Tejmentes etrendnél mit adtok a gyereknek a kenyer mellé?
Annyi biztos, hogy hurutos betegség esetén kerülni kell a tejtermékeket.
Én inkább elmennék egy allergiavizsgálatra. Ha kell magánba. Lehet teljesértékűen étkezni tejtermékek nélkül is, de azért elég körülményes és költséges. Így hasraütés szerűen nem vonnék meg tőlle mindent.
Ha pedig allergia más is okozhatja pl a porra
Mennyi idős a kicsi?
megmondom őszintén én nem jrok orvoshoz csak ha muszáj. mert az a tapasztalatom hogy minden fejben dől el. A sógornőm pl rástresszelt már szülés előtt se evett tejeseket nehogy a gyerekek tejérzékenyek legyenek...még 1 éves se volt a kisgyereke mikor nálunk jártak és evett a gyerek egy tejes sütiből (be volt már neki vezetve akkor) a sógornőm látni vélt az arcán egy piros foltot (szerintem kb megvakarta...) és utána hetekig nem adott tejet. természetesen mára 4 éves és full tej és glutén érzékeny a gyereke. szóval én úgy vagyok ezekkel hogy inkább besöpröm a dolgot a szőnyeg alá, ha nem fújom fel a lufit, nem lesz ott egy gond és kész - így állok hozzá, tudom hogy ez sem mindig helyes, de a lényeg hogy mivel nincs semmi allergiára utaló tünete (hasmenés, ekcéma, kiütés bármi ) ezért nem fogom allergia vizsgálatra vinni mert oda olyanokat kell vinni akiknél felmerül a gyanú!
Az hogy hurutos, és az a doki szerint etőtl lehet, számomra elfogadható, és ezért nyitott is vagyok hogy most nem adok neki tejest, ha 2-3 hónappig semmit sem javul az állapota, akkor viszont elvetem annak a gondolatát hogy esetleg tejérzékeny lehet mert vélhetően akkor nem aza baj. ha azonban elmúlnak a betegeskedések ez időszak alatt, akkor ki fogom vizsgáltatni
jó, én mint írtam, tisztában vagyok vele hogy - pláne ha tüneteket is vannak - ki kell vizsgáltatni a dolgokat.
Viszont azt tapasztalom az életem folyamán hogy az ember teremt a gondolataival. én úgy gondolom hogy az én gyermekem nem allergiás. Amitn bármi tünete jelentkezik, másként fogom valószínű gondolni és kivizsgáltatom. De momentán nem látom szükségét. A válaszokat köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!