Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Úgy érzem megbuktam, nem...

Úgy érzem megbuktam, nem bírok el két kicsivel. Segítség! (? )

Figyelt kérdés

Először is, akinek két picije van, leírná a napirendjüket? Hátha tudok belőle alkalmazni valamit.

Másodsorban a kérdés: nagy szégyen lenne, ha a kislányt mégis elvinnénk a nagyszülőkhöz?

A sztori a következő: Sógornőm kórházban, plusz 6 hét a lábadozás. Bátyám pedig leesett a padlásról, össze-vissza törte magát, még jó, hogy maradandó baja nem lett. Van egy közel 3 éves kislányuk, akire most mi vigyázunk, illetve én. Egyébként szeretjük a kislányt nagyon, de úgy érzem ezt a helyzetet most mindenki rám kényszerítette. A másik lehetőség a sógornőm szülei a Balatonnál, de akkor a kislány nem láthatná anyut-aput napi szinten (sem).

Nekünk egy 9 hónapos kisfiunk van, és egyszerűen nem bírok egyszerre velük. Kész káosz minden, pedig ez még csak a 4. nap. Ma a férjem vett ki egy szabadnapot, mert már látta, hogy bajok vannak. A napirendjük totálisan más, esélyem sincs pl. úgy etetni őket, hogy egyiket a másik után. Óránként-kétóránkét kaját készítek és etetek. Közben szóba sem jöhet, hogy elmosogassak, vagy bármit csináljak, mert akkor meg mind a kettő csak les, hogy miért nem foglalkozom velük. :) Összeereszteni nem lehet őket, mert a kicsire vigyázni kell ahogy mászik, dobál mindent, persze mindkettőnek a másik cucca kell... Ha a kislánnyal foglalkozok, akkor a fiam méltatlankodik a járókában. Fejetlenül rohangászok egész nap kettőjük között.

A kislány megszokta, hogy délelőtt játszótérre megy, de akkor nem tudom kivinni, mert a fiam nem marad el a babakocsiban, csak ha alszik, és délelőtt nem alszik. Üvöltve mégsem vihetem. Így a délutáni alvásidejében mentünk, akkor legalább a fiam aludt egy nagyot, és volt időnk egy jót játszani. De így meg a kislány várta egész nap, hogy mikor mehet már ki.

Valaki valamiben mindig károsodik. Vagy pl. a kislány már alszik 8-kor, mert nap közben max. egy órát szundikál, de a fiam még elemében van, sikongat, már távolabbi szobába cuccoltunk vele, hogy ne ébressze fel. Mire a fiam végre elalszik, addigra megjelenik a kislány, hogy ő most felkelt. :) Mire megitatom, megpisiltetem, visszaaltatom, addigra már félig idegösszeroppanást kapok, hogy még romokban áll a konyha, én sem fürödtem meg, és mikor fogok aludni? Ja, és a kicsi fogzik, úgyhogy éjjel minimum 3-szor kelek.

A férjem segít ahogy tud, munka után. Ez kb. arra elég, hogy ő fürdeti az egyiket, én a másikat, végre eszik mindenki (mármint nekem és a férjemnek is sikerül), és bedobok egy mosást, de a teregetés már éjszakai program.

Szégyen, ha nem bírom? Mert én nem bírom... A napi adagom mióta ketten vannak, 2 energiaital, és 3 kávé. De már érzem, hogy túltoltam a koffeint.

2018. febr. 7. 13:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

Szia! Dehogy szégyen! Nekem is ilyen a korkulonbseg csak fel ev plusszal és hát sokszor én is nehez bírtam.

Valahogy össze kell hangolni őket. De.a játszón a kicsit sokszor kivettem kézbe vagy falevelekkel babralt a kocsiban, így elvolt. De hazafelé rendre csak az üres babakocsit toltam fel kézzel. .. vagy futva toltam,ez tetszett neki és a nagy bicozott.

Kaját rendelj, elég a picinek főzni bőven.

Egyébként hagyd mászni szabadon a kicsit veszelymentes övezetben, nem lesz semmi baja. A kislányt pedig próbáld bevonni Pl. Teregetesbe. A fiam simán kereste a zokni párokat vagy adta a csipeszt (ha nem kell akkor is, másnap lesz mit leszednie).

Remélem segítettem valamit! Nem irigyellek!!!! Gyors gyógyulást a batyadeknak!

2018. febr. 7. 16:05
 12/19 anonim ***** válasza:

A bátyádék nem tudnának egy babysittert fogadni legalább a délelőtti játszóterezésekhez?

Ez így nagyon sok neked, meg feltételezem, a kislány is már attól is túlpörög, hogy mindkét szülője beteg, ő pedig huzamosabb ideig távol van az otthonától.

2018. febr. 7. 19:29
 13/19 anonim ***** válasza:
Valamelyik nagymama nem tud beköltözni a tesódékhoz pár hétre? Így a kislány is a saját örnyezetében lenne a szüleivel.
2018. febr. 7. 21:16
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy átmeneti időszak a ti családotokban is, de legnehezebb a kislány és az ő szülei életében. Ha lehetőséged van rá tarts ott a szülei közelében, egy életre szóló traumától védenéd meg.

Könnyíts az életeden, ez egy átmeneti időszak! Rendeld az ételt, fogadj takarítónőt heti 2-3x, pakolj fel pik-nik ételt és menjetek a játszótérre, sétálni -levegőn mindegyik elfárad, alszanak utána.

A két gyerek között egy normális korkülönbség, ha nektek lesz esetleg második és aki most 9 hónapos (sajátod) már 3 éves lesz majd őt is elküldenéd a nagyszülőkhöz tartósan? Ugye nem... Fel a fejjel, kibírod. Énekelj nekik sokat, mosolyogj mert azt szeretik. Ne érezze a kislány hogy egy megtűrt személy nálatok.

2018. febr. 7. 21:31
 15/19 anonim ***** válasza:
13-as válasza jutott nekem is eszembe, hogy a nagyszülők költözzenek be bátyádékhoz a kislánnyal, ne őt vigyétek hozzájuk.
2018. febr. 8. 19:13
 16/19 anonim ***** válasza:
Hogy vagytok? Sikerült összerázódni?
2018. febr. 23. 12:37
 17/19 A kérdező kommentje:
Most már jól vagyunk, köszönjük az érdeklődést. :) Egyedül nem sikerült sajnos, eljött anyukám, most a sógornőm anyukája van itt. Tesóméknál oldottuk meg az alvást, de a nappalt itt töltik. Kicsit kellemetlen érzés, de hát ez van... (Mármint csak nekem belül, nem szólt be senki miatta.)
2018. febr. 25. 20:32
 18/19 anonim ***** válasza:

A lényeg, hogy mindenkinek élhető legyen a helyzet és a kislány közel lehessen a szüleihez.

Jobbulást a gyógyulóknak és minden jót nektek!

2018. febr. 25. 21:15
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönjük!
2018. febr. 26. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!