Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodásom pár fürtjét hajfesték...

Óvodásom pár fürtjét hajfesték-színezővel befesteném. Vélemények?

Figyelt kérdés
Egy vagy több színre, még nem döntöttem el. A fejbőrét nem érintené. Láttam más kislányon is és nekem nagyon tetszett az angyali arc körül a sok kis színes fürt. Kíváncsi vagyok, mi erről a magyar anyák véleménye így a tavaszra már nagyon várva? :-)
2018. márc. 26. 15:56
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Véleményt kértél...kaptál ilyet is olyat is. Ha nem érdekelnek a válaszok (mert te már eldöntötted mi a jó, plusz ugye csak a pozitív véleményt vagy hajlandó elfogadni) akkor minek teszed fel a kérdést?

Ha csak az volt a szándékod, prüd "magyarnak" fogsz mindenkit elhordani aki nem ért veled egyet akkor tessék legyen meg az örömed.

Mint írtam én nem gondolom úgy, hogy egy kislány ettől "züllene" el. Viszont csak azért öltöztetni ebbe-abba meg festeni a haját mert TE szeretnéd, szerintem nem a legpozitívabb hozzáállás. :S

2018. márc. 26. 21:56
 22/36 A kérdező kommentje:
A majom stb az nem vélemény, hanem előítélet, az ovis előírás pedig szabálykövetés, megint csak nem vélemény. A többieknek köszönöm. Én nem gondolom úgy, hogy bármi rossz lenne, ha egy kislánynak játékból, csak úgy színezve van egy pár tincse. Ha lenne ellene valami nyomós érv, akkor biztosan nem csinálnám. Egyébként szerintem neki tetszene, mert ő nem tudja azt, hogy nem szabadna/illene neki tetszenie. Sajnos mi felnőttek vagyunk azok, akik sokszor teljesen felesleges tiltásokat plántálunk a gyerekeinkbe.
2018. márc. 26. 22:10
 23/36 anonim ***** válasza:
75%

Akkor te most külföldi anya lettél?

-

Magyar anyák! Magyar apák!

Szavazzatok az angyali fürtökre és a körömlakkra!

[link]

2018. márc. 26. 23:08
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj a hajszínezővel hogy teljesen van akinek soha nem jön ki a hajából, főleg a kékek, a 4-8 mosás azt jelenti annyi ideig szép az eredmény, évek óta színezőzök szóval láttam már pár dolgot, szerintem is inkább hajkrétát vegyetek az egy mosás alatt kijön :)
2018. márc. 27. 06:16
 25/36 anonim ***** válasza:
78%
A "magyar" anyák véleményére voltál kíváncsi. Senki sem prűd, meg szabálykövető attól, hogy nem a gyerekén éli ki a fantáziáit, olyat pedig nem írtál sehol, hogy kislányod kérésére pár tincset kiszíneznél, mit szólnak hozzá a válaszolók? Azon volt a hangsúly, hogy jön a tavasz, meg olyan cuki, nem azon, hogy mesefigurák utánzása végett ezt szeretné a gyerek, mert nyilván más válaszokat kaptál volna. Én is köpenyes iskolás lány voltam, még a középiskola első évében is kellett, utána már a rendszerváltásnak hála nem, így értem miről beszélsz, de ennek a kettőnek semmi köze egymáshoz. Jómagam is lehúztam családostól Londonban 12 évet, nem vagyok épp begyöpösödött sem, továbbá ne legyenek kétségeid, attól mert épp külföldön élsz, te is magyar anya vagy. Nem is értem a kérdésedet. Azért tetted fel, hogy aztán ide kontrázhasd, hogy te bezzeg úgyis külföldön élsz és itthon milyen rémes, vaskalapos, korlátolt szülők vannak és nem is vártál mást? Ha tudod, hogy ott még örülnek is ennek, akkor minek kellett az egész, ne mondd, hogy a tényleges vélemények miatt, mert látszik hogy teszel rájuk magasról. Megerősítést akartál, hogy igen, milyen jó volt "németbe" cuccolni apu után, mert ott nincsen ennyi "szaranya"? Szerintem ha így állsz hozzá, meg úgy en bloc az egész gyerekneveléshez, a magyar anyatársaidhoz, akkor legközelebb sokkal praktikusabb lenne mindkét félnek (neked és a válaszolóknak is), ha az adott ország fórumain kérdezősködnél azokról ami érdekel, hiszen úgy is ott élsz, azokat a "szokásokat, elvárásokat" praktikus követned, illetve hozzájuk kell alkalmazkodni. Németül/angolul/hollandul/üzbégül, vagy ahova épp elszármaztál meg nyilván beszélsz, hogy a fórumokon társaloghass az ottani anyukákkal. Félre ne érts, ott kérdezősködsz nyilván, ahol akarsz, de beszólogatni és lenézni, foghegyről kezelni az itthoniakat teljesen felesleges "visszajárnod" közénk. A legtöbb válaszban semmilyen bántó szándék nem volt, aki nem értett veled egyet is többnyire normálisan adott hangot a véleményének, ami egyértelműen nem érdekel amúgy téged, de ugye legalább tudsz bezzegelni. Egyéb iránt egyetlen szülő, avagy oktatási rendszer, illetve annak szabályrendszere sem attól lesz működőképes, avagy hatékony és konstruktív, hogy liberális elveket vall, akár ilyen téren, akár másban. A bontakozó személyiségnek, fantáziának sem szab korlátot az az óvoda, aki a körömlakkot mondjuk nem engedi, nem lesz jobb az sem, amelyik igen. Majd felnőtt korban elválik, mivé formálta a szülő és a rendszer a gyereket, de egészen biztosan nem nyom a latban egy paraszthajszálnyit sem, hogy mehetett-e koronában az óvodába a gyerek. De nyugodtan olvasgass önéletrajzokat igazán sikeres emberekről,akik nem csak üzletileg/szakmailag, hanem a magánéletben is ugyanolyan "sikeresek", magad is meglátod, hogy az otthoni stabil gyökerek után, stabil érzelmi, pozitív megerősítésben felnőtt gyerekek esetében nem igazán okozott gondot sosem az esetleges liberális hozzáállás hiánya.
2018. márc. 27. 07:10
 26/36 anonim ***** válasza:
76%
A gyerek szeretné? Egyébként ha a környezet nem gond, en akkor sem merném nehogy tonkretegye a haját, vagy allergias legyen. (igen olvastam, hogy a bőrét nem érné, de akkor is). Max ilyen hajkreta vagy ilyesmi.
2018. márc. 27. 08:40
 27/36 anonim ***** válasza:
73%

Te még mindig nem fogtad fel, hogy nagyrészt a "hajfesték-színezővel" vagyis a KEMIKÁLIÁVAL van a legtöbbeknek problémája? Azzal, hogy te otthon mindenféle VEGYIANYAGOT óhajtasz az ovis kislányod fejére kenni hogy "angyali arc körül a sok kis színes fürt" legyen ki tudja meddig, ameddig ki nem kopik ha egyáltalán nem kell a végén levágni mert nem jön ki de már ocsmányul néz ki.

Csináld krétával vagy sprayvel ami egy mosással kijön de előtte teszteld magadon meg kicsi bőrén egy pontban nehogy allergiás legyen arra amit te a drogériában beszereztél....

2018. márc. 27. 09:16
 28/36 anonim ***** válasza:
82%
Az meg a másik kedvencem, hogy itt mindenki aki kiír valami marhaságot és kapja érte a savat igaziból külföldön él és amúgy ott minden más és szép és jó hagyjuk már a mi "lemaradott" nézeteinkkel. Ugyan már, ha csak a fele lenne itt olyan aki tényleg külföldön él akkor sem hinném el, hogy nincs jobb dolga valahol a világban mint a magyar gyakorin lógni és hülyeségekkel traktálni a magyar anyákat és apákat... Nem gondolnám, hogy bárhol a világban elfogadott lenne vegyianyagokkal festegetni a 3 évesek haját, a hajkrétát viszont többen is ajánlották mint alternatívát vagyis maga a fergeteges ötlet a színes hajról kevésbé megbotránkoztató mint láthatod.
2018. márc. 27. 09:24
 29/36 anonim ***** válasza:
79%
A világ lássák érik tovább a pusztulásra....
2018. márc. 27. 10:51
 30/36 A kérdező kommentje:
25-ös, kezdjük azzal és legyen ez a mondandóm lényege, hogy én feltettem egy kérdést. Olvasd akkor vissza a szerinted intelligens válaszokat!!! Eszembe nem jutott volna felhozni az óvodát, hogy KÉRKEDJEK, mint ahogy te írod, ha nem hozták volna itt szóba az anyák. Az óvoda egyáltalán nem jutott eszembe a kérdésem kapcsán, mert nálunk semmi köze ehhez a dologhoz. A kérdésembe ti magyaráztatok bele mindent, erkölcstelenséget, szabálysértést, te pedig már az intelligenciával jössz. Azokat megértem, akik a kislány haját féltik és annak a válaszát is köszönöm, aki azt írja, hogy a festék csúnyán megmarad több mosás után is. Ez a válasz nagyon hasznos volt, ugyanis éppen a haját növeszti. Hozzáteszem, hogy a bolti színezőre 3 mosás volt írva, jó magam pedig színező sampont használok, ami 24 mosás után kijön, nincs benne ammónia, az eredmény mégis ugyanolyan jó, mint egy festésnél. De ez mindenképp hasznos tanács volt. Azoktól pedig akik azt kifogásolják, hogy nem a gyerek akarja, hanem én, megkérdezném, hogy amikor ruhát vásárolnak a gyereküknek vagy cipőt, akkor is megbeszélik vele, hogy milyen minta legyen rajta, milyen anyagú? Csak mert bár én megbeszélem, de azt is megbeszélem vele, hogy ő miért nem kap csillogós műanyag cipőt, mint a többi kislány, hanem kényelmes puhatalpú bőrcipőt, ami bár nem szép, de egészséges. Szerencsére nem egy hisztis fajta. Ha a haját nem akarná, akkor nem csinálnám, de ismerem és biztosan tetszene neki. Mint ahogy a csillám tetoválás is és a színes körömlakk. Lehet, hogy emiatt nem lesz belőle Nobel díjas, de kibírjuk.
2018. márc. 27. 14:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!