Óvodásom pár fürtjét hajfesték-színezővel
befesteném. Vélemények?
Siman befestenem neki de csak ha ő keri.
2018. márc. 26. 16:45
Nem lennék ellene, ha ő kéri (természetesen kimoshatóval). De csak azért mert szerintem cuki biztos nem festeném be.
Én hagyni szoktam, hogy a körmét is kifesse amikor azt látja, hogy én csinálom. Nem ezen múlik, hogy milyen lesz tiniként.
2018. márc. 26. 16:54
Oviba engedik? Mert felénk még ált suliban sem.
2018. márc. 26. 17:22
Ha az en kislanyom kerne ilyet kimoshato festekkel vagy hajkretaval siman megcsinalnam neki:))) Magamtol mondjuk nem allnek neki festegetni mert tetszik,en ezt magamon elem ki legtobbszor:D
2018. márc. 26. 19:17
Nálunk sem engednék szerintem oviban, ahogy a körömlakkot vagy lemosható tetkót se. Ha a lányod akar ilyesmit, ki lehet ilyesmiket próbálni egy fél napra hétvégén, buliba, de ő nem egy játékbaba, ne rajta éld ki magad... és hát biztos így is gyönyörű meg cuki, nem kell rászoktatni a sok körítésre, ne ilyesmitől akarjon különleges lenni.
2018. márc. 26. 19:24
Szia. Én ovira nem festeném be de csak azért mert tutti megszólnák, néha kilakkozom a körmét mert kéri, ezt is csak úgy mertem, hogy láttam más kislány körmét is lakkozva. Én a nyári szünetben gondoltam beszínezni a lányom haját, 1-1 rózsaszín tincset gondoltam, és mindjárt magamnak is csinálnék. :) Ezek pár mosás után kijönnek (van ami egy mosással).
2018. márc. 26. 19:27
Magyar anyak...
Sok kis szines furt, angyali arc...
Istenem, eszmeletlen nok vannak😵
2018. márc. 26. 20:41
Ami ezzel a kérdéssel nem stimmel, hogy nem azt írtad, hogy a lányod ki szeretné próbálni lehet e...hanem, hogy neked tetszene a színes haj. (közben bele se gondolsz abba, hogy esetleg emiatt kinézik az oviban, vagy konfliktusa lehet az óvónőkkel...a lényeg h szerinted cuki)
Semmi baj nincs azzal ha egy kislány "nagylánykodni" akar és kipróbálja anya rúzsát, festékjét stb...de nyilván ezek nem mindennapi dolgok. Ha van egy farsang vagy valami bolondos alkalom akár remek közös program is lehet kimosható hajkrétával befesteni mindkettőtök haját.
De normális hétköznapokra szerintem egyszerűen soknak tartom. (főleg h a színező nem is jön ki olyan hamar)
2018. márc. 26. 21:23
19/36 A kérdező kommentje:
Nem Magyarországon élünk, itt senkit nem érdekel, hogyha az óvodába vagy az iskolába valaki festett körömmel vagy hajjal megy. A lányom csoportjába rendszeresen járnak színes körömmel a kislányok, az óvónők inkább megcsodálni szokták. Mielőtt még valaki azt gondolná, nem mi vezettük be, de nem is úgy kell elképzelni hogy minden kislány festi a körmét vagy minden nap festett körmű gyerekek vannak bent. De például az sem gond, ha egy kislány koronában jön oviba és úgy van egész nap, mert ő aznap hercegnőként érzi jól magát. Én ahhoz a generációhoz tartozom, akiknek középiskolában kötelező volt az iskolaköpeny, de ettől még nem lesz valaki erkölcsi értelemben is jó, csak mert egy valamiben szabálykövető. A festett hajtól sem lesz egy kislányból romlott nő. Tetoválással is szoktak menni a gyerekek, sőt az egyik kisfiúnak fülbevalója volt, de ő már iskolás. Vannak ma divatos mesefigurák, akiknek színes a hajuk. Én nem látok semmi rosszat ebben, ha valóban ízlésesen van elkészítve a frizura és illik a kisgyerekhez. Pár tincsről van szó mindössze.
20/36 A kérdező kommentje:
Akiket nem botránkoztatott meg a kérdésem, azoknak köszönöm a választ, hogy felvállalták, hogy a többiek majd valószínűleg lepontozzák őket.
Kapcsolódó kérdések: