Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 éves babám leesett a...

1,5 éves babám leesett a székről a járókőre?

Figyelt kérdés
Mivel epp a nagyot oltpztettem nem lattam az esetet csak hallottam h azonnal felsir meg persze rohantam felvenni. Kb 3 percig sirt, aztan hulla faradtvolt mar be akart aludni (most nem tudom hogy ez az ijedtség e vagy az utes) lett egy kisnpiros pupja is. Még megnezte az esti meset meg.adtam neki egy kekszet hogy vajon nincs e hanyingere azt megette, aztan mondtam menjunj aludni, a jarasa magabiztosnak tunt habar egy kicsit alapbol is még illeg billeg a jarasnal, es iszonyat hamar bealudt pedig altalaban altatni kell egy jo 10 percet...es most persze ideg vagyok h kellene e ugyeletre vinni, murphy hogy pont ma nem alszik itthon a ferjem, itt vagyok a 3 eves nagytesoval es nem tudom mit csinaljak...bedugtam a baby.orzot hogy halljam ha esetleg hany..
2018. márc. 14. 20:54
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
37%
Most azt nem kérdezem hogy mit keres egyedül a széken ráadásul a járó kövön, de én bevinném.
2018. márc. 14. 21:07
 2/19 A kérdező kommentje:
Felmaszott ra mig a nagyot oltoztettem. Mivel en nem lattam epp ra, ket gyereknel nem megoldhato hogy minden masodpercben mellette legyel foleg ha egyedul vagy epp. A szekeket betolva tarolpm hogy halljam ha kihuzza.es felmaszik ra. Most elol maradt az esti kapkodasban
2018. márc. 14. 21:09
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes lenne az ügyeletet felhívni, hogy ők mit tanácsolnak.

Az, hogy hamar elaludt, lehet csak amiatt van, hogy őt is megviselte az esés, nem feltétlenül az agyrázkódás jele.

2018. márc. 14. 21:38
 4/19 anonim ***** válasza:
81%

Aki neked esik, hogy egyáltalán hogy történhetett meg a baleset, az 100%, hogy még életében nem volt 10 percnél tovább egyedül két totyogóval egy négyzetméternél nagyobb helyiségben. Erről ennyit.

Felhívnám az ügyeletet. Feltesznek még további kérdéseket, amelyekből kiderül, hogy be kell-e vinned a gyerekeket vagy sem.

2018. márc. 14. 21:51
 5/19 A kérdező kommentje:
Csak hát nem igazan tudok semmire se valaszolni hiszen alszik, nem tudom megfigyelni...ha tehetném felkelteném es jatszanek vele egy orat de nyilvan erre most alkalmatlan lenne akkor is ha a baleset nem tortenik meg..neztem a legzese egyenletes, pukli még megvan. Kicsit meg simiztem a hatat hogy reagal e ra meg hogy ha esetleg faj a feje vagy hanyingere van akkor egy kis ebresztest kovetoen gondolom nem aludt volna vissza...felnezett megfogta a kezem azt aludt tovabb..
2018. márc. 14. 22:05
 6/19 anonim ***** válasza:
59%

Egy szekrol lesesnel sztem elobb torik el a keze mint a feje serulne komolyabban.

Nalunk 10 hos volt a gyerkoc mikor apukaval itt maradt az agyunkban reggel.en kimentem kavet fozni.akkor meg kanapen aludtunk,jo magas karfaval.

Alig elkezdtem a kavet odarakni mar puffant is.atesett a karfan,fejjel elore,elkapta a dohynazo asztal sarkat majd a jarolapon landolt(igen,parketta mintas jarolap van a szobankban)

Azon kivul,hogy csupa kek folt lett,es lett egy hosszu karcolas az arcan semmi baja nem lett.

Aztan volt,hogy a nappali butor sarkat kapta el a homlokaval ahogy hajolgatott a pelusokert a foldre.ugy lenduletbol.koppant akkorat,hogy meg a foldszinten is hallani lehetett.oriasi pup lett a fejen,kozepen egy lyukkal.akkor bevittem a surgossegire,megrontgeneztek de meg csak meg sem repedt a koponyaja.

Annyira kemeny a fejuk,es annyira ki van talalva,hogy ne legyen bajuk az esesektol,hogy tenyleg nagyon nagy utesnek kell ernie ahoz,hogy gond legyen.

Ne aggodj,esik meg nagyobbat is.

Es amugy vasarnap delelott az ugyeleten varattak 3 orat,mire egyaltalan ranezett egy orvos...most ha annyira veszelyes lenne,vagy gyakori az agyrazkodas akkor csak elobbre veszik az ilyen eseteket,nem?akkor volt kb 1,5 eves.

Ha esetleg hanyna ejjel akkor vidd orvoshoz,amugy feleslegesen keltened fel,es tenned ki keso esti,ejjeli varakozasnak.

Az,hogy hallod ha esetleg hanyna,esetleg magad melle is veheted kivetelesen,ha attol nyugodtabb leszel.

Minden jot kivanok!

2018. márc. 14. 22:28
 7/19 anonim ***** válasza:
55%

*az,hogy hallod ha esetleg hanyna jo.

Elozo voltam

2018. márc. 14. 22:30
 8/19 anonim ***** válasza:
87%

Én azért javasoltam az ügyeletet felhívni, és ha ők kérik, akkor inkább ébreszteni a babát és konkrét dolgokat megfigyelni (nem kell vele egy órát játszani, még akár sírás közben is meg lehet figyelni, hogy szemei azonosan fókuszálnak-e, stb.), mert friss tapasztalat, hogy gyermekorvosi rendelőből néha nagyobb bajjal jön ki az ember, mint amivel bemegy. Olyan agresszív vírusokkal és azok szövődményeivel vannak mostanában orvosnál a gyerekek, hogy feleslegesen én sem vinném oda őket, de nem az édes álom megzavarása, hanem ezek miatt.

Viszont a túlaggódás és a felelőtlenség közötti középutat én a szakszerű tanácskérésben látom.

Azt gondolom, hogy bár biztosan megnyugtatólag hat, ha többen leírják, milyen eséseket vészelt át a saját babájuk mindenféle gond nélkül, de azt mindannyian tudjuk, hogy ebből nem következik automatikusan, hogy egy babának sem lesz agyrázkódása hasonló eséstől.

2018. márc. 14. 22:39
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is felhívnám az ügyeletet. Vagyis hívtam is, amikor ez volt, meg másnap mentem vele az orvoshoz, ha az nem lett volna, szerintem bevisszük a kórházba. Az én kisfiam álló helyzetből dőlt el olyan szerencsétlenül, hogy lett egy óriási puklija. Pár nap múlva meg is röntgenezték, nem tört el a koponyacsontja, "csak" egy vérömleny keletkezett. De amúgy nálunk az első kérdés az volt az orvosnak, hogy volt- e eszméletvesztés. Nekünk azt kellett figyelnünk még, hogy hányt- e és hogy aluszékonyabb-e a szokásosnál.
2018. márc. 14. 22:59
 10/19 anonim ***** válasza:
52%
Hat az enyem is masfel, es mondjuk nekifutasbol ugrik fejest a butorokrol..meg sosem volt baja a pupokon kivul. Azert van a koponya h megvedje.
2018. márc. 14. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!