Tejmentes diétán lévő gyerekednek leírnátok egy napját kaja szempontjából?
Fiam 21 hónapos, tejfehérje allergiás, szóval tejmentesen étkezik!
Reggeli: tápszerből kakaó! Ez nem sok, kb. 100 ml, csak az ébredéshez! 9 körül kifli, májkrémmel, csirkemellsonkával, zöldséggel. Ebédre sok minden: tészta bármilyen szósszal ugye, amiben nincs tej. De szoktam venni halrudacskát is, ahhoz csinálok köretnek rizst, hagymás törtkrumplit. Tegnap borsófőzelék volt neki!
Vacsira virsli, rántotta, felvágott, zsemle, bundás kenyér, pirítós!
3-nak: nem mindben, hidd el.
Olvasni kell és kérdezni, ha nem egyértelmű. A nálunk lévő pékségben nem tesznek tejterméket a pékáruba, a margarin is vizes, ebből kifolyólag még a kakaós csiga is tejmentes.
Én mindent elolvasok és csak azután veszem meg, ha biztosan tejmentes. 3 éve tartjuk a tejmentes diétát, úgyhogy van egy kis rutinom már benne.
Ilyen alapon, ahogy te állsz hozzá, kb. semmit nem ehetne a gyerek...
Mi is tejmentesezunk, igy tudom..
Azert azt ne felkedd, hogy a csiga elesztojen tejben futtatjak...
Első vagyok, és köszönöm a kioktatást, de nem a levegőben írtam, amit írtam!
A lipóti pékség pl. valóban tejmentes pékárukat készít. Ami azt jelenti,hogy növényi margarinnal készül! A májkrém címékéjét pedig csak olvasni kell, nem mindben van tejszármazék! Sőt!
Egyébként Kedves Kérdező! Ma, a vacsora után desszertként forró csokifondant lesz, a felnőtteknek vanília fagyival, a fiamnak lekvárral. Egyik hozzávaló sem tartalmaz tejet! Ha gondolod, priviben elküldöm a receptet! :)
FEHÉRJEBIZNISZ FOLYIK, ÉBRESZTŐ.
Nem kell sok fehérje, sőt, árt a sok fehérje. Minden korosztályra érvényes.
A gyümölcs üres gyomorra tisztító, főleg a délelőtt folyamán. Ha más is kerül vele a gyomorba, tuti megerjed!
A zöldségek nagy része, ami műtrágyás talajból származik, meg nitrites, evvel tehát ennyiből kell vigyázni. Kivéve a föld feletti vastag termések java részét, tehát ez utóbbiakban szétoszlik a nitrit. De azért kisgyermekkorban KÜLÖNÖSEN kell vigyázni emiatt a zöldségekkel, akár nyersen, akár hőkezelve.
Bár nyersen érdemes fogyasztani zöldséget, gyümölcsöt, különben a hőkezelés az értékei nagy részét tönkreteszi.
Gabonák közül jobb a rizs, mert az gluténmentes (Legalább egy minimális, látens glutén -búza, rozs, stb- allergiája minden embernek van, teher a szervezetnek, bár egy kis előnye is van).
A tejcukor-allergia esetén vannak, akik tejTERMÉKEKRE nem allergiásak, mivel azonban , pl a sajtérés során lebomlik a tejcukor. Sőt, a bolti trapista sose látott tejet, meg sok más olcsóbb bolti sajt se.... tejporból vannak. Ami bár mesterséges, de legalább fogyasztható tejallergiásoknak is. Bár biztos van, aki a sajtra is allergiás, de alapvetően külön terület.
Még valami:
a bolti tej se tej. Az is tejporból van. (Persze nem veri az élelmiszerBIZNISZ nagy dobra ezt se...)
Azonban tej(cukor) allergiásoknak jobb vigyázni evvel, biztos ami biztos. A tejtermék viszont tehát részben más eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!