Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bepisilt az 1 osztályos fiam...

Bepisilt az 1 osztályos fiam a tesiórán. Mindenki rajta nevetett. Hogy lehet ezt poénosan kezelni?

Figyelt kérdés
Nem birta tartani és tul későn kéredkezett ki. Szegény sírt h kinevetik és hogy bepisilt. Amúgy is nem sok önbizalma van.

2018. febr. 23. 16:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Te ne akard poénosan kezelni, mert azzal csak degradálod a problémáját, illetve utólag már mindegy, mert már kinevették, azon változtatni nem tudsz. Viszont felkészítheted, h legközelebb merjen szólni és valahogy erősíteni az önbizalmát, mert ha emiatt visszahúzódóbb lesz, akkor a többiek tudják az okát és jobban rá fognak szállni és 8-ig hallgathatja majd, h bepisilt elsőben.
2018. febr. 23. 16:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem jó ötlet,ha viccesen állsz hozzá,még túl friss a dolog,hogy ő nevetni tudjon rajta,csak úgy fogja érezni,hogy nem veszed komolyan.
2018. febr. 23. 16:26
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem poenkodtam. Mondtam hogy semmi baj előfordul. De bántotts a dolog.
2018. febr. 23. 16:30
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Bántani is fogja egy darabig, de inkább az a lényeg, hogy ezután is csúfolni fogják-e. Mert, hogy ott, akkor kinevették, oké, megtörtént, de ami gond lehet, ha ez miatt még sokáig csúfolják, vagy ha vissza akarnak szúrni neki, akkor felhozzák a történteket. Inkább arra kellene megtanítani és felkészíteni, hogy a még egyszer sürgető dolog van/baj van, akkor szóljon a tanárnak, és hogy a csúfolódást kezelni tudja, ami elég nehéz ilyen kicsinek megtanítani, ráadásul önbizalma is kevés. Valszeg azért is nem mert szólni a tanárnak, mert nincs önbizalma, amikor meg már szólt, addigra késő volt. Az önbizalmát kéne erősíteni (tudom, nem könnyű és sok idő, mivel ez egy folyamat), hogy legyen mersze megvédeni magát, plusz végiggondolni, hogy mivel lehetne hárítani a csúfolódást és támadásokat, ha betalálják (ez sem könnyű, most hirtelen nincs ötletem, de ha lesz, megírom).

De ez az egyetlen megoldás, hogy ne szekálják élete végéig, vagy legalább 8.-ig.

2018. febr. 23. 17:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy csúfolni fogják érte... gyerekek, gonoszak ebben a korban.
2018. febr. 24. 18:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Tudom sajnos. Én mondom neki csufoldni nem szabad. És ha csufolják szoljon nekem meg a tanár néninek.
2018. febr. 25. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!