont indokolt óvodába járatni -és 2015. szept. elsejétől indokolatlanul nem is lehet elmaradni az óvodába járástól-, és jót is tesz.
Meg kell élni az adott életkori szakaszt. A legtöbb 3 éves még "kapaszkodik" anyukájába, vagy apukájába (esetleg mindkettőbe), a kötödés, a mindennapos, szakadatlan együttlét a szülővel érzelmi biztonságot ad a legtöbb 3 évesnek, valamint a legtöbb 1-2 évesnek.
(Viszont baba korban változó, a szeparációs félelem is bejátszik egyes hónapokban, meg az egyéni temperamentum szintén.)
Na, kedves utolsó, honnan veszed, hogy árt egy 3 évesnek az óvoda.
Gondolom nem véletlenül 3 éves korra tették az óvodába szoktatást.
A kötődés nem 3 éves korban alakul ki, hanem annak már jóval korábban ki kell alakulnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!