Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szereted a barátaid gyerekeit?

Szereted a barátaid gyerekeit?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm akit nagy imádok, rengeteget vagyunk együtt!van egy 6 éves kisfia, egy 4 éves lánya, meg egy 7hós kislánya! nem tehetek róla, de a kisfiút nagyon nem szeretem! már a puszta látványa is idegesít, ha pedig megszólal.... mindig kiabálva beszél, okoskodik, 6 évesen olyan dolgokon hisztizik, amin sztem már nem kéne!

a két kislányt viszont nagyon imádom!

Egy másik ismerősömmel pedig pont a gyerekek miatt szakadt meg az addig jó működő barátság! kiakasztott azzal, h mindig az ő gyereke volt maga a tökély! holott 3és fél évesen kezdett el érthetően (máig is beszéghibásan) beszélni (most 4éves), oviban mindig sír, nem barátkozik, kistesóját utálja,oviból nem bír hazasétálni(km 700m),anyuci mindig a nyakába viszi a 20kilós gyereket, közben meg tolja a picit babakocsiban! és még sorolhatnám4 ja meg mindig piszkál, h az én kislányom "olyan sovány" de ezt hallani kéne milyen hangnemben mondja! 4és fél éves, 18,5kb! valóban nem túl vastag, de isten lássa lelekm eszik rendesen,mindent megveszek neki! én is 14éves koromig gebe(168cm,43kg) voltam!de úgy fáj!!!!

Gonosz vagyok, vagy irigy, vagy mi? (bocsi, jó hosszú lett)

2010. jún. 10. 18:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
68%

Mindenkinek a sajátja a legszebb.

Ha nem tetszik amit mond mond meg neki. Hiába húzod fel rajta magadat.

2010. jún. 10. 18:40
 2/15 anonim ***** válasza:

Én is-is.

Van egy barátnőm, a nagyobbik fiát imádom, ő is engem, most 8 éves, a kisebbikkel meg ki nem állhatjuk egymást.

Szörnyű természete van, 3 múlt, de már most egy okoskodó, parancsolgató kis hisztigép.

Az anyja pontosan tudja, hisz nem vak, h nem jövünk ki a kisebbikkel, a viták elkerüléseképp egyébként is tisztáztuk, h bármikor vigyázok a nagyobbikra, de a kisebbiket inkább elkerülöm. Ha valami olyan dolga akad a barátnőmnek,h vigyázni kell rájuk, kettéosztja a gyerekeket.

Ráadásul nekem is van egy még kisebb fiam, őt bántja a kisebbik, vele sem jön ki, szóval már ezért sem nagyon jön hozzám.

2010. jún. 10. 18:54
 3/15 anonim ***** válasza:
Rajtam kívül csak egy barátnőmnek van gyereke, aranyos kislány. Persze vannak rossz tulajdonságai, mint minden gyereknek, de ettől még aranyos.
2010. jún. 10. 21:55
 4/15 anonim ***** válasza:

Barátaim gyerekei:

egyik 14 éves

másiké 2,5 éves

harmadiké 10 éves

Az én gyerekeim 10, 7 és másfél évesek. Nagyon ritkán találkozunk, így könnyen kibírjuk egymást. Hasonlóan gondolkodunk sok dologban, és szerencsére egyik sem volt hisztis, kicsi korukban sokat játszottak a 10 és a 14 éves az én 7 és 10 évesemmel. Ma már ritka sajnos a találkozás,mindenki elfoglalt...

Ha valami nem tetszik, akkor add a tudtukra.

2010. jún. 11. 11:27
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős, amit leírtál, az összehasonlítgatásról. Mondjuk nekem a barátokkal és gyerkőceikkel szerencsém van, mert normálisak (igaz, senki sem tökéletes, de mi sem vagyunk azok természetesen), viszont pont a családban van olyan, aki folyamatosan összehasonlítgat (szintén nem veszi észre a gyereke hibáit (nagyon elkényeztetett, hisztis és pl. nem beszél még egyetlen szót sem 2 évesen), viszont minket folyamatosan piszkálnak, és hasonlítgatnak, hogy a mi fiunk kisebb, mint az övék (kb egy idősek, de mi is picik vagyunk), meg hogy milyen sovány (sajnos vashiányos, gyógyszerezzük, de nagyon lassan javul), stb, stb. Mi is kezdünk elszokni tőlük, mert én besokalltam, és a férjem is. Sz.óval megértem a helyzeted és szerintem természetesek a reakcióid. szerintem a legjobb az, ha egy ideig hanyagolod őket, ha teheted.
2010. jún. 11. 12:35
 6/15 A kérdező kommentje:

Örülök h irtatok, legalább tudom, h nem vagyok egyedül a problémámmal! A hasonlítgatós ismerősömnek nem akarok szólni, inkább próbálom távol tartani magam tőle! de nehéz, h egy csoportba járnak a lányok. Akaratlanul is összetalálkozunk! Ma is úgy felhúzott! nézegettük az anyáknapi fényképeket és mondta az ovónéni, h az én csemetém nem akart egyedül verset mondani! erre egyből közbeszólt a mi beszélgetésünkbe, h ő meg el volt ájulva h az ő kislánya kiállt három másik gyerekkel! csak azt felejtette el, h csak állt és néha mosolygott egyet, a verset meg az ovónéni mondta el helyette!hrrrr....

ja és azt nem is mondtam, h állandóan megszólja meg lenézi a három gyermekes barátnőmet! holott tudja, h nagyon jóban vagyok vele! biztos azért csinálja mert őt hanyagolom!

Július végén lesz a kislánya 4éves szülinapja, eddig mindegyiken ott voltunk! mi a fenét fogok csinálni, ha megint meghív? hogy utasítsam vissza?

2010. jún. 11. 14:46
 7/15 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, ha megint meghív keress kifogást: pl. egy másik szülinapra mentek, családi esemény lesz, stb. Szerintem az ilyen szülők, mint amit leírtál, valami más dolgot kompenzálnak a folyamatos hasonlítgatással, dicsekvéssel. Le kell őket magasról sajnálni!
2010. jún. 13. 13:02
 8/15 A kérdező kommentje:
Nem rossz az ötlet, de ez sztem túlságosan átlátszó indok. azon agyaltam, mi lenne, ha épp akkor betegnek hazudnám a gyerekemet? mondjuk hasmenés, hányás?
2010. jún. 14. 22:31
 9/15 anonim ***** válasza:
46%

Wow Kedves Kérdező...a gyerekkoromat juttattad az utolsó gondolataiddal az eszembe.

Nállunk az élelmiszer boltban dolgozó pénztáros nőnek voltak fóbiái velem kapcsolatban. Sokan szerettek is sajnálni, mert Anyu zenélni járatott, meg nyelvórákra stb...és soha senkivel nem foglalkozott. Ez ám irritál...szóval a nő felnőtt létére igencsak undorítóan viselkedett velem és már rendesen utáltam menni a boltba mert féltem ő lesz a pénztárban. Minden alkalmat megragadott arra, hogy sajnáljon és megszégyenítsen....és máig emlegetem. Aztán rájöttem, mikor felnőttem és még mindíg ugyanúgy nézett rám, hogy baccus ennek én vagyok a fixa mániája és a mérce az egyszem kölkéhez...Az ő kölke gyógyszerész lett belőlem meg egy immigrant. De fogadok ha otthon összefutok a nővel, ugyanott folytatja a kissebbségi komplexusával együtt belegondolva abba, hogy bejártam a fél világot és nem is lettem zenész...és hogy ő ezt mindíg is tudta.

Szerintem tök jó, hogy a Kicsid nem egy elefánt. Tök jó, hogy egy egészséges étvággyal megáldott boldog gyermek.

Én biztos azt mondanám, amit már valaki említett, hogy sajnos már elígérkeztünk...tökéletes anyuka tökéletes gyermekével meg eltolhatja a bringát.

2010. júl. 24. 07:59
 10/15 A kérdező kommentje:
tegnap kaptam a meghívást a partyra, de hála istennek voltak valós indokaim, úgyh még hazudnom sem kellett!:-D
2010. júl. 24. 08:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!