Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Úgy érzem megbuktam, nem...

Úgy érzem megbuktam, nem bírok el két kicsivel. Segítség! (? )

Figyelt kérdés

Először is, akinek két picije van, leírná a napirendjüket? Hátha tudok belőle alkalmazni valamit.

Másodsorban a kérdés: nagy szégyen lenne, ha a kislányt mégis elvinnénk a nagyszülőkhöz?

A sztori a következő: Sógornőm kórházban, plusz 6 hét a lábadozás. Bátyám pedig leesett a padlásról, össze-vissza törte magát, még jó, hogy maradandó baja nem lett. Van egy közel 3 éves kislányuk, akire most mi vigyázunk, illetve én. Egyébként szeretjük a kislányt nagyon, de úgy érzem ezt a helyzetet most mindenki rám kényszerítette. A másik lehetőség a sógornőm szülei a Balatonnál, de akkor a kislány nem láthatná anyut-aput napi szinten (sem).

Nekünk egy 9 hónapos kisfiunk van, és egyszerűen nem bírok egyszerre velük. Kész káosz minden, pedig ez még csak a 4. nap. Ma a férjem vett ki egy szabadnapot, mert már látta, hogy bajok vannak. A napirendjük totálisan más, esélyem sincs pl. úgy etetni őket, hogy egyiket a másik után. Óránként-kétóránkét kaját készítek és etetek. Közben szóba sem jöhet, hogy elmosogassak, vagy bármit csináljak, mert akkor meg mind a kettő csak les, hogy miért nem foglalkozom velük. :) Összeereszteni nem lehet őket, mert a kicsire vigyázni kell ahogy mászik, dobál mindent, persze mindkettőnek a másik cucca kell... Ha a kislánnyal foglalkozok, akkor a fiam méltatlankodik a járókában. Fejetlenül rohangászok egész nap kettőjük között.

A kislány megszokta, hogy délelőtt játszótérre megy, de akkor nem tudom kivinni, mert a fiam nem marad el a babakocsiban, csak ha alszik, és délelőtt nem alszik. Üvöltve mégsem vihetem. Így a délutáni alvásidejében mentünk, akkor legalább a fiam aludt egy nagyot, és volt időnk egy jót játszani. De így meg a kislány várta egész nap, hogy mikor mehet már ki.

Valaki valamiben mindig károsodik. Vagy pl. a kislány már alszik 8-kor, mert nap közben max. egy órát szundikál, de a fiam még elemében van, sikongat, már távolabbi szobába cuccoltunk vele, hogy ne ébressze fel. Mire a fiam végre elalszik, addigra megjelenik a kislány, hogy ő most felkelt. :) Mire megitatom, megpisiltetem, visszaaltatom, addigra már félig idegösszeroppanást kapok, hogy még romokban áll a konyha, én sem fürödtem meg, és mikor fogok aludni? Ja, és a kicsi fogzik, úgyhogy éjjel minimum 3-szor kelek.

A férjem segít ahogy tud, munka után. Ez kb. arra elég, hogy ő fürdeti az egyiket, én a másikat, végre eszik mindenki (mármint nekem és a férjemnek is sikerül), és bedobok egy mosást, de a teregetés már éjszakai program.

Szégyen, ha nem bírom? Mert én nem bírom... A napi adagom mióta ketten vannak, 2 energiaital, és 3 kávé. De már érzem, hogy túltoltam a koffeint.

2018. febr. 7. 13:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
69%
A kislány nem óvodás?
2018. febr. 7. 13:37
 2/19 A kérdező kommentje:
Még nem az.
2018. febr. 7. 13:43
 3/19 anonim ***** válasza:
37%

Megértelek. Én azokat nem értem, akik rászülik a kicsire a picit aztán panaszkodnak, mert nekik lett volna választásuk, Téged meg rábírtak a lelkiismeretedre alapozva.

Te tudod, kitartasz-e, de ha nem, az sem szégyen!

2018. febr. 7. 13:43
 4/19 anonim ***** válasza:
70%

Ha sógornődet kiengedik, megy hozzátok? Mert akkor lefekszik a nappaliba, tud foglalkozni a kislánnyal. Sajnos nincs sok jó ötletem, mert a két gyerek nem születéstől van együtt. Nekem is ennyi idősek a gyerrkek, de nekünk már kialakult napirendünk van, egyszerre alszanak stb. Tanácsom: ne főzz, rendeljetek enni, mond meg sógornődnek, hogy sajnos napi szinten 1-1 órára kénytelen vagy tv elé rakni a gyereket mesét nézni. Én együtt játszok a kettővel, de ők már megszokták egymást. Nagyi hétvégén nem tud menni hozzájuk?

Ha nem bírod, ne csináld, de fordított helyzetben gondolom sógornőd is megpróbálná, lehet ő is feladná. Kitartás, bárhogy döntesz, ne legyen lelkiismeret furdalásof!

2018. febr. 7. 13:49
 5/19 A kérdező kommentje:

Utolsó, nem is rossz ötlet a nappalis dolog. :) Bár fogalmam sincs, hogy a sógornőm mit gondolna róla. Én magamban odáig jutottam, hogy talán 2 hét után annyira fel tud már kelni, hogy otthon a kislánnyal foglalkozzon, aztán majd valahogy átmennék segíteni takarítani meg mosni, mikor a férjem átveszi a mi gyerekünket délután.

De most úgy érzem, hogy nem fogok kibírni 2 hetet, de lehet 2 napot sem.

A mi szüleink is messze vannak, annyian meg nem férnénk el normálisan, ha még egy felnőtt beköltözne itt alvással együtt.

2018. febr. 7. 14:07
 6/19 anonim ***** válasza:
74%

Nehéz így. Ha tiéd lenne a 3 éves, sógornőé a 9 hónapos, talán menne. Amikor 9 hónapos volt a nagylányom, nem bírtam volna el mellette egy nagyobbal, de most már simán egy kisebbel a 2,5 évesem mellett. Jó párszor vigyáztam így a barátnőm kisebbjére is az enyém mellett.

De azért leírom, ami nálunk beválik: vond be a nagyobbat a kisebb körüli teendőkbe. Nem testvérek, így újdonság. A házimunkából is csináljatok játékot. Persze csak a legszükségesebbeket csináld... stb.

2018. febr. 7. 14:11
 7/19 anonim ***** válasza:
51%

3 évesem és 9 hónaposom van, remekül boldogulunk, de nekünk annyival könnyebb, hogy megszokták egymást a gyerekek ès alkalmazkodnak egymáshoz. A kicsi is kivárja a sorát. Tudom, hogy neked nehezebb időnként háttérbe szorítani a fiadat, de én biztos inkább így tennék. A kislány meglehetősen nehéz időszakot él, ráadásul nem csak egy "rokon", hanem a bátyád lánya, azaz családtag. Tuti, hogy felnőnék a feladathoz.

Nálunk az emeleten a kicsi mehet szabadon, eszemben sincs egész nap a sarkában lenni. Konnektorok bedugva, elosztók eldugva, szobanövények magasabban. Amikor csak vele vagy, akkor is egész nap követed?

A 3 éves van elég nagy ahhoz, hogy az evés időpontját alakítsd a fiadéhoz. Semmi baja nem lesz, ha kicsit előbb vagy később eszik. Ráadásul a kicsi ellátásába/szórakoztatásába is bevonható. Nálunk akkor kacag a legtöbbet mikor a tesója bohóckodik neki.

Egyébként a napirendünk kb. ilyen:

Fél 7 körül kelnek, reggeliznek, 9 körül kimozdulunk, a tízórait letudjuk mászkálás közben. Ha a kicsi nem alszik délelőtt, akkor fél 12-kor ebédelnek és alszanak. Ha szundít a kicsi délelőtt, akkor délben van az ebéd és 1 órakor mennek aludni. Általában ígyis-úgyis 2-ig, fél 3-ig alszanak. Felkelés után játszanak, fél 4 körül uzsonna, molyolás, a kicsi fél 6-kor vacsorázik, a nagy 6-kor. Fél 7 körül fürdés, a nagy mesét nézhet vagy velünk lazít, mesét olvasunk, beszélgetünk, a kicsi ilyenkor minket "nyúz".

Fél 8-kor a kicsi megkapja a tápszert, majd fogmosás és 3/4 8-kor mindkettő az ágyban. A kicsi nálunk is fogzik, így 2-3 ébredés nekünk is jut.

2018. febr. 7. 14:22
 8/19 A kérdező kommentje:
Ja, hát már teljesen elmegy az eszem az alváshiánytól, össze-vissza írok. Hirtelen megörültem a nappalis ötletnek, aztán leesett, hogy akkor éjjel-nappal itt lenne a sógornőm (ami alapból nem zavarna, mert jóban vagyunk), nem csak nappal, hiszen nem tudna mászkálni. Azért nem jó az sem, ha a nagyik jönnének. A nappalink egy átjáró, azon át kell menni a konyhába, ott a bejárati ajtó, akárki akárhová indul, keresztül megy rajta.
2018. febr. 7. 14:23
 9/19 A kérdező kommentje:

Köszi a további válaszokat.

Aha, egész nap követem, azt hittem ez normális... A konnektorok nálunk is be vannak dugva, szekrényeken gyerekzár, élvédők, ilyesmi. Még sokszor mászás közben a semmitől is pofára esik. :) Volt, hogy egy iciri-picirit vérzett is a szája, úgy esett. Nem jutott eszembe, hogy ott merjem hagyni.

2018. febr. 7. 14:28
 10/19 anonim ***** válasza:
34%
7-es vagyok. Bocsánat, elfelejtettem, hogy az elsőt még én is követtem.:)))
2018. febr. 7. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!