Tejmentes étrendnél adhatok tápszert a másfél éves lányomnak?
Ekcéma miatt álltam rá a tejmentes étrendre 1 hete, de a doktornőnk azt mondta, a Sinlac nem helyettesíti a tejalapú táplálékot, vegyek HA tápszert.
Amíg nincs szakorvosi vélemény (ha egyáltalán kiderül bármi is ilyen fiatalon...), addig ő nem írhat fel HA tápszert.
Rendes áron meg 2 ezer felett van mindegyik ahogy néztem, ezt sajnos nem tudom megfizetni.
Most nem kap se tejet, se sajtot, se joghurtot, kefírt, még tojást se merek adni.
Szerintetek adhatok sima tápszert? ( DM-es 3-as van itthon)
Akiknek tejmentes étrendet kell tartani, mivel pótolják a tejalapot?
Rizs-és szójatej szintén kizárva, mert ezt sem tudnám kifizetni most.
Vajon ha készítek itthon rizs-, vagy kókusztejet, az helyettesíti a tejet?
Mert a Sinlac is részben rizsalapú és mégis azt mondta az orvos, hogy az nem elég, kell a HA tápszer is neki.
A Ha,hippoallergén és tejalapú,felírva is 2400 ft,anélkül 3200.A pepti ami tejallergiásoknak van,ha volt családba ilyen ember,akkor felírja 1 éves korig vagy simán,ahogy doboza szintén 2400 kb,vagy 90%-al,ahogy a 4doboz 1100ft.
1éves kor felett csak peptit irnak fel,azt is gasztos doki papírral.Ha egy ilyen doki nem ítéli tejallergiásnak a kicsidet,akkor nem fogsz tápszert kapni.
Minden tápszer tejalapú,amire nincs ráírva,hogy nem az.De szerintem csak is receptre lehet kapni a nem tejalapút.Viszont tejpépet láttam már tejmenteset Rossmannba.
Mellesleg a tápszer szerintem drágább,mint a rizs és szójatej.És elvileg szóját sem lehet adni a gyereknek 2 vagy 3 éves korig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!