Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodásom pár fürtjét hajfesték...

Óvodásom pár fürtjét hajfesték-színezővel befesteném. Vélemények?

Figyelt kérdés
Egy vagy több színre, még nem döntöttem el. A fejbőrét nem érintené. Láttam más kislányon is és nekem nagyon tetszett az angyali arc körül a sok kis színes fürt. Kíváncsi vagyok, mi erről a magyar anyák véleménye így a tavaszra már nagyon várva? :-)
2018. márc. 26. 15:56
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
27-es olvasd légyszi vissza a válaszokat és nézd meg, hányan írnak arról, hogy a kemikáliával van a gond. Nem fogsz sokat találni.
2018. márc. 27. 14:02
 32/36 A kérdező kommentje:
Akik pedig még mindig nem értik, fóliával egy pár csíkot tennék a hajába, a fejbőrét nem érintené. Hajszínezőről van szó, ami három mosás után lejön. A kérdésemet ezennel bezárom, köszönöm a pár hasznos választ, véleményt. Elég lett volna a többségnek annyit írnia, hogy nem, nem tetszene - a majom stb. megnyilvánulások helyett.
2018. márc. 27. 14:07
 33/36 anonim ***** válasza:
28%

#27 jaj ne a csúnya gonosz KEMIKÁLIÁK (ez lesz új kedvenc szavam) lemarják a gyerek bőrét.

"Azzal, hogy te otthon mindenféle VEGYIANYAGOT óhajtasz az ovis kislányod fejére kenni" mármint úgyérted a SAMPON, vagy a balzsam? esetleg a kifésülőspray? mert ezek is VEGYIANYAGAOK, urambocsáss KEMIKÁLIÁK jaaaaaaaaj te úúúristen.

Sőt, KEMIKÁLIA a tusfürdő, a szappan (az főleg, tudtad hogy annyi lúg van benne ami lemarna minden bőrt a kezedről? mégis használja a gyereked) a parfüm ,az arckrém, a testápoló és a naptej.

De tovább megyek, a csúnya gonosz KEMIKÁLIA hajszínező olyan ártalmas hogyha felkennék a hajam egyik felére egy tubus manic panic vöröset, a másikra egy nagy adag head&shoulders korpa elleni smapont majd ott hagynám 12 órára a hajam egyik fele teljesen szét lenne b...va... a másik fele pedig vörös lenne és talán egy icipicit szárazabb.

Abban egyetértek hogy egy óvodásnak még ne színezzük ilyennel a haját mert nem jön ki rendesen de azért a középkorból kiléphetnénk és elhagyhatnánk a csúnya ijesztő KEMIKÁLIA és VEGYIANYAG szavak dobálását mert ettől nem fogunk fú de tájékozott szuperanyuknak hangzani.

2018. márc. 27. 17:25
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

27 vagyok:

33 te tényleg ennyire korlátolt vagy?

Megengedném magamnak a luxust hogy végignézzem egy termék összetevőjét mielőtt berakom a kosaramba kiváltképp ha azt a kislányomnak szánom. Az hogy neked erre nincs meg az igényed/tudásod az téged minősít, gondolom az a típus vagy aki illat és matrica alapján választ aztán meg van lepve ha nem teljesült a hangzatos ígéret.

A természetes összetevőkből álló kímélő samponja a lányomnak abszolút egy lapon említhető egy hajszerkezetet megbontó tartós hajszínezőével/hajfestékkel amit ha odakenek a fehér csempére az amíg le nem bontják vörös marad mert nincs tisztítószer sem ami leszedi.

Ha pedig pusztán a vegyianyag és a kemikália szavak ismerete szuperanyuvá tenne bárkit is az meglehetősen szomorú lenne, elég korlátolt ember gondolhatja csak ezt. :(

Azért remélem egyszer tényleg megcsinálod a MP és a H&S tesztet, kérlek dokumentáld: látni szeretném ahogy leamortizálod a hajadat.

(egyébként az összetevőket illetően meglehetősen tájékozott vagyok ha már így érdeklődtél, ugyanis a saját káromon tanultam meg hogy számít mi van egy adott flakonban, saját magam néztem utána egyes összetevőknek és tanultam meg őket önszorgalomból és nem azért mert divatos vagy mert attól szuperebb leszek, egyszerűen meguntam hogy a boltok polcai tele vannak olyanokkal amitől a férjem bőre viszket, amitől a gyerek kiütéses és amiért pattanásos lesz az arcom egy bizonyos arckrémtől)

2018. márc. 27. 19:48
 35/36 anonim ***** válasza:
28%

#34 nagyon tájékozott lehetsz ha egy lapon említed az oxidálószeres festéket a fizikai színezővel.

Segítek, utóbbiak közül a jobbak ápolják is a hajat mert nem tépik fel a szerkezetét hogy beleerőszakolják a saját pigmentjeiket hanem a felszínén megülnek. Az hogy mit könnyű lemosni meg nem sokat bizonyít, egy vegán fizikai színezőt 100x nehezebb levakarni a csempéről mint egy 500 forintos ammóniás kitudja milyen oxis festéket.

Mielőtt még valaki beleköt NEM, nem azt mondom hogy ettől okés egy ovis haját színezni vele, csak azt hogy ne keverjük a szezont a fazonnal, nem mindent maga a sátán kever ki ami látott már gyárat belülről és nem al naturale összeszeded a hátsókertből.

2018. márc. 28. 14:55
 36/36 anonim ***** válasza:
28%

Amúgy a hs és mp teszt már megvolt pár éve csak külön, utóbbit tényleg 12 óráig fent csücsültettem és az égvilágon semmi baja nem lett a hajamnak ellenben jó volt a színe.

Előbbinek elég volt 2 óra hogy nagyobb kárt okozzon.

2018. márc. 28. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!